Connect with us

Marknadsnyheter

Elektrifierande: Nya Cub Cadet LH5 FORCE-SERIEN

Published

on

Elektrifiering är en nyckelfråga för den gröna industrin. Under de senaste åren har antalet leverantörer, utrustningens professionalism och acceptans samt efterfrågan ökat betydligt. Cub Cadet är ett varumärke exklusivt för specialiserade återförsäljare som gradvis ökar andelen elektrifierade produkter som en del av företagets strategi:

”Cub Cadet är fast beslutna att utveckla innovationer för att fortsätta att uppfylla kundernas krav i framtiden”, säger Florian Merkel, Vice President Sales EMEA på MTD Products AG. ”Dynamiken inom fältet för eldriven utomhusutrustning kan inte bortses från. Som ett varumärke exklusivt för specialiserade återförsäljare är vi stolta över att utöka arvet och anseendet från våra bensindrivna produkter på ett framtidsinriktat sätt samt lyfta vår portfölj till en hållbar nivå med kraftfulla elektriska alternativ.”

Redan Sommaren 2020 introducerade Cub Cadet två innovativa e-åkgräsklippare – Mini-Rider LR2e och traktorgräsklipparen XT2e. Under trädgårdssäsongen 2021 kommer sortimentet av eldrivna trädgårdsredskap att utökas med LH5 FORCE-SERIEN som ett tillägg till robotgräsklipparna i XR5 Enduro-Serien.

100 % elektrisk. 0 % kompromiss.
LH5 FORCE-SERIEN presenterar fyra nya toppmoderna batteridrivna 60 volts handhållna: Utöver trimmers (LH5 T60), häcksaxar (LH5 H60) och lövblåsar (LH5 B60), lanserar Cub Cadet även för första gången en motorsåg (LH5 C60). Alla fyra handhållna enheterna körs på ett utbytbart litiumjonbatteri som lätt kan kombineras beroende på önskad prestanda. Det finns två batterier att välja mellan, 2,5 eller 5,0 Ah versionerna med en laddningstid på 75 eller 150 minuter. 

Tack vare den modernaste tekniken i batterisystemet på 60 V och Cub Cadets beprövade kvalitet är utrustningen i LH5 FORCE-SERIEN lika kraftfull som bensinmodeller samtidigt som den skyddar miljön. Detta gör det möjligt att utföra alla uppgifter utan ansträngning – utan utsläpp och upp till 80 % tystare än med jämförbar bensinutrustning.

Hållbar och kräver lite underhåll
Borstlösa motorer garanterar maximal effektivitet och en ökad livslängd hos LH5 FORCE-SERIEN: De elektriska motorerna innehåller inga förslitningsdelar såsom tändstift, bränslefilter och kilremmar som måste bytas ut, vilket gör dem mycket hållbara, gör att de kräver lite underhåll och är lätta att serva. En annan fördel: Eldrivna handhållna enheter använder inte bensin, så driftskostnaderna är också lägre.

Effektiv och användarvänlig
Tack vare den elektriska motorn kan all utrustning i LH5 FORCE-SERIEN lätt startas upp året om genom ett knapptryck, och irritationen över att behöva dra i startsladden är borta. Vi har inte slarvat med utrustningen och komfort utan har arbetat för att göra vardagens arbete så trevligt som möjligt:

Trimmer LH5 T60
Trådtrimmern har en arbetsbredd på 33 cm och erbjuder bästa klippkvalitet vid två hastighetsinställningar – full effekt för tjockt gräs eller lägre effekt för längre klipptid. Praktisk: Linan på trimmern som väger 4,8 kg (inklusive batteri) gör den enkel att linda upp utan att du behöver byta rullen.

Häcksax LH5 H60
Häcksaxen har ett 60 cm laserslipat svärd med 19 mm kniv mellanrum. Den oscillerande sågen i änden av svärdet kan lätt hantera grenar upp till 38 mm. Det bekväma handtaget maximerar manövrerbarheten och minskar vibrationerna.

Lövblås LH5 B60
Lövblåsen väger 3,7 kg inklusive batteri, erbjuder olika, steglösa hastighetsinställningar med farthållare för maximal prestanda (i upp till 90 minuter). Axialfläkten ger en luftvolym på upp till 1 080 m3/h eller en lufthastighet upp till 180 km/h.

Motorsåg LH5 C60
Motorsågen med en svärdslängd på 40 cm, möjliggör upp till 140 skär i 10 x 10 cm tryckbehandlad furu per batteriladdning. Det integrerade vattenpasset bidrar till exakt vertikal skärning. Kedjebyten och kedjespänning kan utföras utan verktyg.

All utrustning levereras med en praktisk krok för enkel väggförvaring.

Fortsättning följer…
En förlängning av LH5 FORCE-SERIEN inklusive en batteridriven gräsklippare är på planeringsstadiet.

 

Pris och tillgänglighet

LH5 FORCE SERIEN kommer att finnas tillgänglig från specialiserade återförsäljare från mars 2021 till följande listpris.

Trimmer LH5 T60: 2.395:- SEK

Häcksax LH5 H60: 2.195:- SEK

Lövblås LH5 B60: 1.999:- SEK

Motorsåg LH5 C60: 2.649:- SEK

2,5 Ah/135 Wh batteri BP6025: 1.649:- SEK

5,0 Ah/270 Wh batteri BP6050: 2.895:- SEK

BC 6020-laddare: 699:- SEK

Om Cub Cadet
Cub Cadet har utvecklat och producerat innovativa gräsklippare, trädgårdstraktorer, zero turns, snöslungor och olika typer av nyttofordon sedan 1961. Med sitt säte i Valley City, Ohio, tillverkar företaget utrustning för professionell trädgårdsskötsel och landskapsarkitekter, för idrottsplatsunderhåll och för användning av ambitiösa amatörsträdgårdsmästare. Sedan 1981 har Cub Cadet ingått i den globalt aktiva MTD-gruppen, en av världens största tillverkare av trädgårdsredskap med cirka 10 000 anställda i 183 länder. I Europa faller varumärkena Cub Cadet, WOLF-Garten, Robomow, Arnold och MTD under MTD Products AG-paraplyet.

Se https://eu.cubcadet.com/se/ för mer information

För mer information kontakta:

Johan Nybom
Inmema Kommunikation
Tfn. 073-660 81 75

johan.nybom@inmema.com

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Studie visar att styrketräning kan lindra depression

Published

on

By

En nyligen publicerad forskningsstudie i Psychiatry Research pekar på styrketräning

som en potentiell kompletterande behandlingsstrategi för att bekämpa depression.

Genom en metaanalys av 38 tidigare studier fann forskarna att styrketräning kan

minska depressiva symtom på ett måttligt sätt. Resultaten visar att längden på

träningen, hur ofta den utförs och specifika detaljer som antal set och repetitioner

påverkar effekten av träningen på depressionen.

Depression är en vanlig sjukdom som påverkar miljontals människor över hela

världen och trots tillgängliga behandlingar återhämtar sig många inte helt. Denna

studie ger därför viktig insikt i hur styrketräning kan vara en del av en effektiv

behandlingsstrategi för depression.

Källa: https://www.psypost.org/streng…

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvinnor med obesitas behöver inte gå upp i vikt under graviditeten, enligt ny studie

Published

on

By

Riktlinjerna för viktuppgång under graviditet hos kvinnor med obesitas har länge varit ifrågasatta. Ny forskning vid Karolinska Institutet stödjer idén om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg. Resultaten publiceras i The Lancet.  

Enligt internationella riktlinjer från amerikanska Institute of Medicine (IOM) rekommenderas en kvinna med obesitas, fetma, gå upp totalt 5–9 kg under graviditeten, jämfört med 11,5–16 kg för normalviktiga. Riktlinjerna har länge varit ifrågasatta, men det har saknats evidens för att ändra dem. 

En ny studie vid Karolinska Institutet visar nu att det inte finns några ökade hälsorisker varken för modern eller för barnet vid utebliven viktuppgång hos kvinnor med obesitas klass 1 och 2 (BMI på 30-34,9 respektive 35-39,9). För kvinnor med obesitas klass 3 (BMI över 40) är utebliven viktuppgång tvärtom associerad med minskade hälsorisker.  

Studien stödjer tidigare uppmaningar om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg, enligt Kari Johansson, docent vid institutionen för medicin, Solna. 

– Vi hoppas att vår forskning kan ge underlag till en framtida uppdatering av nationella och internationella riktlinjer för viktuppgång under graviditet, säger hon. 

Studien är baserad på elektroniska patientjournaler och registerdata för 15 760 kvinnor med obesitas i Stockholm och på Gotland (den så kallade Stockholm Gotland Perinatal-kohorten). 11 667 av kvinnorna hade obesitas klass 1, 3160 hade obesitas klass 2 och 933 hade obesitas klass 3. De studerade graviditeterna ägde rum mellan 2008 och 2015 och gällde enkelbörd. Kvinnorna följdes upp med en medianuppföljningstid på åtta år efter förlossningen.  

Tio kända risker förknippade med viktuppgång under graviditet studerades: havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes, kvarstående viktuppgång efter graviditeten, kardiometabol sjukdom hos modern, kejsarsnitt, för tidig födsel, för låg eller för hög födelsevikt hos barnet, dödföddhet och spädbarnsdöd. Riskerna viktades sedan beroende på allvarlighetsgrad i ett samlat utfallsmått. 

Sammantaget visar studien inga ökade hälsorisker vid en viktuppgång under nuvarande rekommendation eller vid utebliven viktuppgång för kvinnor med obesitas klass 1 och 2. För kvinnor med obesitas klass 3 minskade tvärtom riskerna, vid 0 kg viktuppgång sågs en riskreduktion på omkring 20 procent.  

– Utifrån detta har vi dragit slutsatsen att det inte är förknippat med några ökade risker för kvinnor med obesitas med en lägre viktuppgång än de 5 kg som dagens riktlinjer anger, säger Kari Johansson. 

Resultaten indikerar också att det finns anledning att ge särskilda rekommendationer till kvinnor med obesitas klass 3.  

– Till skillnad från idag skulle denna grupp kunna få separata rekommendationer, säger Kari Johansson. 

Forskarna ska nu gå vidare med liknande studier på de övriga BMI-klasserna övervikt, normalvikt och undervikt. 

Studien har skett i samarbete med University of British Columbia, Kanada, University of Pittsburgh, USA, och University of California, USA. Finansiärer var Karolinska Institutets stiftelser och fonder och Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD).

Kari Johansson och medförfattarna Lisa Bodnar, och Jennifer Hutcheon ingår i ett WHO-initiativ för globala standarder för viktuppgång under graviditet. Åsikterna som uttrycks i studien återspeglar dock inte WHO:s åsikter. Olof Stephansson är medgrundare och medägare av en svensk graviditetsapp, One Million Babies. Inga andra intressekonflikter rapporteras. 

Publikation: ”Safety of low weight gain or weight loss in pregnancies with class 1, 2, and 3 obesity: a population-based cohort study”, Kari Johansson, Lisa M Bodnar, Olof Stephansson, Barbara Abrams, Jennifer A Hutcheon, The Lancet, online 28 March 2024, doi: 10.1016/ S0140-6736(24)00255-1. 
https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(24)00255-1 

För mer information, kontakta:  
Kari Johansson, docent 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet 
E-post: kari.johansson@ki.se
Telefon: 070-695 49 26 

Olof Stephansson, professor, överläkare 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
 
E-post: olof.stephansson@ki.se  
Telefon: 070-748 78 25 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvinnor med obesitas behöver inte gå upp i vikt under graviditeten, enligt ny studie

Published

on

By

Riktlinjerna för viktuppgång under graviditet hos kvinnor med obesitas har länge varit ifrågasatta. Ny forskning vid Karolinska Institutet stödjer idén om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg. Resultaten publiceras i The Lancet.  

Enligt internationella riktlinjer från amerikanska Institute of Medicine (IOM) rekommenderas en kvinna med obesitas, fetma, gå upp totalt 5–9 kg under graviditeten, jämfört med 11,5–16 kg för normalviktiga. Riktlinjerna har länge varit ifrågasatta, men det har saknats evidens för att ändra dem. 

En ny studie vid Karolinska Institutet visar nu att det inte finns några ökade hälsorisker varken för modern eller för barnet vid utebliven viktuppgång hos kvinnor med obesitas klass 1 och 2 (BMI på 30-34,9 respektive 35-39,9). För kvinnor med obesitas klass 3 (BMI över 40) är utebliven viktuppgång tvärtom associerad med minskade hälsorisker.  

Studien stödjer tidigare uppmaningar om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg, enligt Kari Johansson, docent vid institutionen för medicin, Solna. 

– Vi hoppas att vår forskning kan ge underlag till en framtida uppdatering av nationella och internationella riktlinjer för viktuppgång under graviditet, säger hon. 

Studien är baserad på elektroniska patientjournaler och registerdata för 15 760 kvinnor med obesitas i Stockholm och på Gotland (den så kallade Stockholm Gotland Perinatal-kohorten). 11 667 av kvinnorna hade obesitas klass 1, 3160 hade obesitas klass 2 och 933 hade obesitas klass 3. De studerade graviditeterna ägde rum mellan 2008 och 2015 och gällde enkelbörd. Kvinnorna följdes upp med en medianuppföljningstid på åtta år efter förlossningen.  

Tio kända risker förknippade med viktuppgång under graviditet studerades: havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes, kvarstående viktuppgång efter graviditeten, kardiometabol sjukdom hos modern, kejsarsnitt, för tidig födsel, för låg eller för hög födelsevikt hos barnet, dödföddhet och spädbarnsdöd. Riskerna viktades sedan beroende på allvarlighetsgrad i ett samlat utfallsmått. 

Sammantaget visar studien inga ökade hälsorisker vid en viktuppgång under nuvarande rekommendation eller vid utebliven viktuppgång för kvinnor med obesitas klass 1 och 2. För kvinnor med obesitas klass 3 minskade tvärtom riskerna, vid 0 kg viktuppgång sågs en riskreduktion på omkring 20 procent.  

– Utifrån detta har vi dragit slutsatsen att det inte är förknippat med några ökade risker för kvinnor med obesitas med en lägre viktuppgång än de 5 kg som dagens riktlinjer anger, säger Kari Johansson. 

Resultaten indikerar också att det finns anledning att ge särskilda rekommendationer till kvinnor med obesitas klass 3.  

– Till skillnad från idag skulle denna grupp kunna få separata rekommendationer, säger Kari Johansson. 

Forskarna ska nu gå vidare med liknande studier på de övriga BMI-klasserna övervikt, normalvikt och undervikt. 

Studien har skett i samarbete med University of British Columbia, Kanada, University of Pittsburgh, USA, och University of California, USA. Finansiärer var Karolinska Institutets stiftelser och fonder och Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD).

Kari Johansson och medförfattarna Lisa Bodnar, och Jennifer Hutcheon ingår i ett WHO-initiativ för globala standarder för viktuppgång under graviditet. Åsikterna som uttrycks i studien återspeglar dock inte WHO:s åsikter. Olof Stephansson är medgrundare och medägare av en svensk graviditetsapp, One Million Babies. Inga andra intressekonflikter rapporteras. 

Publikation: ”Safety of low weight gain or weight loss in pregnancies with class 1, 2, and 3 obesity: a population-based cohort study”, Kari Johansson, Lisa M Bodnar, Olof Stephansson, Barbara Abrams, Jennifer A Hutcheon, The Lancet, online 28 March 2024, doi: 10.1016/ S0140-6736(24)00255-1. 
https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(24)00255-1 

För mer information, kontakta:  
Kari Johansson, docent 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet 
E-post: kari.johansson@ki.se
Telefon: 070-695 49 26 

Olof Stephansson, professor, överläkare 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
 
E-post: olof.stephansson@ki.se  
Telefon: 070-748 78 25 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.