Marknadsnyheter
Empir Groups styrelse föreslår utdelning om 1 krona kontant per aktie och utreder förutsättningarna för att genomföra en företrädesemission av vederlagsfria teckningsoptioner
Styrelsen för Empir Group AB (”Empir Group”) har idag, den 13 september 2022, beslutat att föreslå att en extra bolagstämma den 6 oktober 2022 beslutar om kontantutdelning om 1 krona per aktie. Styrelsen för Empir Group har vidare beslutat att utreda förutsättningarna för att genomföra en företrädesemission av units, bestående av teckningsoptioner av två serier (TO 1 och TO 2). Units i en eventuell företrädesemission avses emitteras vederlagsfritt.
Kontantutdelning
Styrelsen föreslår att extra bolagsstämman beslutar att utdelning lämnas med 1 krona per aktie samt att avstämningsdag ska vara den 10 oktober 2022. Beslutar extra bolagsstämman i enlighet med förslaget beräknas utdelningen sändas ut genom Euroclear Sweden AB:s försorg den 13 oktober 2022.
Kallelse till extra bolagsstämma för att besluta om kontantutdelningen kommer att utfärdas inom kort.
Företrädesemission av vederlagsfria units
Styrelsen för Empir Group har vidare beslutat att utreda förutsättningarna för att genomföra en företrädesemission av units, bestående av teckningsoptioner av två serier (TO 1 och TO 2). Varje aktie i Empir Group, oavsett aktieslag, avses berättiga till teckning av en unit och varje teckningsoption avses berättiga till teckning av en ny aktie av serie B i Empir Group AB. Units i en eventuell företrädesemission avses emitteras vederlagsfritt och syftet skulle vara att möjliggöra anskaffning av ytterligare kapital under år 2023 och år 2024. Teckningsoptionernas utnyttjandekurs avses motsvara 70 procent av den volymviktade genomsnittskursen för Empir Groups B-aktie på Nasdaq Stockholm under en mätperiod som föregår perioden för utnyttjande av respektive serie av teckningsoptioner.
För det fall styrelsen beslutar att genomföra en företrädesemission kommer Empir Group att offentliggöra fastställda emissionsvillkor och en detaljerad tidplan för denna.
Empir Group AB
Lars Save
VD
Frågor till Lars, 070 590 18 22
Denna information är sådan som Empir Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-09-13 09:10 CET.
Om Empir Group AB
Empir Group AB är en koncern som bedriver verksamhet inom IT. Empir Groups B-aktie är sedan 1998 noterad på Nasdaq Stockholm, Small Cap.
Marknadsnyheter
1,6 miljarder kronor till kultur i regionerna
Kulturrådets styrelse har fattat beslut om årets bidrag till regional kultur. Totalt fördelas cirka 1,6 miljarder kronor till regioner inom kultursamverkansmodellen och till verksamheter i Stockholms län. Det bidrar till scenkonst, utställningar och mycket annan kulturverksamhet som möter människor, särskilt barn och unga i hela landet.
Kulturrådet har för 2025 fått mindre medel att fördela till regionerna. Anslaget minskade med 15 miljoner kronor, alltså 0,91 procent jämfört med förra året. Sedan 2024 räknas inte heller anslaget upp med en årlig pris- och löneomräkning. För att möta nedskärningen har Kulturrådet valt att prioritera verksamhetsstöd framför utvecklingsbidrag. Därigenom reduceras den faktiska nedskärningen för regionerna till 0,61 procent.
– Med tanke på den ansträngda ekonomiska situationen har vi beslutat om en lägre men jämnt fördelad neddragning för alla regioner, säger Kulturrådets generaldirektör Kajsa Ravin. Vi ser att regionerna fortsätter att ta ett stort ansvar för den regionala kulturen, och vi kommer att följa utvecklingen noga framöver.
Ekonomiska utmaningar för kulturverksamheter
Kulturrådet har noterat att regionerna klivit fram de senaste åren. De fem nya regionala kulturplaner som antagits inför 2025 visar på ett stort engagemang för kulturen. Gotland, Halland, Kalmar län, Kronoberg och Skåne är de regioner som har antagit nya planer.
Regionerna har tydligt lyft att det finns utmaningar för de regionala verksamheterna framöver. Kulturrådets senaste uppföljning av kultursamverkansmodellen visar att de statliga bidragen i reala termer inte har ökat på tio år, trots att fler verksamheter har tillkommit och de befintliga har utvecklats. Regionernas andel har däremot ökat.
Fakta om kultursamverkansmodellen
Kultursamverkansmodellen bygger på samverkan och samfinansiering mellan staten, regionerna och kommunerna för att stärka den regionala kulturen. Sedan modellen infördes 2011 har samarbetet lett till ökad relevans och träffsäkerhet i det kulturpolitiska arbetet, med de nationella kulturpolitiska målen som grund.
Idag står regionerna för cirka hälften av finansieringen inom modellen, medan kommunerna bidrar med ytterligare 25 procent. Totalt täcker regioner och kommuner över 70 procent av finansieringen.
Genom samverkan har nya konst- och kulturområden integrerats i den regionala infrastrukturen, och relationerna mellan regioner och kulturverksamheter har stärkts. Detta arbete bidrar till att säkra tillgången till kvalitativ och professionell kultur i hela landet.
Läs mer
Beviljade bidrag regional utveckling kultursamverkan 2025
Beviljade bidrag regionalt verksamhetsbidrag Stockholms län 2025
Ytterligare information
Margareta Brilioth
Processledare, regional kultursamverkan
08 519 264 89
margareta.brilioth@kulturradet.se
Helene Oljons
Pressansvarig
08 519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se
Marknadsnyheter
BioStock: Xintela siktar mot nya milstolpar under 2025
2024 har varit ett händelserikt år för Xintela med framsteg i de kliniska studierna med XSTEM och nya samarbeten. Inför 2025 ser bolaget fram emot en interimsanalys från artrosstudien, samtidigt som licensdiskussioner pågår med amerikanska EQGen Biomedical för häststamcellsbehandlingen EQSTEM.
– Vi har ett mycket spännande år framför oss, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund i en intervju med BioStock.
Läs hela artikeln på biostock.se:
https://www.biostock.se/2025/01/xintela-siktar-mot-nya-milstolpar-under-2025/
Detta är ett pressmeddelande från BioStock – Connecting Innovation & Capital. https://www.biostock.se
Marknadsnyheter
Clas Ohlson förlänger hyresavtal i Gallerian
Clas Ohlson väljer att förlänga hyresavtalet för sin ikoniska butik i Gallerian. Butiken öppnade i Gallerian redan 1989 och var då Clas Ohlsons andra butik någonsin, och den första att öppna utanför Dalarna. Sedan öppningen för 35 år sedan har butiken varit en besöksmagnet, nu väljer Clas Ohlson alltså att förlänga hyresavtalet ytterligare.
– Vår butik i Gallerian är vår näst äldsta butik och ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Butiken blev redan vid öppningen 1989 en succé med en anstormning av kunder. Därför känns det såklart jättekul att vara kvar och fortsätta vårt samarbete med Gallerian i många år till, säger Andreas Helgesson, Country Operations Manager på Clas Ohlson.
Clas Ohlsons butik i Gallerian är den andra någonsin och den allra första att öppna utanför Dalarna. Clas Ohlson grundades 1918 i Dalarna som ett postorderföretag och var länge kända för sin katalog från vilken man kunde beställa hem varor. 1925 öppnade Clas Ohlson en butik i Insjön men ända fram till 1980-talet var postorder den primära försäljningskanalen. 1989 öppnade butiken i Gallerian som blev en omedelbar succé. Kopplingen till Dalarna ville Clas Ohlson hålla stark, bland annat lät man en anställd i Insjön prata in meddelandet till butikens telefonsvarare så att kunderna skulle få höra äkta dalmål när de ringde till butiken.
– Clas Ohlson är en av Gallerians mest ikoniska butiker och har legat här i 35 år, så vi är såklart jätteglada att de vill fortsätta vara en del av platsen. De har varit en del av Gallerians resa till den mötesplats vi är idag och är en av våra allra mest uppskattade butiker. Vi ser fram emot många fler år tillsammans, säger Cecilia Åkesson, centrumchef i Gallerian.
Gallerian invigdes 1976 och fyller därmed snart 50 år. Clas Ohlson är den butik som funnits på handelsplatsen längst. Från början låg butiken en våning upp men 2016 flyttade butiken ner till entréplan och byggdes i samband med det om. Nu väljer Clas Ohlson alltså att stanna kvar på platsen och gör under våren en större uppdatering av butiken och fortsätter därmed att vara en av del av utbudet i shoppingdestinationen Gallerian.
Ansvarig uthyrare från AMF Fastigheter är Kenneth Jävervall.
För mer information
Hedvig Wikström, presskontakt
hedvig.wikstrom@amffastigheter.se
076-760 50 86
Om Gallerian
Gallerian har varit en självklar shoppingdestination i Stockholm sedan invigningen 1976. Den ikoniska handels- och mötesplatsen lockar årligen miljontals besökare för shopping, umgänge, upplevelser och event. Här finns idag ett 40-tal butiker med en mix av svenska och internationella varumärken, flertalet flaggskeppsbutiker, ett 30-tal restauranger och caféer samt flera service- och skönhetskoncept.
Gallerian är en del av citykvarteret Urban Escape, ett av Stockholms mest moderna och attraktiva affärs- och handelskvarter. Kvarteret är hemvist åt flera framstående bolag, hotellen At Six och Hobo och har ett stort utbud av restauranger, caféer och takbarer. Sedan 2023 ägs Urban Escape av AMF och AP7. AMF Fastigheter fortsätter att utveckla och förvalta kvarteret. Läs mer på www.gallerian.se.
Taggar:
-
Analys från DailyFX9 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter5 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX11 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Analys från DailyFX11 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Marknadsnyheter2 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX7 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter6 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke