Connect with us

Marknadsnyheter

De är rösterna i årets julkalender i Barnradion

Published

on

Den 1 december startar Bergvaktarens hemlighet, en spänningsfylld och magisk berättelse om vänskap, identitet och mod. 11-åriga Agnes Ahlkvist från Luleå gör sin skådespelardebut som huvudrollen Shirin. I rollistan märks även Antonio Monroy, Sven Björklund och Siham Shurafa. Manusförfattare är Ylva Hällen och Sara Edwardsson.


Agnes Ahlkvist, Sven Björklund och Antonio Monroy. Foto: Anders Alm

Bergvaktarens hemlighet handlar om en ung tjej, ett berg och en legend. Huvudpersonen Shirin har lämnat ett liv i förorten med vänner, skola och basket för att flytta med sina föräldrar till Rubånger en för henne främmande plats där marken skakar och djuren beter sig underligt. Och vad är det för klingande ljud hon hör i sitt huvud?

Agnes Ahlkvist spelar huvudrollen Shirin:

– Det är en historia om en tjej med ett vanligt liv men där vad som helst kan hända. Det är spännande och lite skräck. Det har varit jätteroligt att spela Shirin och ganska annorlunda. Ibland har jag fått göra saker som jag inte var beredd på innan, som att äta samtidigt som jag spelar in. Om Shirin äter en kaka i julkalendern, då måste jag äta en kaka för att få in ljudet av det,  säger Agnes Ahlkvist.

Antonio Monroy spelar Matteo, Shirins nya vän i Rubånger:

– Det här var en ny spännande upplevelse, jag hade aldrig tänkt att jag skulle vara en röst i julkalendern. Vissa saker känner jag igen mig hos Matteo, som till exempel att han är lite tillbakadragen, säger Antonio Monroy.

I rollerna:
Shirin spelas av Agnes Ahlkvist.
Matteo av Antonio Monroy.
Sven Björklund spelar Sven-Harry Hagman.
Albin Grenholm spelar läraren Simon.
Sara Cheikh spelar Lizzy.
Fadi Alsuhaili spelar Shirins pappa.
Therése Lindberg spelar Shirins mamma.
Aurass Alcheick Obaid spelar Shirins farmor.
Siham Shurafa är berättaren.

Inspelningarna av Bergvaktarens hemlighet har skett i Luleå. Regissör är Maja Runeberg, skådespelare på Norrbottensteatern och konstnärlig ledare för Lule Stassteater. Musiken är komponerad av Frida Johansson och Henrik Oja. Illustratör är Mattias Ohlsson. Lucköppnare är Ylva Hällen.

Bergvaktarens hemlighet har premiär den 1 december 2022 och sänds i P4 samt i Sveriges Radio Play.

För att tjuvlyssna på julkalendern, klicka här:
https://sverigesradio.se/julkalendern

Pressbilder:
https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/yk9wou4bww

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:
Frida Derwinger, konstnärligt ansvarig Drama för unga
[email protected]
073-712 48 08

Ebba Beck-Friis, kommunikationsansvarig Barnradion
[email protected]
070-828 02 21

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 09.12.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
09.12.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 09.12.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

349 563

 9,92

3 466 860,97

CEUX

290 089

 9,93

2 880 588,25

TQEX

34 660

 9,95

 344 701,54

XSTO

290 262

 9,94

2 886 283,74

XCSE

35 411

 9,92

 351 188,09

Summa

 999 985

 9,93

9 929 622,58

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,8811 och DKK till EUR 7,4375
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 16 827 537 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

KOMMUNIKÉ FRÅN THINC JETTY COLLECTIVES EXTRA BOLAGSSTÄMMA 2022

Published

on

By

REGULATORY

Thinc Jetty Collective AB (publ) har idag hållit extra bolagsstämma. Stämman beslutade i enlighet med de förslag som styrelsen lagt fram.

Stämman beslutade om:

  • godkännande av förvärv av aktier i Tigerton AB och förvärv av aktier i Kunskapskraft & Media AB.
  • om incitamentsprogram till ledande nyckelpersoner och anställda genom emission  av 10 000 000 teckningsoptioner enligt styrelsens förslag där lösenkursen fastställdes till 0,45 SEK per aktie.
  • ny bolagsordning genom om ändring av bolagets företagsnamn till Thinc Collective AB (publ)

Den extra bolagsstämman ägde rum genom poströstning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Wallqvist, VD Thinc Jetty Collective AB
[email protected]

Thinc Jetty Collective är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Överenskommelse nådd i EU för Karlsbro (L)s batterilagstiftning

Published

on

By

Europaparlamentet, Kommissionen och Rådet har just enats om förslaget om en europeisk batteriförordning. Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro som varit den liberala gruppens förhandlare är nöjd över resultatet av trialogförhandlingen som innebär en mer ambitiös lagstiftning än Kommissionens grundförslag. 

“Utan batterier och elektrifiering klarar vi inte våra ambitiösa klimatmål. Den nya lagen ställer höga krav både när det gäller batteriets klimat- och miljöpåverkan och ger konsumenten större möjlighet att enkelt göra egna klimatval. Jag är glad att både Rådet och Kommissionen gått parlamentet till mötes för se till att göra förslaget skarpare” säger Karlsbro.

Med batterier kan allt från små hushållsapparater till stora transportmedel och enorma industrier bryta sitt beroende av fossila bränslen. När efterfrågan på batterier ökar då vi ställer om från fossildrivna fordon och produktionsprocesser till el kommer batteriernas klimatpåverkan spela en allt större roll. Batteriförordningen är ett helt nytt sätt att lagstifta på miljöområdet som kommer att följa batteriet i alla faser – produktion, konsumtion och återvinning. 

“En cirkulär marknad skapas genom krav på att nya batterier måste innehålla en viss andel återvunnet material. För att garantera att vi inte producerar batterier i Europa på bekostnad av miljö och välstånd i andra länder kommer batterier på den europeiska marknaden att omfattas av så kallade “due diligence”- regler för att säkerställa skydd av mänskliga rättigheter och miljö genom hela produktionskedjan” säger Karin Karlsbro.

Karlsbro framhåller lagstiftningen som särskilt viktig för Sverige, som ligger i framkant av den växande industrin för hållbara batterier.  

“Hållbara batterier från EU behövs för energiomställningen och är ett sätt för oss att klippa beroendet av råvaror från odemokratiska fossilnationer. Sveriges batteriproduktion ger oss möjligheten att minska både den globala uppvärmningen och diktaturers maktposition i den globala ekonomin. Vi är, med EU:s hjälp, på god väg att bli Europas batteri-stormakt” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
[email protected]
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.