Emirates rekryteringssatsning har genererat 300 000 ansökningar

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Äntligen börjar resandet återgå till det normala och i takt med att flygbranschen återhämtar sig efter pandemin har arbetstillfällena på Emirates fördubblats sedan i fjol. Flygbolaget har därför startat en intensiv rekryteringssatsning för kabinpersonal och andra operativa roller runt om i världen som nu resulterat i över 300 000 ansökningar. 

När rekryteringskampanjen startade i augusti i fjol var målet var att anställa 3 000 kabinanställda och 500 anställda inom flygplatsservice. Men i takt med att efterfrågan för resor fortsätter att öka har nu antalet arbetstillfällen fördubblats.

Vi söker nu 6 000 operativa medarbetare över hela världen, även i Sverige. Dessutom söker vi 600 nya medarbetare inom IT. Detta för att stärka upp bolaget med ytterligare kompetens samt stödja vår återhämtning och tillväxt, säger Björn Ekegren Sverigechef på Emirates.

Sedan rekryteringskampanjen startade har företaget mottagit över 300 000 ansökningar för kabinbesättningsroller men företaget vill också anställa piloter och IT-specialister. Emirates kör för närvarande passagerartrafik till 130 destinationer via Dubai och har återställt cirka 80 % av sin kapacitet jämfört med före pandemin. Nu fokuserar företaget på att återställa kapaciteten till de nivåer som rådde före pandemin och räknar med ett fortsatt starkt år.

Vårt fokus ligger fortfarande på återhämtning och vi fokuserar just nu på att återgå till den verksamhetsnivå vi hade innan pandemin. Utsikterna ser goda ut och vi siktar på att nå 100 procent av kapaciteten till nästa år, fortsätter Björn Ekegren.

Emirates har i dagsläget cirka 16 000 anställd kabinpersonal från över 160 nationaliteter. Samtliga är baserade i Dubai med boende som tillhandahålls av företaget, skattefri lön och en rad andra förmåner inkluderade. Om du är intresserad av en roll som kabinpersonal på Emirates; läs mer och ansök här: https://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/

För mer information, vänligen kontakta: 
Fannie Friberg, Spotlight
Telefon: 073-531 49 78  
E-mail: [email protected]  

Om Emirates

Berättelsen om Emirates började 1985 när vi startade verksamhet med bara två flygplan. Idag flyger vi världens största flottor, Airbus A380 och Boeing 777, och erbjuder våra kunder bekvämligheter med de senaste och mest effektiva wide-body maskiner i himlen.

Vi inspirerar resenärer runt om i världen med vårt växande nätverk av destinationer över hela världen, branschledande flygunderhållning, regionalt inspirerad mat och service i världsklass.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.