Connect with us

Marknadsnyheter

En tidig julklapp från MAX: Lyxshake med pepparkaka och krispiga minipärlor

Published

on

Nu lanserar MAX Burgers julens Lyxshake: Christmas Wonder Swirl med både bitar och sås med smak av pepparkaka. Shaken serveras från och med den 7 november och finns tillgänglig under en begränsad period.

Lagom till vintersäsongen skapar MAX julkänsla med en ny Lyxshake som har en tydlig smak av pepparkaka. Med pepparkakssås som påminner om pepparkaksdeg, toppad med grädde och mixad med pepparkaksbitar och mjukglass, erbjuder den en nostalgisk julkänsla i modern tappning.

– Det är kul att jobba med säsongsanpassade smaker, så inför julen vill vi med vår nya Lyxshake framkalla känslan av jul i en mugg. Och vad kan vara mer juligt än smaken av pepparkaka? Christmas Wonder Swirl serveras så länge lagret räcker, så det gäller att passa på. Alla vet ju att man blir snäll av pepparkakor så det finns många goda skäl att svänga förbi MAX i vinter, säger Jussi Merimaa, produktutvecklare och kock på MAX Burgers.

I somras lanserade MAX sommarsmakerna Salted Caramel & Popcorn och Green Apple & Poppin’ Candy som blev storfavoriter bland gästerna. Lyxshakesen sålde snabbt slut och försäljningsperioden fick förlängas. Nu vill MAX ta vintersäsongens Lyxshake till nästa nivå och erbjuda en smak som verkligen förknippas med jul.

Christmas Wonder Swirl kommer att finnas tillgänglig under en begränsad period på samtliga MAX-restauranger från och med den 7 november. Sedan tidigare finns också den höstiga Lyxshaken Minty Chocolate Crisp på menyn. Den innehåller mjukglass, mjölk och färsk grädde, som varvas med mintchokladtopping och mjölkchokladcrisp.

Helena Stenqvist, presskontakt MAX Burgers

Helena.Stenqvist@max.se

MAX Burgers grundades i Gällivare 1968 av Curt Bergfors och Britta Fredriksson, och har växt från en liten grillkiosk i norra Sverige till en internationell burgarkedja med restauranger i Sverige, Polen, Norge och Danmark. MAX strävan är att bli världens bästa burgarkedja genom att servera de godaste burgarna på ett gott sätt. Hållbarhet är en naturlig del av affären och som världens första restaurangkedja började MAX klimatmärka menyn redan 2008. Stiftelsen Rättvis Fördelning har sedan 2006 fördelat 7–10 % av MAX årliga nettovinst till fattigdomsbekämpning.
Läs mer om MAX Burgers: www.max.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Mätning visar tryggare Nackabor

Published

on

By

Trygghetsundersökningen 2024 visar att fler Nackabor känner sig trygga. I år uppger 88 procent att de känner sig trygga jämfört med 81 procent 2020. Det är sjunde högst i Stockholms län och ett kvitto på att de trygghetsskapande insatser som genomförs ger resultat. Antalet Fisksätrabor som uppger att polis och kommun bryr sig mer om vad som händer i området fortsätter också att öka.

Trygghetsundersökningen mäter invånares utsatthet för brott och upplevelser av ordningsstörningar och otrygghet och genomförs varje år av Polisregion Stockholm i form av en webbenkät till ett statistiskt urval boende i Stockholms läns alla kommuner. Sammantaget visar årets undersökning många positiva resultat för Nacka jämfört med 2020:

  • Färre känner sig otrygga utomhus sena kvällar.
  • Färre upplever områden med dålig belysning.
  • Färre uppger att ungdomar eller gäng stör ordningen.
  • Färre störs av klotter.
  • Färre uppger att de utsatts för våld, hot, stöld eller skadegörelse.

Nacka sjunde tryggast i länet

Nacka ligger på sjunde plats av länets 26 kommuner vad gäller trygghet utomhus. Det är en hög placering givet närheten till Stockholm. Generellt minskar brottslighet och otrygghet ju längre ifrån centrala Stockholm en kranskommun ligger. I Nacka har otryggheten minskat i alla åldersgrupper och bland både kvinnor och män.

Fler Fisksätrabor tycker polis och kommun bryr sig

Otryggheten skiljer sig mellan kommundelarna. Den största ökningen av trygghet sedan 2020 har skett på Sicklaön. Fisksätra är den kommundel där flest känner sig otrygga ute en sen kväll. Samtidigt visar undersökningen att allt fler Fisksätrabor tycker att polis och kommun bryr sig mer om hur det är i Fisksätra.

Färre Nackabor utsatta för brott

Utsattheten för brott har minskat i Nacka sedan 2020 i fyra av de fem brottstyper som undersöks: våld, hot, stöld och skadegörelse. Däremot ligger antalet bedrägerier kvar på samma nivå som 2020 efter en viss ökning under 2023. Tidigare har bedrägerier drabbat fler män, 2024 är det fler kvinnor än män uppger att de blivit utsatta för bedrägerier.

Citat om trygghetsundersökningen

Steg för steg gör vi Nacka tryggare för alla. Nacka är och ska upplevas vara en trygg kommun att bo i och det är en högt prioriterad fråga för kommunledningen. Jag är glad att de allra flesta Nackabor uppger att de känner sig trygga, även när de är ensamma ute en sen kväll, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi ser att våra insatser ger resultat – ett tydligt kvitto på att vi satsar rätt. För att skapa ett tryggt och starkt Nacka behöver vi hålla i och hålla ut i det brottsförebyggande arbetet. Skolan är samhällets viktigaste verktyg för att forma trygga individer, och tillsammans med fritiden och polisen kan vi nå ännu längre. Genom stark samverkan skapar vi ett Nacka där alla kan känna sig trygga, säger Gunilla Grudevall-Steen (L), kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsens trygghetsutskott.

– Det är glädjande att trygghetsmätningen visar på att fler är trygga i det område de bor i. Det är en positiv utveckling över tid och bekräftar att vår samverkan tillsammans i samhället ger resultat. Vi kommer att fortsätta på denna väg för att ytterligare stärka tryggheten och tilliten bland medborgarna, säger Martin Åkesson, tillförordnad chef lokalpolisområde Nacka.

Urval statistik

  • I Nacka svarade 46 procent av de tillfrågade på undersökningen. Av de 1 625 personer som svarade uppger 88 procent att de känner sig trygga jämfört med 81 procent 2020.
  • På Sicklaön uppger 12 procent att de känner sig otrygga utomhus en sen kväll jämfört med 32 procent i Fisksätra.
  • Mäns otrygghet har minskat från 11 procent 2020 till 7,8 procent 2024. Kvinnors otrygghet har minskat från 26,4 procent 2020 till 14,8 procent 2024.
  • Uppfattningen att polisen bryr sig mer om hur det är i Fisksätra har ökat från 63 procent 2020 till 73 procent 2024. Uppfattningen att kommunen bryr sig mer har ökat från 46 procent år 2020 till 52 procent år 2024.
  • Utsatthet för brott har minskat från 2020 till 2024: våld från 1,6 till 0,8 procent, hot från 5,3 till 3,9, procent, stöld från 9,7 till 5,3 procent och skadegörelse från 5,7 till 4,2 procent.
  • Andelen som uppger att de utsatts för bedrägerier under 2024 är 5 procent av männen och 5,9 procent av kvinnorna.

Mer information

Jan Landström, biträdande säkerhetschef, 08 – 431 87 45, jan.landstrom@nacka.se     

Helene AnderssonPressansvarig08-7189234helene.andersson@nacka.se

Nacka kommun, 131 81 Nacka. Telefon 08-718 80 00
———————————————————————————————-
Besök gärna Nacka kommuns pressrum på: nacka.se/press
I pressrummet kan du läsa pressmeddelanden, hämta pressbilder, hitta allmän information om Nacka kommun samt kontaktuppgifter.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Insatser inom områdena arbete, utbildning och jämställdhet ska prioriteras vid fördelning av statsbidrag för att främja romsk inkludering

Published

on

By

Regeringen har i dag beslutat om ändringar i förordningen om statsbidrag till kommuner för att främja romsk inkludering. Ändringarna innebär att förordningen förlängs till och med 2026, att jämställdhet läggs till som ett eget område och att bidrag till insatser inom områdena utbildning, arbete och jämställdhet ska prioriteras vid fördelningen av bidrag.

Grunden för arbetet med romsk inkludering är Regeringens skrivelse 2011/12:56: ”En samordnad och långsiktig strategi för romsk inkludering 2012–2032”. Det övergripande målet för den tjugoåriga strategin är att den rom som fyller 20 år 2032 ska ha likvärdiga möjligheter i livet som den som inte är rom. 

– Det är fortsatt viktigt att det sker ett arbete med romsk inkludering på kommunal nivå. Beslutet tydliggör också regeringens tre prioriteringar inom ramen för strategin för romsk inkludering, vilket nu även gäller statsbidraget till kommuner, säger kulturminister Parisa Liljestrand.
 

Sara Persson
Pressekreterare åt kulturminister Parisa Liljestrand
Mobil: 076-112 78 19
sara.e.persson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bättre möjligheter för Arbetsförmedlingen att göra kontrollbesök hos arbetsgivare

Published

on

By

För att motverka felaktiga utbetalningar behöver Arbetsförmedlingen få bättre möjligheter att göra kontroller hos arbetsgivare. Därför har regeringen beslutat om tilläggsdirektiv till Utredningen om ett förbättrat informationsutbyte och en mer ändamålsenlig lagreglering för den arbetsmarknadspolitiska verksamheten.

– Regeringen prioriterar att motverka felaktiga utbetalningar. Det är viktigt att Arbetsförmedlingen har rätt verktyg för att se till att det stöd som ges till arbetsgivare och anordnare av arbetsmarknadspolitiska insatser används på rätt sätt, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Mats Persson.

Arbetsförmedlingen har framfört ett behov av ett förtydligat lagstöd för bland annat oannonserade kontrollbesök. Regeringen har därför beslutat om tilläggsdirektiv till Utredningen om ett förbättrat informationsutbyte och en mer ändamålsenlig lagreglering för den arbetsmarknadspolitiska verksamheten. Direktiven innebär att utredaren även ska se över vilka förutsättningar som ska gälla för Arbetsförmedlingens kontrollbesök hos arbetsgivare som anställer med ekonomiskt stöd och anordnare av arbetsmarknadspolitiska insatser.

Utredningstiden förändras inte. Uppdraget ska som tidigare beslutat redovisas senast den 13 juni 2025.

Dir. 2023:65 Förbättrat informationsutbyte och en mer ändamålsenlig lagreglering för den arbetsmarknadspolitiska verksamheten

Kontakt
Agnes Eklund
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Mats Persson

076-142 63 78
agnes.eklund@regeringskansliet.se 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.