Connect with us

Marknadsnyheter

De 10 bästa lånetjänsterna online i år

Published

on

Gör en finansiell transaktion

Om du är på jakt efter ett lån finns det otaliga tjänster tillgängliga på den onlinebaserade marknaden. Tack vare detta är sannolikheten hög för att det finns något som passar för dig, oavsett vilken typ av lån du är på jakt efter.

De 10 bästa lånetjänsterna online just nu

Nedan är våra bästa exempel:

Lendo

Lendo är en jämförelsetjänster där du snabbt och enkelt kan jämföra lån från upp till 40 olika långivare. En ansökan tar endast ungefär 2 minuter, och i samband med ansökan tas det endast en enda kreditupplysning.

Här kan du jämföra lån mellan 10.000 och 600.000 kronor med en återbetalningstid på upp till 15 år, och räntan är väldigt konkurrenskraftig tack vare att de samarbetar med aktörer som Santander, SEB, IKANO Bank, med flera.

Prekredit

Prekredit är en jämförelsetjänst som har ett upplägg som gör det hur enkelt som helst för dig att jämföra massvis med olika typer av lån, oavsett om det gäller privatlån, SMS-lån eller företagslån. 

Här kan du fylla i rutor som gör att du endast får se långivare med direktutbetalning, utan säkerhet och de som erbjuder lån utan UC. Därmed är det en ypperligt tjänst för att hitta bästa snabblånet.

Hur stora belopp som går att jämföra har att göra med vilken typ av lån du är intresserad av, men just nu erbjuder de jämförelser av privatlån upp till 600.000 kronor, SMS-lån upp till 100.000 kronor, samt företagslån upp till 20 miljoner kronor.

Lumify

Hos Lumify kan du jämföra högkostnadskrediter mellan 2000 och 70.000 kronor. Den stora fördelen med deras tjänster är att allting går snabbt och smidigt, både vad gäller ansökan och utbetalning.

Räntan är dyrare än många andra alternativ, men är något man får räkna med när det gäller högkostnadskrediter. Tack vare detta ställs det inte riktigt lika höga krav, och det går att ansöka trots att du har en betalningsanmärkning. 

Viaconto

Viaconto är en utlåningstjänst som bidrar med högkostnadskrediter upp till 20.000 kronor. Ansökan sker online med hjälp av bankID, och vid godkänd ansökan får du pengarna redan samma dag.

Här kan du förvänta dig en högre ränta än genomsnittet i branschen, men de väger de upp för med hjälp av sin snabba och smidiga tjänst. Det finns heller inga dolda avgifter, vilket bidrar med en mer transparent upplevelse.

Tryggkredit

Tryggkredit erbjuder en flexibel kontokredit på upp till 50.000 kronor (100.000 kronor till återkommande kunder). Här går det snabbt och enkelt att ansöka, och de använder sig av Bisnode istället för Upplysningscentralen (vilket inte påverkar din kreditvärdighet inför bostadslån och liknande).

Här kan du göra egna uttag och får möjlighet till en flexibel återbetalningsplan som gör att du kan skräddarsy den efter dina egna förutsättningar. 

Flexkontot

Hos Flexkontot kan du ta en flexibel kontokredit upp till 30.000 kronor. Här får du utbetalning samma dag som krediten beviljas, och ansökan går snabbt och smidigt tack vare deras skräddarsydda tjänst.

De använder inte Upplysningscentralen som kreditgivare, samt att du har möjlighet att beviljas en betalningsfri månad. Ett riktigt bra alternativ som gör det så enkelt som möjligt för dig som kund.

Cash Buddy

Cash Buddy är en av de mest respekterade aktörerna i branschen och erbjuder lån utan säkerhet upp till 25.000 kronor med en återbetalningstid på max 5 år. 

De använder sig av en fast månadskostnad, samt bidrar med ett snabbt svar på din ansökan som görs direkt via deras tjänst online.

De har inga dolda avgifter, samt erbjuder en transparent upplevelse från början till slut. Här kan du enkelt använda BankID för att genomföra en ansökan, eller för att kontrollera en status via ditt konto.

Advisa

Advisa är en jämförelsetjänst vars huvudfokus är att förbättra din lånesituation. Här kan du jämföra förslag från upp till 40 olika aktörer med en enda kreditupplysning, samt kan sedan välja det alternativ som erbjuder bäst erbjudande för dig.

Advisa samarbetar med respekterade långivare som Nordea, Nordax Bank, med flera, vilket gör att du kan ta del av en konkurrenskraftig ränta för ditt lån.

Hela processen är smidig och enkel på Advisas hemsida, och allt verifiering sker med hjälp av BankID. Jämför lån upp till 600.000 kronor.

FreedomFinance

Likt Advisa är FreedomFinance en jämförelsetjänst som gör det möjligt för dig att ansöka om ett nytt lån eller samla befintliga lån och krediter. De samarbetar med företag som SEB och Santander, vilket gör att du får en bra ränta i jämförelse med andra tjänster. Totalt sett samarbetar de med över 40 olika aktörer, vilket ger dig möjlighet att förhandla fram en ännu bättre ränta än vad som vore möjligt vid individuella ansökningar.

Just nu kan du ansöka om lån upp till 600.000 kronor med en återbetalningstid på upp till 20 år.

Sambla

Sist men inte minst hittar vi Sambla som är en jämförelsetjänst som samarbetar med över 40 olika långivare, exempelvis Nordea och ICA Banken. Totalt sett har de hjälpt nästan 400.000 kunder hitta det lån som passar bäst för dem, och erbjuder en fantastisk upplevelse från start till slut.

Även de erbjuder jämförelser av lån upp till 600.000 kronor.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Orsakar tidig exponering för YouTube känslomässiga och beteendemässiga problem hos barn?

Published

on

By

Studien i BMC Public Health undersöker hur tidig exponering för YouTube påverkar

känslomässig och beteendemässig utveckling hos barn i Sydkorea. Resultaten visar att barn

som börjar använda YouTube tidigt, särskilt under fyra års ålder, har ökad risk för

känslomässiga och beteendemässiga problem. Barn med högre självreglering använder

YouTube mindre. Studien betonar vikten av fortsatt forskning för att förstå dessa samband

bättre.

https://www.news-medical.net/n…

Continue Reading

Marknadsnyheter

Orsakar tidig exponering för YouTube känslomässiga och beteendemässiga problem hos barn?

Published

on

By

Studien i BMC Public Health undersöker hur tidig exponering för YouTube påverkar

känslomässig och beteendemässig utveckling hos barn i Sydkorea. Resultaten visar att barn

som börjar använda YouTube tidigt, särskilt under fyra års ålder, har ökad risk för

känslomässiga och beteendemässiga problem. Barn med högre självreglering använder

YouTube mindre. Studien betonar vikten av fortsatt forskning för att förstå dessa samband

bättre.

https://www.news-medical.net/n…

Continue Reading

Marknadsnyheter

Lantmännen och Arla i DI: ”Politiken saknar strategi för livsmedelsberedskap och grön omställning – sluta utreda och börja agera”

Published

on

By

Tillsammans med Arla signerar Lantmännen i dag en debattartikel. Cecilia Kocken, vd på Arla Sverige, och Per Arfvidsson, vice vd på Lantmännen, menar att det är glädjande att så många politiker gärna vill prata om livsmedelsberedskap och omställning. Men det räcker inte, enligt dem. Det måste hända saker också, och Cecilia och Per ger tre konkreta förslag. Utöver debattartikeln kommer Arla och Lantmännen även prata om livsmedelsberedskap och klimatomställning i Almedalen i ett gemensamt seminarium.

Debattartikeln publicerades i Dagens industri, 21 juni 2024. Den kan även läsas nedan.

Politiken saknar strategi för livsmedelsberedskap och grön omställning – sluta utreda och börja agera

Stärkt beredskap har varit en högaktuell fråga sedan Rysslands invasionskrig mot Ukraina. Stora och snabba insatser har gjorts för militära försvaret, men för det civila försvaret har det gått betydligt långsammare och inom livsmedelsberedskapen har det inte hänt något konkret alls. Svensk livsmedelsberedskap är lika bristfällig som den var för tjugo år sedan.

Då Sverige har ett handelsunderskott för livsmedel på omkring 70 miljarder kronor och saknar lager eller produktionskapacitet i livsmedelsindustrin, utöver den minimala som behövs kommersiellt, är detta anmärkningsvärt.

Jämför vi med en annan samhällskritisk verksamhet, det militära försvaret, så har dess anslag fördubblats sedan 2020. Det är fullt rimligt, men lika rimligt är att livsmedelsberedskapen följer samma investeringsvilja. Det är svårt att försvara landet hungrig.

Samtidigt står vi inför en grön omställning där jordbruket både ska minska sin klimatpåverkan och anpassa sig till allt mer extremväder. Den säkerhetspolitiska och klimatpolitiska utmaningen går att förena, men det kräver investeringar.

Nyligen gick remisstiden ut för utredningen ”Livsmedelsberedskap för en ny tid”. Det är en bra grund, men vår bestämda uppfattning är att det finns tillräckligt med rapporter som konstaterar att Sverige saknar livsmedelsberedskap – nu är det dags för konkreta åtgärder.

1. Sverige behöver bygga upp lager och inhemsk produktion av kritiska varor för att klara livsmedelsproduktion

Spannmål utgör en viktig grund i svensk matproduktion, kan lagras kostnadseffektivt och användas för många olika ändamål. För att inte störa marknaderna kommer det dock ta tid att successivt bygga upp lager och man når därför inte tillräckliga volymer förrän nästa decennium. Kravet på snabba åtgärder ökar därför dramatiskt.

Eftersom vi är helt beroende av importerad mineralgödsel, drivmedel och växtskyddsmedel är det nödvändigt att man bygger upp lager och möjliggör ökad svensk produktion. Sverige är ett av få länder i EU som inte har någon produktion av mineralgödsel, men det finns flera industriprojekt i startgroparna.

2. Sverige behöver öka sin livsmedelsproduktion

Om vi inte producerar tillräckligt mycket mat går det inte att bygga upp livsmedelsberedskap. Det är därför avgörande att lönsamheten och produktionen i lantbruket och livsmedelsförädlingen ökar. Det är nödvändigt att regering och riksdag tillför resurser samt att den uppdaterade livsmedelsstrategin blir offensiv och inriktad på tillväxt.

För 40 år sedan var svenska spannmålsarealen cirka 60 procent större och det fanns ungefär 120 procent fler mjölkkor samt dubbelt så många grisar. Det finns därför både potential och utrymme att öka den svenska livsmedelsproduktionen, inte minst för att öka exporten. Med rätt förutsättningar kan vår miljövänliga produktion öka, vilket gynnar klimatet, handelsbalansen, jobben och livsmedelsberedskapen. Handelsnetto noll för livsmedel är både möjligt och önskvärt.

3. Sverige behöver leda den gröna omställningen också i lantbruket

Svenskt lantbruk står inför två parallella utmaningar – öka produktionen och samtidigt klara den gröna omställningen med en klimatpolitik som skapar trygghet för jordbruket att växa samt uppmuntrar forskning och utveckling. Därtill är det inte rimligt att lantbruket ska kompensera för transporternas ökade utsläpp. För att möta båda dessa utmaningar och möjligheter krävs stora investeringar i lantbruksföretagen. Som representanter för Sveriges två största livsmedelsproducerande lantbrukskooperativ är vi beredda att leda detta arbete. Men det är inte rimligt att våra ägare – Sveriges bönder – ensamma ska finansiera det gröna totalförsvaret.

Vi kan bygga upp vår livsmedelsberedskap och samtidigt accelerera klimatomställningen i lantbruket. Men det krävs ambitiösa, kloka och långsiktiga beslut av sittande och kommande regeringar. Vill vi vara trygga måste vi stärka beredskapen inom livsmedel, precis som vi gör med militära försvaret. Det är bråttom nu.

Cecilia Kocken, vd, Arla Sverige
Per Arfvidsson, vice vd, Lantmännen

 

För mer information, kontakta gärna oss  

Lantmännens presstjänst   
Tel: 010 556 88 00  
E-post: 
press@lantmannen.com  

 

Om Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter cirka 70 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Kungsörnen, Scan, Korvbrödsbagarn, GoGreen, FINN CRISP och Bonjour. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.