Endomines meddelar att bolaget påbörjat brytningen och anrikningen tidigare än planerat vid Pampalo-gruvan i östra Finland – Friday-gruvan i Idaho fortsätter att rampa upp produktionen

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Endomines meddelar att bolaget påbörjat brytningen och anrikningen tidigare än planerat   vid Pampalo-gruvan i östra Finland – Friday-gruvan i Idaho fortsätter att rampa upp produktionen 

Endomines AB (publ), pressmeddelande 17 december 2021 kl. 14:30 CET

 

Endomines AB är glad att ge en uppdatering av framstegen vid Pampalo-gruvan i östra Finland och meddelar att malmbrytningen har påbörjats i förtid och att anrikningsverket håller på att starta upp.  Fördjupningen av gruvan uppnådde måldjupet 815 m i november. Efter uppstarten i april 2021 har nu totalt 450 m snedbana drivits för att fördjupa gruvan och nivåutvecklingen och arbetet för att nå strossarna är i gång. De första strossarna kommer i produktion i början av februari. Anrikningsverket kommer att uppstartas genom att använda malm från gruvutvecklingen. För tillfället har totalt 2500 ton malm med ungefär 2,7g/t guldhalt lagrats och kommer att inmatas till anrikningsverket då testkörningen av verket är färdig före jul. Flotationsprocessen kommer dessutom att kompletteras i januari med Knelson gravitation anrikning. All personal på anrikningsverket, inklusive anrikningsverkets chef, har rekryterats och skolats och de är beredda för anrikningsverkets produktion i början av året.

 

Gruvarbetet vid Friday-gruvan och anrikningen vid Orogrande anrikningsverket i Idaho fortsätter upptrappningsfasen. Underjordiska borrningar har påbörjats för att testa de djupare mineraliseringsområdena.

 

Kontaktperson

Seppo Tuovinen, ställföreträdande VD, [email protected], +358 50 576 0143

Vern Langdale, operativ verksamhetschef, [email protected], +358 44 422 9657

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 17 december 2021 kl. 14:30 CET.

 

Om Endomines

 

Endomines AB är ett gruvbolag med fokus på guld. Företaget utövar prospektering i östra Finland längs den Karelska Guldlinjen. Bolaget håller även på att påbörja gruvverksamhet i Idaho USA och Finland. Endomines strävar att förbättra sina långsiktiga tillväxtmöjligheter genom utökad prospektering och företagsförvärv. Endomines avser att förvärva fyndigheter belägna i stabila jurisdiktioner, som snabbt och med begränsade investeringar kan sättas i produktion.

 

Aktien handlas på Nasdaq Stockholm (ENDO) och Nasdaq Helsinki (ENDOM).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.