David Tennant gör rollen som Alexander Litvinenko i NENT Group och ITV originaldrama

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer
  • Serien i fyra delar har David Tennant (‘Doctor Who’; ‘Broadchurch’) i huvudroll och är skriven av George Kay (‘Lupin’; ‘Criminal’)
  • ‘Litvinenko’ har premiär i Norden, Baltikum, Polen och Nederländerna exklusivt på NENT Groups streamingtjänst Viaplay
  • NENT Group planerar att släppa minst 50 originalproduktioner under 2021

Nordic Entertainment Group (NENT Group) och ITV har beställt den fyra delar långa dramaserien ‘Litvinenko’, med David Tennant (‘Doctor Who’; ‘Broadchurch’) som Alexander Litvinenko, den före detta ryska FSB- och KGB-tjänstemannen vars död av poloniumförgiftning utlöste en av de mest komplexa och farligaste utredningarna någonsin i Londons poliskår. Skriven av den hyllade manusförfattaren George Kay (‘Lupin’; ‘Criminal’) är ‘Litvinenko’ berättelsen om de bestämda Scotland Yard-poliserna som jobbade i 10 år för att bevisa vilka som var ansvariga. I Norden, Baltikum, Polen och Nederländerna har serien exklusiv premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.  

Dramaserien handlar om hur två poliser i november 2006 kallades till University College Hospital i London för att intervjua en patient med livshotande skador. Patienten var Alexander Litvinenko, en rysk dissident som påstod att han hade förgiftats på direkt order av Vladimir Putin. Under polisintervjuerna gav Alexander noggranna detaljer från sjukhussängen om händelserna som ledde fram till hans öde. Denna information bidrog till att detektiverna kunde spåra två ryssar som hade förgiftat Litvinenko med Polonium-210, ett mycket giftigt radioaktivt ämne.

Dramaserien fokuserar även på historien om Marina Litvinenko (spelad av Margarita Levieva: ‘The Deuce’; ‘The Blacklist’), Alexanders orädda, dedikerade änka som outtröttligt kämpade för att övertala den brittiska regeringen att offentliggöra sin mans mördare och erkänna den ryska statens inblandning i mordet.

‘Litvinenko’ produceras med stöd av nyckelpersoner som har varit involverade i utredningen och den efterföljande allmänna utredningen, inkluderat före detta Scotland Yard-poliserna Clive Timmons och Brent Hyatt, tillsammans med Ben Emmerson QC och Alexander Litvinenkos familj. Mark Bonnar (‘Catastrophe’; ‘Quiz’) spelar Clive Timmons, och Neil Maskell (‘Small Axe’; ‘Utopia’) spelar Brent Hyatt.

Filippa Wallestam, NENT Group Chief Content Officer: “Att skapa en serie om denna tragiska händelse kräver ett exceptionellt vasst team av såväl talanger som partners, vilket vi lyckats föra samman i detta projekt. Vår förhoppning är att ‘Litvinenko’ ska nå ut till en bred publik och ge en ökad förståelse för vad som hände, de anmärkningsvärda berättelserna och de djupa konsekvenserna som finns kvar än idag, mer än 15 år efter händelserna.”

George Kay: “I slutet av 2006 var Alexander Litvinenko ett levande vittne till sitt eget mord. Han tillbringade sina sista dagar med att anförtro Londons poliskår med detaljerna om vad som hände honom. Det tog ett helt decennium för polisen och hans änka Marina Litvinenko att få dessa påståenden officiellt bekräftade. Deras uthållighet, hårda arbete och tapperhet gör detta till en viktig berättelse i vår tid. Det är ett privilegium att bli ombedd att skriva om detta.”

Patrick Spence, exekutiv producent, ITV Studios: “Denna är ett privilegium, det är en unik karriärsmöjlighet att få berätta en historia om en familj och ett polisteam som visat sådant mod och styrka att det har inspirerat oss alla.”

Serien är regisserad av Jim Field Smith (‘Criminal’; ‘Truth Seekers’) samt exekutivproducerad av Patrick Spence för ITV Studios (‘Adult Material’; ‘Marvelous’) med Josephine Zapata Genetay för NENT Group, Lucy Bedford för Tiger Aspect Productions (‘Viewpoint’; ‘The Good Karma Hospital’), George Kay, Jim Field Smith och David Tennant. Medproducenter är Richard Kerbaj för Livedrop Media (‘Hunting the KGB Killers’; ‘Unmasking Jihadi John: Anatomy of a Terrorist’) och Chris May. Internationell distributör för ‘Litvinenko’ är ITV Studios.

Om NENT Groups Viaplay Originals

NENT Group planerar att släppa minst 50 Viaplay Originals under 2021. Under de senaste tre månaderna har ‘Furia’; säsong två av ‘Det som göms i snö’; ‘Close to Me’; ‘Två systrar’; säsong två av ‘Förhöret’; ‘Threesome’; och ‘Zebrarummet’ haft premiär på Viaplay.

Nyligen meddelade originalproduktioner är ‘Karma och Jonar’; ‘Ronja’; ‘Ida tar ansvar’; säsong två av ‘Maskineriet’; ‘The Prize of Silence’; ‘Sort Of’; ‘The Uninhabitable Earth’; ‘Polish Murderesses’, ‘Black Dog’ och ‘Freedom of the Swallow’; säsong två av ‘Partisan’; säsong tre av ‘Heder’; säsong tre och fyra av ‘Lyckoviken’; ‘The Holiday’; säsong två och tre av ‘Pørni’; ‘Red Election’; ‘Hilma’; ‘Billy the Kid’; ‘Sisterhood’; ‘Who Shot Otto Mueller?’; en serie om Börje Salming; ‘Fadime’; ‘Taylors Island’; ‘Kin’; ‘What about Monica’; ‘Trom’; ‘RIKET EXODUS’; ‘Made in Oslo’; ‘Estonia – den sista vågen’; ‘Suedi’; säsong två av ‘Stella Blómkvist’; säsong två av ‘Wisting’; ‘The Box’; ‘The Swarm’; ‘Harmonica’; ‘Perfect People’; och ‘Margeaux’.

NENT Group kommer att producera två engelskspråkiga storfilmer varje år. Företaget har även etablerat ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerat i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group)s streamingtjänst Viaplay finns i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Viaplay lanseras i USA under 2021 och i Nederländerna och Storbritannien under 2022, med lansering i Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz till slutet av 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (‘NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Senior Communications Manager: +46 73 699 2695)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Dataskydd:
För att läsa mer om NENT Group och dataskydd, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *