Marknadsnyheter
De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018
ti, jun 19, 2018 17:16 CET
Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av tävlingsbidrag är det nu klart vilka 16 kockar som går vidare till andra kvaldagen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. I morgon avgörs vilka 8 som kniper en finalplats, följ tillkännagivandet live onsdagen den 20 juni kl 15.30.
Klara för dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018. Välkomna att ringa för intervju.
- Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro, tel: 0704-15 66 62
- Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm, tel: 0735-46 94 44
- Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm, tel: 0762-57 77 79
- David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden, tel: 0723-50 85 33
- Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg, tel: 0707-92 21 41
- Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping, tel: 0730-53 37 07
- Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm, tel: 0702-79-99-88
- Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm, tel: 0703-97 12 38
- Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda, tel: 0734-16 33 81
- Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm, tel: 0707-39 81 50
- Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm, tel: 0733-60 09 55
- Marie Skogström, Mat Vin Slottsparken, Malmö, tel: 0708-91 76 76
- Martin Moses, SK Mat Människor, Göteborg, tel: 0707-55 16 73
- Niklas Pallgren, Kämpasten, Sigtuna, tel: 0703-70 32 91
- Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö, tel: 0709-82 00 85
- Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm, tel: 0709-84 60 10
– Man är mätt och go efter den här dagen. Det märks på maten som vi har fått äta att det är ett rutinerat gäng som är med och tävlar i år. Vi har fått smaka många intressanta rätter med mycket bra smaker och kombinationer. Det känns som att vi utifrån detta kommer hitta åtta riktigt bra finalister, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat Människor och Götaplatsgruppen.
Den poäng som de tävlande fått under dag 1 följer med till dag 2, men kommer inte att redovisas.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen omfattar en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 går vidare till dag 2. 8 kockar tar sig till finalen som hålls 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm.
Bilder
Vi har inga bilder från dagens tävling färdiga för media, senare i dag kommer vi att lägga upp samtliga upplagade tävlingsbidrag i vår bildbank: aretskock.se/bildbank/
Information som skickas under morgondagen – onsdagen den 20 juni
– 15.30: livesändning, presentation av finalister på facebook.com/aretskock
– Cirka kl 16.00: presentation finalister, porträttbilder, bild tävlingsrätt + info om finalen.
– Cirka kl 16.30: citat finalisterna.
För ytterligare information:
Andreas Stenberg, VD Årets Kock: 070-924 21 57
Linda Bühlmann, Kommunikationsansvarig Årets Kock: 070-790 58 88
Årets Kock i sociala medier
Instagram: @aretskock
Facebook: www.facebook.com/aretskock
YouTube: www.youtube.com/aretskockSE
Taggar:
Marknadsnyheter
JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg om börsen framåt

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg pratar med Jesper Norberg på EFN om börsens väg framåt. Man tar upp värderingar och makro, samt hur han själv väljer att agera.
Marknadsnyheter
Kreditkort skapar problem för USAs konsumenter – CNBC granskar

CNBC tittar närmare på hur kreditkort skapar problem för konsumenterna i USA som får betala räntor på upp till 36 %, och ovanpå det kommer nya avgifter. När det skapar så här stora problem blir det ett problem för ekonomin som helhet, det är inte bara ett individuellt problem.
CNBC granskar kreditkort och problemen de skapar
Vi skrev nyligen om rekordhög belåning hos investerare i USA. Det är samma sak här, när det är så många individer som är så hårt belånade blir det ett problem för hela aktiemarknaden.
Marknadsnyheter
Varför går det så dåligt för Las Vegas?

Det pratas mycket om att Las Vegas har blivit tomt. Det kommer färre besökare både från USA och utlandet, i en sådan omfattning att vägar som förut var fyllda med bilar nu är smidiga att ta sig fram på. De enda som fortsatt verkar komma är affärsresenärerna.
Las Vegas får mycket kritik för att ha blivit för giriga. Hotellen har börjat lägga på alla möjliga konstiga avgifter för att tjäna mer, restaurangerna lägger på avgifter och dessutom har det tillkommit flera nya skatter. Besökarna känner sig lurade.
-
Analys från DailyFX10 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter5 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Marknadsnyheter3 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Analys från DailyFX12 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Marknadsnyheter2 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX12 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Analys från DailyFX8 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter7 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke