Emelie Svensson – Årets Female Technical Engineer 2022

| 5 maj, 2022 | 0 kommentarer

Den 4 maj utsågs Emelie Svensson till Årets Female Technical Engineer 2022, en utmärkelse som delas ut till en ingenjörsstudent som kommer ha stor påverkan inom teknik i näringslivet.


Emelie Svensson, Årets Female Technical Engineer 2022
Foto: Lisen Gellerstedt, Killerwhalephoto

Female Technical Engineer drivs av CoGig och är ett program som riktar sig till ingenjörsstudenter med intresset och ambitionen att utmana dagens teknik. Syftet med programmet är att skapa en plattform för ingenjörsstudenter och företag att mötas samt att uppmuntra ingenjörsstudenter inför framtida roller inom teknik. Programmet fungerar även som en urvalsprocess för att utse årets Female Technical Engineer, som får ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerföretagen. 

Den 4 maj utsågs Emelie Svensson till Årets Female Technical Engineer 2022. Emelie studerar Teknisk Kemi på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Female Technical Engineer samarbetar med några av Sveriges ledande företag inom den svenska industrin och som ser vikten av mångfald och jämställdhet. Årets partnerföretag är: Atlas Copco, Boliden, Husqvarna Group, Holmen, LKAB, Northvolt, Schneider Electric och Rejlers.

– Vi har varit med i detta program sedan starten och tycker att det är en fantastisk möjlighet att få visa framtidens kvinnliga ingenjörer alla de spännande utmaningar som finns inom Boliden, där avancerade tekniska lösningar, ett hållbart samhälle och ökad mångfald är i fokus. Boliden och jag personligen brinner för det här värdefulla initiativet, säger Åsa Jackson, Senior Vice President Corporate Responsibility på Boliden.

– Vi på LKAB är så glada över att vara en del av Female Technical Engineer och att vi har fått möjlighet att träffa dessa fantastiskt kompetenta deltagare. Vi hoppas att vi, genom vår medverkan, har visat deltagarna vilka otroliga karriärmöjligheter gruvbranschen bjuder på och att om man vill göra skillnad på riktigt för klimatet, då är det LKAB man ska jobba på, säger Hanna Anlér Blomberg, HR Business Partner på LKAB.

– Genom Holmens samarbete med Female Technical Engineer vill vi bidra till att fler kvinnor söker sig till tekniska utbildningar och gärna inom den cirkulära skogsindustrin, här växer framtiden. Vi ser fram emot att följa deltagarnas framtida karriärer, gärna på Holmen, säger Gunilla Rolander, HR-direktör på Holmen.

– Vi är en digital partner för effektivitet och hållbarhet för ett samhälle som ständigt förändras. Genom ökad mångfald bidrar fler medarbetare med idéer som leder till ökad innovation – därför är Female Technical Engineer en viktig satsning för oss på Schneider Electric, säger Tavar Bolouri HR Direktör Schneider Electric Sverige och Norden Baltikum.

Så här säger Emelie Svensson om sitt deltagande i programmet och till utmärkelsen:
”Min upplevelse av programmet har varit helt fantastisk. Möjligheten att få träffa och lära känna de andra deltagarna samt att få kontakt med och besöka partnerföretagen har verkligen varit superkul och givande. Nu är jag riktigt taggad på att få lära känna partnerföretagen ännu bättre, och jag ser med stor förväntan fram emot vad mitt traineeprogram och framtiden har att erbjuda!”

Juryns motivering lyder:
Årets Female Technical Engineer är en person som bidrar med nya tekniska idéer för att lösa samhällets utmaningar. Hon är nyfiken och använder sig av andra för att bredda sin kompetens. Intresset för tekniktunga branscher har lyst igenom under programmets gång och vi vet att hon kommer bli en stor tillgång hos våra partnerföretag i framtiden. Vi kan konstatera att framtiden ser ljus ut med det driv och engagemang hon besitter för tekniken och människan.

 

Årets deltagare i Female Technical Engineer 2022 var:
Alva Sjunnesson, Luleå Tekniska Högskola
Amanda Lundin Bornström, Örebro Universitet
Astrid Ulveström, Uppsala Universitet
Cecilia Frank, Chalmers Tekniska Högskola
Celina Soori, KTH
Elin Eiderbrant; Linköpings Universitet
Elisabeth Yeung, KTH
Emelie Svensson, KTH
Emma Bergman, KTH
Emma Jönsson, Lunds Tekniska Högskola
Emma Wiss, Uppsala Universitet
Engla Thysell, Umeå Universitet
Evelina Ahlén Norberg, KTH
Gabriella Edebo, Mittuniversitetet Sundsvall
Hamta Dezfoli, KTH
Iben Bommelin, Linköpings Universitet
Ismira Hodzic, Linköpings Universitet
Isra Omer, KTH
Josefin Eklund Wallin, KTH
Judith Lai Jakobsson, Lunds Tekniska Högskola
Julia Almebäck, KTH
Linnea Rensmo, Chalmers Tekniska Högskola
Louise Hedenskog, Linköpings Universitet
Lova De Man Lapidoth, Linköpings Universitet
Lovisa Langerak, Umeå Universitet
Martyna Krajewski, Chalmers Tekniska Högskola
Matilda Hallin, KTH
Matilda Åsund, Linköpings Universitet
Milou Göransson, KTH
Patricia Skoglund, Linköpings Universitet
Rebecca Waldenfjord, Uppsala Universitet
Roxanne Carlsson Norlin, KTH
Sandra Hellgren, Karlstad Universitet
Sanna Persson, Chalmers Tekniska Högskola
Sara Sjödin, Linköpings Universitet
Siri Sinimaa, KTH
Sofia Da Alesandro, Umeå Universitet
Therese Nilsson Rova, Uppsala Universitet
Therese Skoghäll, Umeå Universitet

För mer information om programmet, besök www.femaletechnicalengineer.se

Cecilia Västgård
Verksamhetschef & Projektledare
072-5746413
[email protected]

OM COGIG

Vår vision är enkel: Vi vill att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan kvinnor och män. Att komma dit, inte så enkelt. Vi började vår resa 2013 när fyra ingenjörer grundade kärnan i vår verksamhet: utvecklingsprogram för ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning.

Vi vet att det är fler som delar vår vision och idag är vi stolta över att samarbeta med några av de mest framgångsrika företagen i Sverige för att förvandla vår vision till verklighet. Vi driver tre utvecklingsprogram: Female Leader Engineer, Female Digital Engineer och Female Technical Engineer. Genom våra program har vi skapat ett stort nätverk bestående av främst kvinnliga ingenjörer med mellan 1 och 20 års arbetslivserfarenhet inom ledarskap, digitalisering och teknik.

För att nå vår vision hjälper vi våra partners att attrahera den kompetens de behöver genom vårt nätverk. Vi är deras People Partner och vi arbetar med rekrytering, event och utvecklande workshops. Vår rekrytering bygger på att hitta kandidater med olika erfarenheter och från olika branscher för att skapa en bra match för både företaget och individen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.