DUG lanseras på Ocado, världens största webbutik med fokus på livsmedel

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Veg of Lund har tecknat avtal med Ocado Retail om lagerhållning och försäljning av bolagets potatisdryck DUG med start från januari 2022. Ocado Retail, ett bolag ägt gemensamt av Ocado Group och Marks & Spencer, är Storbritanniens snabbast växande supermarket med leveranser till omkring 75 procent av landets hushåll.

Marknadsledande Ocado har de senaste 20 åren levererat livsmedelsprodukter via sin webbutik och har idag drygt 50 000 produkter i sitt breda sortiment. Bolagets fokus på hållbarhet har resulterat i att bolaget nu har det minsta matavfallet av alla brittiska matbutiker. Ocado är en webbutik som hjälper kunder att hitta ekologiska och hälsosamma varor när de handlar online.

”Vi ser fram emot att bli den första brittiska matbutik som tillhandahåller DUG. Efterfrågan på hållbara alternativ ökar och DUG är ett starkt komplement till Ocados breda utbud. Våra kunder får det lättare att hitta en god växtbaserad dryck som alternativ till mjölk när de gör sina inköp,” säger Rachel Eales, inköpsansvarig på Ocado Retail.

”Ocado.com har visat att det fungerar med matförsäljning till konsumenter via nätet. De har en effektiv distributionskedja och matavfallet är betydligt under branschsnittet. Detta och deras fokus på nya och hållbara livsmedelsprodukter ger oss gott hopp att DUG snabbt kommer att hitta fram till många brittiska konsumenter som vill ha ett superhållbart alternativ till såväl animalisk mjölk som olika växtbaserade drycker”, säger Emma Källqvist, tf VD och CFO för Veg of Lund.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Veg of Lund AB
Emma Källqvist (tf VD och CFO)
Telefon: 0721 869 018
E-post: [email protected]

Om Veg of Lund
Veg of Lund utvecklar unika växtbaserade livsmedel som möter konsumenternas krav på smak och hållbarhet. Bolaget har rötter i forskning vid Lunds universitet och äger patenterade metoder för att utveckla nya matkategorier inom den snabbväxande marknaden för växtbaserade livsmedel. Veg of Lunds klimatsmarta och smakrika produkter säljs i Europa och Asien under varumärket DUG®. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Growth Market under ticker VOLAB. Läs mer på ir.vegoflund.se. Eminova Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser och kan kontaktas via telefon: 08-684 211 10 eller e-post: [email protected].

Om Ocado Retail
Ocado.com som drivs av Ocado Retail, är världens största supermarket på nätet och är ett samriskföretag mellan Marks & Spencer Group och Ocado Group.

Med över 830 000 aktiva kunder är Ocado Retail Storbritanniens snabbast växande supermarknad. Kunderna kan välja ur ett utbud med nästan 50 000 produkter, vilket inkluderar stora varumärken, fler än 7 000 artiklar från M&S mat- och dryckessortiment samt Ocados egna sortiment. Ocado har en hög servicenivå, med 97% korrekta och punktligt levererade beställningar och det mest hållbara livsmedelserbjudandet med den lägsta nivån av matavfall (0,04%) av alla brittiska livsmedels­handlare.

Varje beställning packas omsorgsfullt i ett av Ocados distributionscenter med hjälp av ledande programvara och teknik. Beställda produkter levereras direkt till kunderna med hjälp av ett nätverk av regionala knutpunkter med bolagets bilar. Ocado utvecklade den första appen för daglig­varuhandel 2010 och fortsätter att utveckla och förnya sig för att erbjuda sina kunder den bästa möjliga upplevelsen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.