Elektrifieringslöfte för Kronoberg

| 1 september, 2021 | 0 kommentarer

Regeringens elektrifieringskommission har tillsammans med bland annat regioner, länsstyrelser och näringsliv presenterat 17 elektrifieringslöften med konkreta åtaganden från fler än 250 aktörer. Löftena ska påskynda elektrifieringen av regionala godstransporter med lastbil. Kronobergs elektrifieringslöfte visar hur länet gemensamt ställer om de regionala godstransporterna till eldrift.

– Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland. För att nå dit måste utsläppen från transportsektorn minska och då är elektrifieringen en bärande del. Elektrifieringslöftena innebär att flera aktörer nu går samman för att uppnå konkreta resultat Det är precis såhär vi måste arbeta för att ställa om transportsektorn för klimatet, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth, som är ordförande i Elektrifieringskommissionen.

Elektrifieringslöftet innebär bland annat att flera aktörer har för avsikt att samordna arbetet som genomförs för att öka takten i elektrifieringen av tunga fordon. Löftet innehåller även konkreta åtaganden för att möjliggöra snabbladdning och tankning av vätgas för lastbilar.

Arbetet med elektrifieringslöftena är initierat av Elektrifieringskommissionen som regeringen har inrättat för att påskynda arbetet med elektrifiering av de tunga vägtransporterna och transportsektorn som helhet. Kommissionen består av 16 ledamöter och infrastrukturminister Tomas Eneroth som ordförande. Ledamöterna är representanter från näringsliv, forskningscentrum och offentlig sektor.

Läs mer om Elektrifieringskommisionen här

Ta del av rapport om alla elektrifieringslöften här

Kontakt:
Lovisa Alm
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth 
Mobil 073-073 9753
l[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *