Connect with us

Marknadsnyheter

eCarExpo: Stockholmare älskar elbilar!

Published

on

Pressinformation                                                                         Stockholm 2020-01-15

Stockholmare älskar elbilar. Hela 84 procent av bilägarna i Stockholms city är positiva till rena elbilar mot bara 58 procent av bilisterna i landsorten. ”Det är en markant skillnad i attityden till elbilar mot landsorten”, säger Rikard Lundberg, analytiker på Mejsel, som gjort undersökningen åt eCarExpo, elbilsmässan som kommer till Solna och Friends Arena den 7-9 februari.

Undersökningen gjordes i höstas för fjärde året i rad, denna gång på 1 500 manliga och kvinnliga bilister i hela Sverige. Andelen svarande som är positiva till laddbara bilar i Stockholm och speciellt i city är iögonfallande stor, och intresset är särskilt högt för renodlade elbilar, där fyra av fem vill köra eldrivet.

Om stockholmaren skulle byta bil idag, vilket drivmedel skulle hon då välja?

Innanför Stockholms tullar väljer 46 procent helst en renodlad elbil för nästa bilköp. Sett över hela stor-Stockholm skulle 39 procent köpa en elbil. Men i landsorten är den siffran betydligt lägre, bara 25 procent kan tänka sig att köpa en helt eldriven bil. Men lika många i Stockholm och övriga landet skulle helst välja en laddhybrid, en tredjedel.

– Skillnaderna i hur långt och hur ofta man kör är inte på långa vägar lika stora som glappet i attityd, förklarar Rikard Lundberg som också pekar på att de flesta fortfarande anser att elbilar är för dyra för folks ekonomi.

Kritiken mot höga elbilspriser är inte ny. Föga förvånande är det fler på landsbygden som anser att elbilen är för dyr för deras ekonomi, 71 procent mot bara drygt hälften i Stockholms city och drygt 60 procent i stor-Stockholm.

– Med tanke på bilköparnas föreställning om vad en modern elbil kostar är det extra kul att kunna bjuda på premiärer av en rad nya och ”folkliga” elbilar på eCarExpo i Friends. Bland nyheterna för ”vanligt” folk märks välkomna elbilspremiärer från bland andra Honda, Mazda och Volkswagen, säger Gunnar Dackevall, mässchef och grundare av eCarExpo.

Att stockholmarna verkligen går i täten för omställningen till fossilfri trafik bekräftas ju också av att nästan hälften av alla Sveriges laddbara bilar ”bor” i Stockholms län, enligt statistik från branschorganisationen PowerCircle.

Elbilsmässan på Friends Arena samlar marknadens utbud av elbilar, laddhybrider och laddteknik. På en 600 meter lång inomhusbana i arenan får besökarna själva provköra många av de senaste, hetaste, lyxigaste och folkligaste laddbara bilarna. Under tre dagar får besökarna även se och lyssna till Sveriges främsta experter inom framtidens mobilitet, bilindustri, laddningsteknik-, energi- och fastighetsbranscherna. Ett särskilt fokus riktas mot lösningar för elbilsladdning i BRF-fastigheter.

GLÖM INTE ATT ACKREDITERA DIG: Du är välkommen att ackreditera dig till eCarExpo 2019 som journalist/fotograf/medierepresentant. Ackrediteringsansökan är bifogat i pressutskick och kan även laddas ner från hemsidan www.ecarexpo.se

För mer information om E-Car Expo, kontakta Presschef Lars-Ola Nordqvist,

070-689 11 20, lars-ola.nordqvist@nowa.se

Program seminarium eCarExpo 7-9 februari 2020

Press- och branschseminarier

Fredag 7 februari (Moderator Håkan Matson)

10:00            Bilen och politiken

Medverkande; Jessica Ahlénius vVD Bil Sweden, Jakob Lagercrantz, grundare 2030-sekretariatet, Helena Gellerman (L), Lorentz Tovatt (MP)

10:45            Att sikta mot stjärnorna – utmaningarna och möjligheterna med att starta ett bilmärke från scratch

Medverkande; Thomas Ingenlath, vd Polestar. Nils Rydén, marknadschef Polestar

11:30            Är elbilen en brandfara?

Medverkande; MSB, Anna Henstedt, Miljöansvarig BilSweden, Mikael Carlson, Teknisk Expert, Elsäkerhetsverket, Lars Hoffmann, NEVS

13:00            Elektromobilitet: Var står vi idag och hur ser framtiden ut?

Medverkande; TBN

14:00            Kommer elen att räcka? 

Medverkande; Susanna Hurtig, Nordenchef för Incharge på Vattenfall, Magnus Ek (C), Cecilia Wemming, Senior Policy Advisor, Ellevio

14:45            Smarta städer och framtidens nya mobilitet

Medverkande; Charlotte Eisner, Tribe Leader and Brand Activator, NEVS

15:30             Batterirevolutionen; om hållbarhetsansvar, produktion och återvinning 

Medverkande; Dr Annika Ahlberg Tidblad, Batterispecialist Volvo Cars, Daniel Kulin, sakkunnig Power Circle, Jan-Erik Berggren, motorjournalist Expressen.

Öppna seminarier 8-9 februari

Lördag 8 februari  (Moderator Jakob Lagercrantz)

10:30            Så kan elbilsladdning ge BRF och fastighetsägare bättre ekonomi

Medverkande; Martin Jonsson, vd, DEFA Sverige, + panel HSB och BRF-företagen

11:15            Vägen till en privatleasad elbil 

Medverkande:  Polestar och Carplus  

12:00            Roamingtjänster och betallösningar i den publika laddinfrastrukturen. 

Medverkande; Patrik Lindergren, Chief Technology Officer, CTEK, Robert Peterson, Business Development, Easypark, Mattias Vendel, Programme Manager, E.ON, e- mobility Solutions 

12:45            Hur kan smarta fordonspooler ersätta dagens traditionella bilägande?

Medverkande; Jesper Lönnqvist, VD Elbilio, Carl Lindwall, Area Manager, BMW

13:30            Polestar om Polestar 2. Design och teknik utan kompromisser.

Medverkande:  Juan Pablo Bernal, Polestar, m fl

 14:15            Så skapas hållbar mobilitet i praktiken

Medverkande; Johannes Asp, VD Mobility46, Anna Lindén ansvarig för mobilitet och beteendefrågor, 2030-sekretariatet, Angela Hultberg, Sustainable Mobility, IKEA

15:00            Så funkar V2G

Medverkande; Christer Lindström, Fordonsansvarig, Kungsbacka Kommun, Alexandra Österplan, PR och Kommunikationschef, NISSAN Nordic, TBN, E.ON

15:45            Med sol och vind i tanken

Medverkande; Anna Werner, VD, Svensk Solenergi, Ola Carlson, Professor, Chalmers

16:30            Det går lika bra med CELLER-I,   

Medverkande; Robert Granström, Projektledare eGrand Prix Nordic 2019

Söndag 9 februari: Moderator (Jakob Lagercrantz)

11:00            Lagra energin i fastigheten   

Medverkande: Mats Karlström, VP Sales and Marketing, Ferro Amp, TBN, Wallenstam 

11:45            Så skapas en säker, tillförlitlig och ekonomiskt hållbar laddlösning, idag och för framtiden. 

Medverkande; Mats Giss Business Area Manager Relacom, Jörgen Lööf VD electriCITY, Olle Johansson, GARO

13:00            Volkswagen

Medverkande: Sofia Granfors, Volkswagen 

13:45            Så kan elbilsladdning ge BRF och fastighetsägare bättre ekonomi

Medverkande; Martin Jonsson, vd, DEFA Sverige, + panel HSB och BRF-företagen

14:30            Därför utmanar vi de etablerade laddbolagen

Medverkande: Christian Sandahl, Charge Node

 

Vi reserverar oss för att ändringar kan ske i program och talare.

Fakta om eCarExpo:

eCarExpo är Nordens ledande mässa om mobilitet, laddbara bilar och laddning för elbilar. Den arrangeras i Friends Arena, Stockholm, 7-9/2 2020, I Øksnehallen, Köpenhamn, 17-19/4 2020 och i Lilleström, Oslo, 20-22/11 2020 och Göteborg i november. eCarExpo är en mötesplats och framtidsmässa för industri och konsumenter, med elbilar, elcyklar, produkter och tjänster för energi och elbilsladdning. Mässan vill visa att elbilen är en lika lustfylld upplevelse för bilägare och bilentusiaster, som att den förbättrar miljön och våra beteenden för en hållbar värld. Arrangör är PT Umbrella i samarbete med BilSweden och PowerCircle.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

RaySearch fördjupar samarbetet med P-Cure

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (publ) är glada att meddela att samarbetet med P-Cure fördjupas. Syftet är att effektivisera arbetsflödet i P-Cures protonbehandlingssystem genom integration med RaySearchs system RayStation®* och RayCare®*.

Det utökade samarbetet kommer att göra det möjligt för användare av P-Cures protonbehandlingssystem att använda RayStation och RayCare i en sömlöst integrerad miljö. P-Cures system är ett protonsystem utan gantry, med patienten i sittande postion, utformat för att passa in i vanliga bunkrar för linjäracceleratorer. Systemet har nyligen godkänts av FDA och används kliniskt av Hadassah Medical Center i Jerusalem – den enda protonanläggningen i Mellanöstern – för att behandla cancer i CNS, huvud och hals, bröst och bukspottkörteln.

Partnerskapet är en fortsättning på det befintliga samarbetet, vilket redan resulterat i en integration av RayStation i en studie genomförd vid P-Cures utvecklingscenter som drivs kliniskt av Hadassah Medical Center.

Partnerskapet kommer att möjliggöra för användare av P-Cures protonbehandlingssystem att också dra nytta av automatiseringen och arbetsflödesstödet i RayCare samt funktioner för adaptiv strålbehandling i RaySearchs system.

Dr. Michael Marash, vd, P-Cure: ”Vårt partnerskap med RaySearch, världsledande inom dosplanering, kommer att spela en viktig roll i våra banbrytande insatser för att kunna erbjuda fördelarna med protonbehandling till en betydligt större, global patientpopulation. Jag är glad att vi nu har tagit vårt partnerskap till nästa nivå och jag tror att våra kombinerade teknologier har mycket stor potential.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Vi är stolta över att samarbeta med ett företag som spelar en avgörande roll i en ny era inom protonbehandling. P-Cure är en pioinjär i utvecklingen av upprätt strålbehandling och möjligheten att erbjuda ett protonsystem som kan integreras i befintliga linjäracceleratorsrum har stor potential att expandera protonbehandling.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om P-Cure 
P-Cure Ltd., ett företag med bas i Israel, utvecklar och levererar den mest kompakta lösningen för protonbehandling, riktad behandling av cancer med strålning. Sedan år 2007 har P-Cure utvecklat en omfattande protonbehandlingslösning med fokus på patienten, med både kliniska och ekonomiska fördelar. P-Cures mission är att erbjuda protonbehandling med ökad behandlingsprecision, förbättrade kliniska resultat och utökade behandlingsalternativ. Genom att avsevärt minska kapital- och driftskostnader utökar P-Cure tillgängligheten av protonbehandling för alla cancerbehandlingsinrättningar och nya anläggningsutvecklare över hela världen. P-Cures åtagande är att alltid sätta patienten i första rummet. För mer information: p-cure.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 900 kliniker i över 40 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

Om RayCare
RayCare®* onkologiinformationssystem (OIS) är utformat som ett stöd för alla de komplexa logistiska utmaningar som uppstår på moderna cancerkliniker. RayCare är nära integrerat med RayStation och ger en smidig tillgång till alla de kraftfulla planeringsverktyg som finns i RayStation och RayCommand. Systemet koordinerar effektivt de olika aktiviteterna inom strålbehandling och erbjuder avancerade funktioner för automatisering av det kliniska arbetsflödet och adaptiv strålbehandling. RayCare möter klinikernas krav på ett mer användarvänligt och arbetsflödesfokuserat informationssystem som stödjer framtidens cancervård.

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Blick Global Group AB (Publ) skriver ned goodwilltillgångar som ett led i den strategiska översynen.

Published

on

By

Som ett resultat av den tidigare kommunicerade strategiska översynen av bolagets verksamheter har styrelsen idag fattat beslut om att skriva ned bolagets tillgångar i Goodwill.

Efter försäljning av Spelstudion, OMI samt inkråmet och plattformen i Wiget Group AB och tidigare gjorda nedskrivningar (Q2) av osäkra kundfordringar i Brand Legends International AB, skriver nu bolaget ned Goodwill tillgångar om totalt  81 566 260 kr. Goodwill värderas med det, i utgången av årets tredje kvartal till, 10 752 945 kr.

-Styrelsen-

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Ahlberg, VD

E-post: erik@blickglobal.com

Telefon:+46 72 503 35 35

Denna information är sådan information som Blick Global Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-10-01.

Om Blick Global Group AB (publ):

Blick Global är en bolagsgrupp som idag innefattas av två helägda dotterbolag, Blick Wi AB och Brand Legends International AB. Bolagets nuvarande affärsområden återfinns inom digital marknadsföring respektive organisk sökoptimering. Fokus för koncernen är att utveckla sina affärer på bästa sätt för våra aktieägare.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Fiskarskoncernen har slutfört förvärvet av Georg Jensen

Published

on

By

Fiskars Oyj Abp
Pressmeddelande
1.10.2023 kl. 11.15 EEST

Fiskarskoncernen har slutfört förvärvet av Georg Jensen

Fiskarskoncernen har idag, den 1 oktober 2023 slutfört förvärvet av det välrenommerade danska lyxlivsstilsvarumärket Georg Jensen genom att förvärva 100 % av aktierna i Georg Jensen Investment APS. Fiskarskoncernen meddelade om förvärvet den 14 september 2023.  

Köpeskillingen var 155 miljoner euro[1] (165 miljoner USD) på en kontantfri och skuldfri basis (enterprise value), med förbehåll för justering efter avslut på basis av rörelsekapitalnivån samt kassa och skulder i den förvärvade verksamheten vid avslutningsdagen. Förvärvets enterprise value (EV) motsvaras av en EV/EBITDA (rullande 12 månader) multipel om 9.5x på fristående basis och 4.7x med förväntade kostnadssynergier på cirka 18 miljoner euro beaktade och netto av integrationskostnader. Transaktionen finansierades med lån.

Fiskarskoncernen kommer att konsolidera Georg Jensen i sin finansiella rapportering, under verksamhetsenheten Vita, fr.o.m. den 1 oktober 2023. Fiskarskoncernens nuvarande prognos för 2023, som publicerades den 5 juli 2023, beaktar inte transaktionens inverkan på bolagets jämförbara EBIT för 2023. Fiskarskoncernen genomför en översyn av Georg Jensens redovisningsprinciper och kommer att färdigställa förvärvsallokeringen nu när transaktionen är slutförd. Eventuell inverkan på Fiskarskoncernens prognos för 2023 kommer att meddelas så snart en välgrundad uppskattning kan göras. Fiskarskoncernen förväntar sig dock att förvärvsallokeringen kommer att ha en negativ inverkan på nuvarande prognos.

FISKARS OYJ ABP

Nathalie Ahlström
Verkställande direktör

För ytterligare information:
Mediekontakter: Medierelationer, press@fiskars.com, tfn +358 40 553 3151
Investerare- och analytikerkontakter: Essi Lipponen, investerarrelationsdirektör, tfn +358 40 829 1192

Kort om Fiskars Group

Fiskars Group (FSKRS, Nasdaq Helsinki) är ett globalt hem för designdrivna varumärken för inomhus- och utomhusbruk. Våra varumärken är bl.a. Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Moomin Arabia, Waterford och Wedgwood. Våra varumärken finns tillgängliga i över 100 länder och vi har cirka 350 egna butiker. Vi har nästan 7 000 medarbetare och 2022 uppgick vår omsättning till 1,2 miljarder euro.

Vi är enade bakom vårt gemensamma syfte: att göra vardagen extraordinär genom nyskapande design. Sedan 1649 har vi designat tidlösa, funktionella och vackra produkter, samtidigt som vi driver innovation och hållbar tillväxt.

Läs mera: fiskarsgroup.com/sv

[1] I detta meddelande har enterprice value (EV) 165 miljoner USD konverterats till euro baserat på USD/EUR på 1,0647, som var kursen den 22 september 2023. Förändringar baserade på valutafluktuationer var säkrade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.