Electrolux Professional omvandlar anläggningen i Louisville till kompetenscenter för kunder inom restaurangkedjor

| 27 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Electrolux Professional avser att omvandla anläggningen i Louisville, Kentucky i USA, till ett kompetenscenter dedikerat för kunder inom restaurangkedjor. Detta innebär att all produktion i fabriken för Dryckeslösningar i Louisville kommer att flytta.

Genom att skapa ett dedikerat kompetenscenter för kunder inom restaurangkedjor skapas ännu större möjligheter för Electrolux Professional att skapa tillväxt inom detta segment, vilket är en av bolagets nyckelstrategier.

För att reducera komplexiteten och förbättra lönsamheten inom Dryckeslösningar, framförallt inom kaffeprodukter, kommer Electrolux Professional att fasa ut vissa produkter och flytta resterande produktion, som idag sker i Louisville, till fabrikerna i Rayong, Thailand och till Spilamberto i Italien. Dessutom kommer nuvarande lager i Charlotte, USA, att konsolideras till befintliga lagerlokaler i Louisville varvid ett stort logistikcentrum för den nordamerikanska marknaden skapas.

Flytten av produktionen och av lagerlokaler kommer att generera årliga besparingar om ungefär 30 Mkr från andra kvartalet 2022 och förväntas inte leda till några väsentliga nya kostnader.

Flytten av produktionen förväntas slutföras senast första kvartalet 2022 och kommer att beröra omkring 30 medarbetare som idag är anställda i fabriken i Louisville.

För ytterligare information, vänligen kontakta Jacob Broberg, Senior Vice President Investor Relations and Communications +46 70 190 00 33

Electrolux Professional är en av de ledande globala leverantörerna av storkök, dryck och tvätt för professionella användare. Våra innovativa produkter och världsomspännande servicenätverk gör det dagliga arbetet för våra kunder enklare, mer lönsamt och verkligt hållbart varje dag. Våra lösningar och produkter tillverkas i 11 fabriker i sju länder och säljs i mer än 110 länder. År 2020 hade Electrolux Professional en global försäljning på 7,3 miljarder kronor och cirka 3.500 anställda. Mer information finns på https://www.electroluxprofessional.com/corporate/

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *