Emirates investerar över 350 miljoner US-dollar i nytt underhållningssystem

| 13 september, 2022 | 0 kommentarer

Emirates meddelar nu att man investerar över 350 miljoner US-dollar, vilket motsvarar cirka 3,6 miljarder svenska kronor, i  ett nytt underhållningssystem. Underhållningssystemet heter ”Thales AVANT Up-system” och ska levereras under 2024. Det ska installeras i ett 50-tal av flygbolagets kommande Airbus A350-flygplan och flygbolaget ser investeringen som en viktig del i deras fortsatta strävan för att säkerställa att kunderna ”flyger bättre”.

Emirates har alltid betraktat underhållning som en viktig del av upplevelsen ombord. Vi var det första flygbolaget att installera personliga skärmar på varje enskild plats ombord när det var långt ifrån normen för över 30 år sedan. I dag är Emirates underhållningssystem ICE fortfarande oöverträffad när det gäller underhållning ombord, och vi har vunnit flera utmärkelser för bästa flygunderhållning  de senaste 14 åren. Vår investering i nästa generations Thales-system för vår nya A350-flotta kommer att utöka vårt försprång och göra det möjligt för oss att leverera ännu bättre upplevelser till våra kunder, säger Adel al Redha, Operativ chef på Emirates.

Vi på Thales är stolta över att samarbeta med Emirates i deras uppdrag att flyga bättre. Thales AVANT Up ger Emirates den senaste konsumenttekniken och kapaciteten i flygplanet. Genom att kombinera våra Optiq 4K QLED HDR-skärmar, prisbelönta dynamiska krafter och nästa generations digitala tjänster kan Emirates kunder förvänta sig något alldeles extra, säger Yannick Assouad, Executive Vice-President, Thales Avionics.

Den banbrytande tekniken i Thales AVANT Up-system har Optiq 4k QLED HDR-skärmar – de enda flygplansskärmarna som använder Samsungs QLED-teknik, som ger över en miljard färger.  Bildskärmskapaciten utgör därför det perfekta mediet för Emirates underhållningsprodukt ”ICE” som har över 5 000 kanaler med flerspråkigt innehåll, inklusive live-tv, de senaste filmerna, tv-programmen, musik samt världens första shoppingkanal ombord, EmiratesRED.ry

Det nya systemet kommer även möjliggöra ett bredare utbud av direktsänd tv i högsta möjliga bildkvalitet och upplösning, på 40 000 fot. Emirates kunder kan också förvänta sig förbättrad uppkoppling med Optiq – den första smarta skärmen i branschen som erbjuder två Bluetooth-anslutningar, inbyggt Wi-Fi så att passagerarna kan koppla ihop flera enheter, inklusive telefoner, surfplattor, hörlurar eller till och med spelkontroller, samtidigt som den har stöd för upp till 60 watt USB-C för snabbladdning av personliga enheter.

Emirates har valt en rad olika digitala tjänster från AVANT Up, bland annat högintegrerade personaliseringsfunktioner, utökade funktioner för personliga elektroniska enheter (PED) och förbättringar av användargränssnittet som även gör det möjligt för synskadade passagerare att få en bättre upplevelse.

Emirates är också det första flygbolaget i världen att välja Thales Pulse, en patenterad teknik för energihantering som garanterar att laddningsprestanda inte påverkas oavsett hur många användare som laddar sina enheter samtidigt.

För mer information, vänligen kontakta: 
Fannie Friberg, Spotlight
Telefon: 073-531 49 78  
E-mail: [email protected]  

Om Emirates
Historien om Emirates började 1985 när vi startade verksamheten med bara två flygplan. Idag flyger vi världens största flygplan, Airbus A380 och Boeing 777, och erbjuder våra kunder bekvämligheter med de senaste och mest effektiva wide-body maskinerna i skyn. Vi inspirerar resenärer runt om i världen med vårt växande nätverk av destinationer, vårt branschledande underhållningssystem ombord, mat med doft och smak av olika destinationer samt service i världsklass.  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.