En bättre plats – ny Stockholmsdeckare som sätter fokus på samhällets klyftor

| 7 september, 2022 | 0 kommentarer

En bättre plats är en spännande bladvändare om klyftan mellan samhällets elit och de som befinner sig på dess botten. Författaren Annika Alm låter oss möta den kvinnliga deckarduon Mikaela och Leila, som tillsammans löser grova brott i Stockholms Skärgård.

En tidig augustimorgon hittas en 14-årig flicka död på klipporna nedanför en flott kursgård på Lidingö. Kvällen innan anordnade tankesmedjan Arbitrium sin årliga sommarfest. Näringslivstoppar minglade med unga framtidshopp och champagnen flödade. Var flickan med på festen? Har hon ramlat eller blivit utsatt för ett brott?

– Jag vill sätta strålkastarljuset på hur olika ödets lotter falla i dagens samhälle. En bättre plats är visserligen en fiktiv roman, men skildringen av ungas utsatthet och vad svårigheten att få rätt hjälp inom psykiatrin idag kan leda till, hämtar jag från verkligheten, säger författaren Annika Alm.

I En bättre plats får vi följa kriminalinspektör Mikaela Friis, gruppledare för Nackapolisens avdelning för grova brott i skärgården, som får ett komplicerat fall på sitt bord. Till råga på allt får hon den nyutexaminerade Leila Feidhani som ny partner och tvingas till behandling för det alkoholberoende hon försökt dölja både för sig själv och andra.

  –  Jag älskar den spännande dynamiken mellan Mikaela och hennes nyblivna partner Leila Feidhani, där olika temperament och bakgrunder inledningsvis skapar konflikter men sedan leder till vänskap. Annika Alm har skrivit en kriminalroman i Sjöwall Wahlöös anda som visar att ondskan lurar där man minst anar det, säger Karin Linge Nordh, förläggare.

En bättre plats utkommer idag, den 7 september, på Bazar Förlag.

Om Annika Alm

Annika Alm är uppvuxen och bor på Lidingö. Annika har tidigare skrivit deckarna Vingklippt och Ohyra om kriminalkommissarie Ingela Lund men startar nu en ny serie om den spännande polisduon Mikaela Friis och Leila Feidhani.

För intervjuförfrågningar, recensionsexemplar eller mer information, varmt välkommen att kontakta marknadsansvarig Cecilia Eklund, [email protected], 0722 323 775

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.