Designad vinyl till badrummet

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Med Tarketts exklusiva kollektioner iQ Surface och iQ Megalit är det möjligt att skräddarsy unika badrumsmiljöer med hög designkänsla. De återvinningsbara, formbara och funktionella materialen är både vattentäta och lättskötta och blir därför ett praktiskt och hållbart val till badrummet. 

Ett hållbart material som kan återvinnas

De svensktillverkade iQ-kollektionerna står för inspiration, innovation och ett helt nytt sätt att se på vinyl som material. Dessa egenskaper kombinerat med en extraordinär slitstyrka innebär unika möjligheter att skapa en designad badrumsmiljö som samtidigt uppfyller de högsta kraven på funktionalitet. De ingår i Tarketts Circular Collection vilket innebär att de är fullt återvinningsbara den dag de ska rivas ut.

Exklusiv mönsterbild i mjuka färger

iQ Surface-kollektionen är framtagen i samarbete med Note Design Studio. Mönsterbilden är unik; kraftfull och finstämd på samma gång och påminner lite om konststensmaterialet terrazzo. Med iQ Surface får man dessutom ett golvmaterial som samtidigt är praktiskt, lättskött och otroligt slitstarkt. 

Matcha golv och vägg

iQ Megalit har en elegant mönsterbild med stora flakes i skimrande nyanser inspirerade från naturens mineraler och metaller i flera olika färger. Materialet är homogent, vilket betyder att mönstret är detsamma genom hela materialet. Detta, i kombination med en slitstark yta, gör dem extremt tåliga och ger bästa skydd mot märken och fläckar. 

iQ-kollektionerna kan kombineras med Aquarelle våtrumsvägg som finns i många utföranden. Vägg- och golvytorna i vinyl blir lättstädade och hygieniska, eftersom det blir få skarvar som samlar smuts. Kanske det viktigaste av allt – vinyl ger ett helt vattentätt badrum. Både iQ- och Aquarelle-kollektionerna uppfyller branschens hårda krav på vattentäthet och är VT-godkända. Samtliga våtrumskollektioner från Tarkett är ftalatfria. 

Bilder finns att ladda ner i bildbanken, perpr.se.

Presskontakt

Kerstin Lagerlöf, Marknadschef Sverige och Norge
Tel +46 8 625 19 28, e-post [email protected]

Sara Ekwall, PerPR
Tel +46 76 647 22 42, e-post [email protected]

Om Tarkett 
Tarkett har tillverkat golv i Sverige sedan 1886 och marknadsför idag golv- och väggmaterial för såväl hemmiljö som design- och funktionslösningar för offentlig miljö. Med 33 produktionsenheter och 12 000 anställda är Tarkett en av de största golvtillverkarna i världen. 2020 omsatte företaget 2.6 mrd Euro och varje dag säljs det 1,3 miljoner kvm Tarkettgolv till kunder i över 100 länder. I produktportföljen ingår bl a trä, vinyl, linoleum, laminat samt textila golv. Tarkett arbetar långsiktigt och strategiskt för att minska resursuttag och klimatpåverkan genom cirkulär ekonomi, baserat på principerna för Cradle to Cradle® och filosofin Tarkett Human-Conscious Design™. Målet är att skapa en positiv inverkan på människors inomhusmiljö och på vår planet. www.tarkett.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.