Connect with us

Marknadsnyheter

Efter 40 år – nu återvänder Åsa och Lars till sjukhusfartyget där de möttes

Published

on

Åsa och Lars Gisel träffades när de båda jobbade på Mercy Ships första sjukhusfartyg som volontärer. Deras kärlekshistoria vävdes samman med arbetet att bygga upp hjälporganisationen som skulle bistå utsatta genom ett flytande sjukhus. När paret Gisel lämnade fartyget 1984, efter flera år som volontärer, trodde de inte att det skulle dröja hela 40 år innan de fick möjlighet att åka dit igen.

Det blir stort att få komma tillbaka som volontär. När jag gick ombord första gången 1978 var idén om ett sjukhusfartyg alldeles ny. Mercy Ships hade köpt sitt första fartyg och hade stora drömmar om att kunna använda det för att bistå utsatta människor. Jag som sjuksköterska fick faktiskt de första nycklarna till sjukhusavdelningen ombord men fick aldrig riktigt uppleva drömmen bli verklighet”, berättar Åsa Gisel.

I februari 2024 åker Åsa 66 år och Lars 73 år, återigen ut som volontärer med Mercy Ships – välgörenhetsorganisationen som idag driver världens två största civila sjukhusfartyg. Den här gången går resan till Sierra Leone. Paret Gisel har de senaste åren bott i Örebro och ägnat mesta tiden åt sina barnbarn. Åsa har också jobbat extra som sjuksköterska. Nu får hon använda sin utbildning och långa erfarenhet till att vårda några av världens mest utsatta människor som får gratis kirurgisk vård via Mercy Ships hjälpverksamhet.

Nytt äventyr som pensionärer
På håll har de sett organisationen växa och drömt om att någon dag kunna återvända. När båda nådde pensionsåldern tänkte de att det var för sent. Men äventyret med Mercy Ships skulle visa sig ha en fortsättning för Åsa och Lars. Nu återvänder de till en hjälpverksamhet som blivit större än de vågade drömma om i uppstarten för 40 år sedan.

”Jag bara skrattade när en vän frågade om det inte var dags att gå ombord som volontär igen”, berättar Åsa. ”Vi är överraskade att det blev så här. Nu ser vi väldigt mycket fram emot att få bli en del av besättningen på ett Mercy Ships-fartyg igen”, säger de båda.

Bild 1: Lars och Åsa Gisel med dottern Sara vid Anastasis på Hawaii 1984
Bild 2 Anastasis, Mercy Ships första sjukhusfartyg, som Mercy Ships förvärvade 1978. Samma år gick Åsa ombord första gången
Bild 3 Lars och Åsa Gisel år 2023
Bild 4 Global Mercy, världens största civila sjukhusfartyg, som paret Gisel nu är på väg till
Bild 5 Global Mercy på plats i Sierra Leone för hjälpinsats

FÖR MER INFORMATION OCH FOTON KONTAKTA:
Emelie Rönnerfors, Presskontakt Mercy Ships Sverige,  emelie.ronnerfors@mercyships.org tel: +46 73 683 77 26
Åsa Gisel,
volontär  asamargis@gmail.com +46 70 217 22 71 
Stanley Ekelund, Marknadskommunikationsansvarig Mercy Ships Sverige, stanley.ekelund@mercyships.org
tel: +46 76 074 72 45
Birgitta Plyhm, PR Mercy Ships Sverige, 
birgitta@plyhm.se  tel: +46 707 77 12 90

OM MERCY SHIPS
Mercy Ships ger, via sina sjukhusfartyg, gratis högklassig sjukvård till dem med minst tillgång till säker kirurgi. Mercy Ships är en internationell idéburen hjälporganisation på kristen grund. För att ge bestående effekter har organisationen under de senaste tre decennierna fokuserat på partnerskap med länder i Afrika. Mercy Ships samverkar med nationella partners, erbjuder utbildning för lokal hälso- och sjukvårdspersonal samt arbetar med uppbyggnad av medicinsk infrastruktur.

Varje år tjänstgör mer än 3 000 volontärer från över 60 länder ombord på världens två största civila sjukhusfartyg, Africa Mercy® och Global Mercy™. De är bland annat kirurger, tandläkare, sjuksköterskor, vårdutbildare, kockar, sjömän och ingenjörer som ger av sin tid och kompetens. Mercy Ships grundades 1978 och har kontor i 16 länder samt ett afrikanskt center i Dakar, Senegal. För mer information, besök mercyships.se och följ @MercyShipsSverige på sociala medier.
www.mercyships.se
 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Hamlet BioPharma bjuder in till pressträff

Published

on

By

Med anledning bolagets delårsrapport bjuder Hamlet BioPharma in till en livesänd digital pressträff torsdagen den 22 februari klockan 12.00. På pressträffen kommer ordförande Catharina Svanborg att gå igenom utvecklingen för det brutna räkenskapsårets andra kvartal och även bolagets väg framåt.

Klicka på länken nedan för att delta på pressträffen.

https://youtube.com/live/vi_kXGF40fs?feature=share

Under pressträffen finns möjlighet att ställa frågor i sändningens kommentarsfält. Har du frågor redan nu går det bra att maila dem till: mats.jonsson@investortarget.se

För mer information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande, Hamlet BioPharma AB, +46 709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Martin Erixon, CEO, Hamlet BioPharma AB, +46 733 00 43 77

martin.erixon@hamletpharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kiruna och Uppsala vill bli kulturhuvudstad

Published

on

By

I dag, onsdag den 21 februari, hölls en presskonferens på Kulturrådet där juryn som utsetts av Europeiska kommissionen tillkännagav att båda städerna går vidare i ansökan om att bli europeisk kulturhuvudstad 2029.

Juryordförande Else Christensen-Redzepovic från Danmark meddelade juryns beslut att de gärna ser att de båda städerna lämnar in en andra, kompletterande ansökan. Vilken stad som sedan utses till kulturhuvudstad 2029 kommer att beslutas av juryn och meddelas under en presskonferens i december 2024.

Utnämningen av europeisk kulturhuvudstad är en angelägenhet för hela Sverige och viktigt för svenskt kulturliv. Positionerna flyttas fram samtidigt som relationer stärks – både lokalt, nationellt och i Europa, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin.

För Sverige blir det tredje gången en av våra städer utnämns till kulturhuvudstad. 1998 fick Stockholm titeln som kulturhuvudstad och 2014 fick två europeiska städer denna titel – Umeå i Sverige och Riga i Lettland. För 2029 kommer en svensk och en polsk stad att utnämnas till europeisk kulturhuvudstad.

Läs mer

Kiruna och Uppsala vill bli europeisk kulturhuvudstad

Europeisk kulturhuvudstad 2029

Helene Oljons
Pressansvarig
08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America implementerar XMReality Remote Guidance

Published

on

By

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America Inc., en ledande leverantör av högkvalitativa formsprutningsmaskiner, kommer att implementera XMReality Remote Guidance i sin verksamhet. Detta för att ytterligare förbättra deras kundsupporttjänster genom att erbjuda distanssupport med hjälp av augmented reality (AR).

Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America har levererat över 150 000 toppmoderna formsprutningstjänster till en mängd olika industrier över hela världen. Sumitomo (SHI) Demag är känt för sitt starka engagemang och upprätthåller rigorösa standarder för kvalitet, effektivitet och kundnöjdhet. Genom att integrera XMReality Remote Guidance fortsätter Sumitomo (SHI) Demag sin strävan att leverera oöverträffad service och support till sina kunder. XMReality kommer att ge Sumitomos team möjlighet att på distans felsöka, vägleda och samarbeta med kunder, vilket säkerställer optimal prestanda och effektivitet för deras levererade formsprutningsmaskiner.

I en kommentar till detta partnerskap uttryckte Ryne Simeone, Vice President of Business Development på XMReality Inc., sin entusiasm och sa: ”Vi är glada över att samarbeta med Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America för att implementera XMReality Remote Guidance. Vi ser fram emot att växa tillsammans med Sumitomo för att stötta dem med att erbjuda en exceptionell kundsupport drivet av effektiva arbetsprocesser.

Om Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America
Sumitomo (SHI) Demag Plastics Machinery North America, ett dotterbolag till Sumitomo Heavy Industries, Ltd., är en ledande leverantör av högpresterande formsprutningsmaskiner och tjänster. Med ett engagemang för innovation, kvalitet och kundnöjdhet, levererar Sumitomo (SHI) Demag banbrytande lösningar till industrier över hela världen

För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Jonsson, VD XMReality
Telefon: +46 70 724 03 29
E-post: andreas.jonsson@xmreality.com

Om XMReality
XMReality AB (publ) utvecklar och säljer lösningar som revolutionerar kunskapsöverföring via så kallad förstärkt verklighet – Augmented Reality (AR). Företaget är marknadsledande inom vägledning på distans (remote guidance) där man via AR kan guida en person på plats för att lösa problem eller förhindra att de uppstår. Produkten används globalt i mer än 60 länder. Nestlé, Electrolux, Sidel och Heineken är några av de mer än 150 kunderna. XMReality är baserat i Linköping och USA och är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: XMR). För mer information, besök: www.xmreality.com 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.