Dags att söka bidrag för lovaktiviteter

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

Landskrona stad bjuder nu in föreningar och företag att ansöka om stöd för att kunna anordna sport- eller kulturaktiviteter på sommarlovet.  Pengarna kommer från regeringens satsning på lovaktiviteter för barn och unga.  

Regeringen har tagit beslut om ett riktat statsbidrag på totalt 200 miljoner kronor till Sveriges kommuner som stöd till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldrarna 6–15 år. Hur mycket pengar som fördelas till respektive kommun meddelas i början av maj. 

– Det är oerhört glädjande att regeringen återigen har valt att satsa på sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Stödet ökar möjligheten för barnen att vara aktiva och sociala under ett långt sommarlov och det är viktigt för att de ska kunna må bra både fysiskt och psykiskt. Genom att samarbeta med civilsamhället och andra aktörer kan vi skapa aktiviteter med stor variation som uppmuntrar Landskronas barn och unga till ett aktivt sommarlov, säger Marcus Hansson, idrotts- och föreningsstrateg, på teknik- och fritidsförvaltningen i Landskrona stad.  

Föreningar, studieförbund, företag och kommunala verksamheter kan nu ansöka om att ta del av pengarna för aktiviteter som ligger i linje med regeringens riktlinjer, alltså smittsäkra och kostnadsfria aktiviteter. Det går att ansöka om bidraget fram till och med den 9 maj. Beslut meddelas senast den 24 maj.  

Man söker bidraget via Landskrona stads e-tjänst på landskrona.se 

För mer information, kontakta:

Marcus Hansson, idrotts- och föreningsstrateg, teknik- och fritidsförvaltningen, Landskrona stad, 0418-47 48 73, [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *