Epiroc vinner stor order för gruvutrustning i Australien

| 27 april, 2021 | 0 kommentarer

Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en betydande order från Rio Tinto för gruvutrustning som kommer att användas i bolagets järnmalmsgruvor i Pilbara-regionen i Australien.

Rio Tinto, en av världens största globala gruvbolag, driver ett mycket avancerat integrerat nätverk av järnmalmsgruvor i Pilbara i västra Australien. Gruvbolaget har beställt ett flertal borriggar av modellerna Pit Viper 271 och SmartROC D65.

Ordern överstiger MSEK 130 i värde och bokades under första kvartalet 2021.

Rio Tinto är en långvarig kund hos Epiroc som är mycket fokuserad på innovation och hållbarhet. Epiroc är stolt över att kunna stöda bolaget på dess fortsatta resa mot högre produktivitet och optimal säkerhet”, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

Borriggarna Pit Viper 271 och SmartROC 265 är laddade med intelligenta funktioner och byggda för att möta de tuffaste förhållandena. Läs mer om Pit Viper 271 här och om SmartROC D65 här.


En Epiroc Pit Viper 271 och en SmartROC D65, borriggsmodellerna som Rio Tinto har beställt för användning i Pilbara, Australien.

För mer information kontakta:
Ola Kinnander, Presschef 
070 347 2455 

[email protected]

Epiroc är en vital del av ett hållbart samhälle och en global produktivitetspartner för gruv- och infrastrukturkunder. Med banbrytande teknologi utvecklar och tillhandahåller Epiroc innovativ och säker utrustning som borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning och verktyg för ovanjords- och underjordsapplikationer. Bolaget erbjuder också förstklassig service och annan eftermarknadssupport samt lösningar för automation, digitalisering och elektrifiering. Epiroc har sitt säte i Stockholm, hade intäkter på 36 miljarder kronor under 2020, och har 14 000 passionerade medarbetare som stödjer och samarbetar med kunder i över 150 länder. Mer information finns på www.epirocgroup.com/se
 

 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *