Enorm tillväxt inom Spin Growth – 40 nya arbetstillfällen

| 17 november, 2022 | 0 kommentarer

Koncernen Spin Growth med bolag som Tromb, Substorm, Cloudspin och Driftwind rapporterar en fortsatt stark utveckling avseende uppdrag och nya medarbetare. Med 115 anställda, en tillväxt på 48%, motsvarande 40 nyanställningar har möjligheten att driva digital effektivisering och skapa mer lönsamma kundbolag tagits till en ny nivå.

Vi har haft en enorm tillväxt senaste året, där avtalet som strategisk partner till LKAB varit en av de viktigaste nyckelfaktorerna för vår positiva utveckling. Det har gett oss självförtroende att växa och vi har lyckats skapa 40 nya arbetstillfällen sedan i våras. Extra kul är att vi fått möjlighet att anställa nya, unga medarbetare som även är attraktiva för våra kunder som alltid ställer höga krav på kompetens. Att parallellt med tillväxten också göra vårt mest lönsamma år någonsin, det känns enormt tillfredställande” säger Anders Hallberg, CEO Spin Growth.

Om bolagen

Tromb som arbetar med digital affärsutveckling etablerades 2013 och har konstant haft en positiv utveckling där flera nya systerbolag etablerats över tid. Ambitionen från start har varit att jobba med effektivitet, transformation och nya digitala affärer. För att bättre möta upp mot hela den digitala kundresan har fler bolag och kompetenser adderats till erbjudandet. Tromb har sedan i våras rekryterat ett tjugotal nya systemutvecklare och digitala affärsutvecklare.

Substorm etablerades för tre år sedan, bolaget tar vid när kunden har en digital miljö och kan med sin kompetens inom AI, maskininlärning, RPA och Business Intelligence automatisera arbeten som redan är digitala. Substorm är utsett till ett av Sveriges hetaste bolag inom AI och har 20 anställda med nästan 10 nyanställningar senaste månaden. Substorm arbetar med att presentera ytterligare ett tiotal nyrekryteringar inom kort.

Cloudspin har funnit inom familjen i några år men har nu lagt in en högre växel. Förutom att erbjuda molnbaserade tekniska miljöer hjälper Cloudspin kunder med infrastruktur, produkter, digital-signage och lösningar för Audio/Video. Bolaget har haft en tillväxt på 400 % sedan i februari med nästan 10 nyanställningar.

Under hösten har koncernen även etablerat ytterligare ett bolag, Driftwind. Bolaget erbjuder managementkompetens för att starta upp och leda processer inom exempelvis digitalisering och automation. Bolaget är redan tre anställda och ser ett behov av minst fem nyrekryteringar närmaste kvartalet.

”Vi vågar se ljust på framtiden, det blir tuffare tider och behovet av att jobba mer effektivt och smartare blir ännu viktigare. Vi står redo att hjälpa våra kunder oavsett vad den närmaste tiden innebär för utmaningar.” avslutar Anders Hallberg.

Anders Hallberg
Group CEO
[email protected]
070-360 05 25

Råd att växa

Spin Growth är en ny sorts tillväxtpartner som hjälper företag och entreprenörer att navigera rätt bland bolagsstyrning, affärsmodeller, digitalisering, varumärkesstrategier, finansiering och kapitalanskaffning. Spin Growth stöttar din utveckling som företagare med kompetens, erfarenhet och kreativitet oavsett om du är en innovativ start-up, ett snabbväxande ungt bolag eller ett företag i behov av nystart. Allt för att du ska få de bästa förutsättningarna att växa.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *