Emirates fullbordar A380-flottan med ett 123:e flygplan

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Idag har Emirates fått sin 123:e Airbus A380 superjumbojet. Det är det sista flygplanet som går med i A380-flottan, vilket är en milstolpe för flygbolagets 21 år långa satsning.

Emirates var det första flygbolaget att beställa ett A380 på Farnborough Air Show år 2000, när flygplanet fortfarande marknadsfördes som A3XX. Året därpå beställde Emirates ytterligare 15 A380-plan på Dubai Air Show. Detta initiativ var avgörande för lanseringen av A380-programmet eftersom flera ledande europeiska flygaktörer gick tillsammans för att utveckla världens största kommersiella dubbeldäckare.

– A380 är ett speciellt flygplan på så många sätt. Det omdefinierade hela reseupplevelsen med Emirates och stärkte vår tillväxt. A380 kommer förbli Emirates flaggskeppsprodukt under de kommande åren och är en viktig pelare i vår nätverksplan. Flygplanet som levererades idag har våra senaste kabinprodukter, vilket inkluderar Premium Economy. Jämfört med vår första A380-modell har dagens version en rad förbättringar och uppgraderingar, säger Sir Tim Clark, koncernchef på Emirates.

Det nya A380-planet är utrustat med Emirates senaste signaturprodukter som privata sviter i första klass, spaavdelning, en bar, nya Premium Economy-säten och de senaste underhållningssystemen.

– Emirates är världens största A380-operatör och har lanserat nya tjänster och produkter på kontinuerlig basis under en väldigt lång tid. A380 har satt en ny standard för flygupplevelsen och jag är övertygad om att Emirates kommer fortsätta att göra det i decennier framöver, säger Guillaume Faury, vd på Airbus.

Under Dubai Airshow 2021 utannonserade Emirates att 52 av deras befintliga A380-flygplansflotta kommer att utrustas med Premium Economy-kabiner och flera andra uppgraderingar. Eftermonteringsprogrammet lyfter fram Emirates engagemang i att leverera de bästa A380-upplevelserna i luften. 

För mer information, vänligen kontakta: 
Johan Forsberg, Spotlight PR 
Telefon: 073-512 52 96  
E-mail: [email protected]  

Om Emirates

Berättelsen om Emirates började 1985 när vi startade verksamhet med bara två flygplan. Idag flyger vi världens största flottor, Airbus A380 och Boeing 777, och erbjuder våra kunder bekvämligheter med de senaste och mest effektiva wide-body maskiner i himlen.

Vi inspirerar resenärer runt om i världen med vårt växande nätverk av destinationer över hela världen, branschledande flygunderhållning, regionalt inspirerad mat och service i världsklass.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *