Cyxone ansöker om att få inleda klinisk fas 2b-studie i Polen och Georgien

| 14 juli, 2022 | 0 kommentarer

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, har nu lämnat in ansökningar till läkemedelsmyndigheten (Office for Registration of Medicinal Products, Medical devices and Biocides) och den centrala etiska kommittén i Polen samt till lokala etiska kommittéer i Georgien om tillstånd att starta en klinisk fas 2b-studie med sin läkemedelskandidat Rabeximod, som är under utveckling som en behandling av reumatoid artrit (RA).

Ansökan till de regulatoriska myndigheterna och de ansvariga etiska kommittéerna i Polen och Georgien om tillstånd att starta en klinisk fas 2b-studie med Cyxones läkemedelskandidat Rabeximod i RA har nu skickats in.

”Cyxone fortsätter i och med detta uppstartsaktiviteterna för kommande fas 2b-studie med Rabeximod i RA. Varje interaktion med myndigheter är mycket betydelsefull för oss och vi ser fram emot positiva utfall. Jag är oerhört nöjd med arbetet som lett fram till att vi nu skickar in dessa ansökningar. Vi har ett mycket starkt och kompetent team på plats i bolaget som driver förberedelsearbetet framåt på ett förstklassigt sätt tillsammans med vår kontrakterade CRO.” säger Carl-Magnus Högerkorp, tillförordnad VD, Cyxone.

Studien är en multicenter, randomiserad, dubbelblind, placebo-kontrollerad klinisk studie där patienter med moderat till svår RA, som tidigare har behandlats med metotrexat med otillräcklig respons, kommer att behandlas med Rabeximod i 24 veckor. Målet med studien är att bekräfta Rabeximods terapeutiska effekt i denna patientgrupp, samt att utöka säkerhetsdokumentationen kring läkemedlet.

Kontakt

Carl-Magnus Högerkorp, tillförordnad vd
Tel: 070 781 88 12
E-post: [email protected]

Om Cyxone

Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB, 08-528 00 399, [email protected] För mer information, besök www.cyxone.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.