Eco Wave Power ingår ett samarbetsavtal med AltaSea at the Port of Los Angeles

| 20 januari, 2022 | 0 kommentarer

Signing Ceremony with AltaSea at the Port of LA, with Terry Tamminen, CEO of AltaSea, and Inna Braverman, CEO of Eco Wave Power

Stockholm, Sverige – 20 januari 2022 – Eco Wave Power Global AB (publ) (Nasdaq) First North: ECOWVE, Nasdaq US: WAVE) (”Eco Wave Power” eller ”Bolaget”), en ledare inom produktion av ren elektricitet från havsvågor, är stolta över att tillkännage ett samarbete med AltaSea at the Port of Los Angeles (”AltaSea”). Tillkännagivandet sker idag, några timmar innan Eco Wave Powers officiella klockringningsceremoni, som ska hållas klockan 9:15 ET på Nasdaq Capital Market.

Eco Wave Power kommer att samarbeta med AltaSea, en ideell organisation som påskyndar vetenskapligt samarbete och främjar den framväxande blå ekonomin, för att lokalisera och lämna in bidragsansökningar för implementering av Eco Wave Powers teknologi. Båda organisationerna har redan tillsammans deltagit i en bidragsansökan ledd av Los Angeles Economic Development Corporation (LAEDC), och valdes ut som finalist i Economic Development Administration (EDA) Build Back Better Regional Challenge. Se hela pressmeddelandet i följande länk: https://eda.gov/news/press-releases/2021/12/13/build-back-better-regional-challenge-finalists.htm (vars innehåll inte utgör en del av detta pressmeddelande).

Dessutom planerar Eco Wave Power att genomföra ett pilotprogram på AltaSea campus, som ligger i hamnen i Los Angeles. Tillsammans kommer Eco Wave och AltaSea att försöka säkra andra platser för framtida implementering.

”USA är en högprioriterad marknad för Eco Wave Power”, säger Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power. ”Vi är officiellt noterade på Nasdaq US och ser fram emot att etablera en stark operativ närvaro, inklusive ett lokalt kontor och ett första nätanslutet vågenergiprojekt, i AltaSeas lokaler i hamnen i LA. Vi tror att AltaSea och dess inspirerande engagemang för den blå ekonomin avsevärt kan hjälpa till att uppnå våra mål, samtidigt som det främjar USA:s ambitiösa mål att minska utsläppen till noll senast 2050.”

Eco Wave Power kommer också att delta i AltaSeas uppsökande verksamhet, inklusive men inte begränsat till AltaSea Renewable Energy Open House (schemalagt till den 26 februari 2022) och AltaSea Blue+Green webinar-serien, som ger supportrar möjlighet att träffa och samarbeta med relevanta forskare, vetenskapsmän och ingenjörer. Detta samarbete kommer också att presentera Eco Wave Power för AltaSeas publik och koppla samman företaget med amerikanska beslutsfattare för att stödja potentiella framtida regler och policyer för utveckling av vågenergiprojekt i USA. För att stödja dessa initiativ kommer Eco Wave Power att sträva efter att etablera ett kontor på AltaSeas campus.

Terry Tamminen, VD för AltaSea, kommenterade: ”Vi tror att Eco Wave Power stämmer väl överens med AltaSeas vision att skapa ett nytt sätt att använda förnybar energi. Vi ser fram emot ett produktivt samarbete.”

Det finns ett stort intresse för förnybar energi i USA. Förnybar energi uppskattas utgöra upp till 57 % av de nya kapacitetstillskotten i USA under första halvåret 2020. Men USA är också den näst största utsläpparen av växthusgaser i världen. Vågenergins potential i USA uppskattas till 3 500 TWh per år. Som ett resultat kan den kommersiella utbyggnaden av vågenergi i USA avsevärt minska utsläppen från traditionell förorenande energiproduktion.

Om Eco Wave Power Global AB (publ)

Eco Wave Power Global AB (publ) (”Eco Wave Power”) är ett ledande teknikföretag för landbaserad vågenergi som har utvecklat en patenterad, smart och kostnadseffektiv teknik för att utvinna grön energi från havsvågor. EWPGs vision är att hjälpa till i kampen mot klimatförändringar genom att möjliggöra kommersiell energiproduktion från havsvågor.

EWPG har erhållit ett erkännande som “banbrytande teknik” av Israels energiministerium och betecknades som en “effektiv lösning” av Solar Impulse Foundation. Dessutom har EWPGs projekt i Gibraltar fått finansiering från Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och från Europeiska kommissionens program HORIZON2020. Bolaget har också erkänts av FN och mottagit “Climate Action Award”.

EWPG’s aktier (ECOWVE) handlas på Nasdaq First North and EWPG’s ADSs (WAVE)   handlas på Nasdaq Capital Market.

Vator Securities är Bolagets Certified Advisor (+46 8 580 065 99, [email protected]).

Läs mer om Eco Wave Power Global AB (publ) på www.ecowavepower.com.

Information på, eller tillgänglig genom, den ovannämnda hemsidan utgör inte del av detta pressmeddelande.

För mer information, vänligen kontakta:
Inna Braverman, VD
[email protected]
+97235094

För ytterligare förfrågningar från investerare/media, vänligen kontakta:

Investerarkontakt:
Matt Chesler, CFA
FNK IR
+1.646.809.2183
[email protected]

Mediakontakt:
Allison & Partners
[email protected]

Om AltaSea at the Port of Los Angeles

AltaSea at the Port of Los Angeles är dedikerade till att påskynda vetenskapligt samarbete, främja en framväxande blå ekonomi genom affärsinnovation och arbetsskapande samt inspirera nästa generation till en mer hållbar och rättvis värld.

AltaSea kommer att vända sig till havet för att utveckla lösningar för några av planetens mest angelägna utmaningar, såsom klimatförändringar, energiförsörjning och global livsmedelstillförsel. AltaSeas mål är en hållbar och rättvis värld. För att uppnå vårt uppdrag omfamnar vi ett accelererat förhållningssätt till mångfald och inkludering, och som en grundläggande del av vår vision och framgång är AltaSea engagerad i en arbetsplats som kommer att representera och stärka vårt samhälle.

Detta engagemang inkluderar ekonomisk och utbildningsmässig uppsökande verksamhet till eftersatta samhällen och att överväga hur våra beslut som organisation påverkar dessa samhällen. Dessutom är AltaSea dedikerade till att bilda och fördjupa partnerskap med organisationer som tjänar våra intressenter.

Nasdaq MarketSite mediakontakt:

Peter Gau
(201) 388-9682
[email protected]

Information om datafeed:

Fiberlinje (Encompass Waterfront): 4463

Gal 3C/06C 95,05 grader Väst
18 mhz lägre
DL 3811 Vertikal
FEC 3/4
SR 13.235
DR 18.295411
MOD 4:2:0
DVBS QPSK

Sociala media:

För multimediafunktioner som exklusivt innehåll, fotoinlägg, statusuppdateringar och video av klockringningsceremonier, besök vår Facebook-sida: http://www.facebook.com/nasdaq.

För bilder från ceremonier och evenemang, besök vår Instagram-sida: http://instagram.com/nasdaq.

För nyhetstweets, besök vår Twitter-sida: http://twitter.com/nasdaq.

Webbsändning:

En livestream av Nasdaq Opening Bell kommer att finnas tillgänglig på: https://www.nasdaq.com/marketsite/bell-ringing-ceremony.

Foton:

För att få ett högupplöst fotografi av Market Open, gå till https://www.nasdaq.com/marketsite/bell-ringing-ceremony.

Framåtblickande uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framtidsinriktade uttalanden i enlighet med ”safe harbor”-bestämmelserna i Private Securities Litigation Reform Act från 1995 och andra federala värdepapperslagar. Ord som ”förväntar”, ”förutser”, ”avser”, ”planerar”, ”tror”, ”söker”, ”uppskattar” och liknande uttryck eller varianter av sådana ord är avsedda att identifiera framåtblickande uttalanden. Till exempel använder Eco Wave Power framåtblickande uttalanden när de diskuterar sin plan att implementera ett pilotprogram på AltaSea campus och en stark operativ närvaro i USA, att de och AltaSea kommer att se till att säkra andra platser för framtida implementering, dess övertygelse om att AltaSea och AltaSeas inspirerande engagemang för den blå ekonomin avsevärt kan bidra till att uppnå företagets mål, dess deltagande i AltaSeas uppsökande verksamhet, inklusive men inte begränsat till AltaSea Renewable Energy Open House och AltaSea Blue+Green webinar-serien, AltaSeas övertygelse att Eco Wave Power stämmer väl överens med AltaSeas vision och AltaSeas mål, uppdrag och engagemang. Dessa framåtblickande uttalanden och deras implikationer är baserade på de nuvarande förväntningarna från ledningen för Eco Wave Power och är föremål för ett antal faktorer och osäkerheter som kan göra att faktiska resultat avviker väsentligt från de som beskrivs i de framåtblickande uttalandena. Om inte annat krävs enligt lag, åtar sig Eco Wave Power inte att offentligt offentliggöra några ändringar av dessa framåtblickande uttalanden för att återspegla händelser eller omständigheter efter detta datum eller för att återspegla förekomsten av oförutsedda händelser. Mer detaljerad information om risker och osäkerheter som påverkar Eco Wave Power finns under rubriken ”Riskfaktorer” i Eco Wave Powers registreringsutlåtande på formulär F-1 som lämnats in till SEC, som finns tillgängligt på SEC:s webbplats, www.sec.gov.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.