Dometic förvärvar NDS Energy

| 11 november, 2021 | 0 kommentarer

Den 11 november 2021 ingick Dometic ett avtal om att förvärva NDS Energy – en leverantör av Mobila Strömförsörjnings-lösningar för friluftsmarknaden baserad i Italien.

SUmmering

  • Förvärvet av NDS Energy stärker Dometics erbjudande och marknadsnärvaro inom Mobila Strömförsörjnings-lösningar för den europeiska friluftsmarknaden. 
  • NDS Energys nettoomsättning för de senaste 12 månaderna1 var omkring 11 miljoner EUR med en god rörelsemarginal. Omkring 75% av nettoomsättningen är inom Distribution samt Service och Aftermarket.
  • Transaktionen förväntas stängas under första kvartalet 2022, och förväntas bidra till Dometics resultat per aktie redan från start.
     

beskrivning av NDS Energy

NDS Energy är en leverantör av Mobila Strömförsörjnings-produkter, inklusive solenergi-lösningar, laddare och växelriktare, baserad i Italien. NDS Energy levererar sina produkter till flera vertikala slutmarknader inom det snabbt växande frilufts-området. Produkterna säljs i ett flertal marknader i Europa, inklusive till mer än 200 distributörer i Italien. Nettoomsättningen för de senaste 12 månaderna1 var omkring 11 miljoner EUR med en god rörelsemarginal och stark organisk tillväxt. Omkring 75% av nettoomsättningen är inom Distribution samt Service och Aftermarket. Bolaget är privatägt, har 25 anställda och huvudkontor i Pescara, Italien.  
 

BAKGRUND OCH SKÄL TILL FÖRVÄRVET

Elektfierings-trenden inom friluftsmarknaden är stark och en fortsatt expansion på marknaden för Mobila Strömförsörjnings-lösningar är en strategisk prioritering för Dometic. I takt med att fler och fler människor tillbringar tid utomhus med fordon eller båt som bas, gör behovet av strömförsörjning utanför elnätet att efterfrågan på hållbara och effektiva mobila strömförsörjningslösningar ökar kraftigt. Förvärvet av NDS Energy breddar Dometics erbjudande, disributionsnätverk och kompetens inom detta område.

Förvärvet finansieras fullt ut med kontanta medel och förväntas bidra till Dometics resultat per aktie redan från start. Transaktionspriset är inte materiellt i förhållande till Dometics börsvärde och offentliggörs inte. NDS Energy kommer att rapporteras som en del av segment EMEA och transaktionen förväntas stängas under det första kvartalet 2022.

1 Senaste 12 månaderna per juli 2021

FÖR YTTERLIGGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:   

Rikard Tunedal, Head of Investor Relations
Phone: +46 73 056 97 35
Email: [email protected]
 

OM DOMETIC
Dometic är världsledande inom lösningar för det mobila livet. Miljontals människor runt om i världen använder Dometics produkter i frilufts-, hem- och professionella applikationer. Vår drivkraft är att skapa smarta, hållbara, och tillförlitliga produkter med en inpirerande design för frilufts- och mobil livstil inom områdena Mat & Dryck, Klimat, Energi & Styrning och Andra Applikationer. Dometic har cirka 7 700 medarbetare världen över, redovisade en nettoomsättning på över 16,2 Mdr för år 2020 och har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *