Episurf Medical anställer Patrick Jamnik som USA-chef

| 23 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Episurf Medical (NASDAQ: EPIS B) meddelar idag att Patrick Jamnik anställts som President, Episurf Medical Inc. I denna nyligen skapade roll kommer Jamnik ansvara för den amerikanska verksamheten när Episurf Medical fortsätter sin internationella expansion. Jamnik, med bakgrund hos både Stryker och Zimmer-Biomet, har omfattande erfarenhet från 16 år inom bolagsbyggande och kommersialisering inom flera ortopediska områden, både i Europa och USA.

Tidigare har Jamnik arbetat som Global Marketing Director vid Stanmore Implants, ett brittiskt VC-finansierat bolag med verksamhet inom patientspecifika implantatlösningar för ortopediska onkologkirurger. Under sin tid hos Stanmore spelade Jamnik en central roll i att etablera, kommersialisera och expandera den amerikanska verksamheten, vilket bidrog till att bolaget slutligen förvärvades av Stryker. Jamnik har också tillbringat mer än åtta år inom försäljningsorganisationen hos Zimmer Biomet, där han kontinuerligt och framgångsrikt ökade marknadsandelarna i sina regioner. Senast arbetade han som Vice President of Business Development & Strategic Initiatives på InspireMD, ett israeliskt företag som verkar inom kärlstentar. Han har en BA och en MBA från University of Wisconsin-Madison.

I takt med att den ortopediska industrin fortsätter att utvecklas fortsätter kraven på företag inom implantatbranschen att öka”, säger Jamnik. ”Patienterna kräver mer personliga lösningar för sina specifika tillstånd, kirurger kräver mer meningsfulla branschsamarbeten och tillsynsmyndigheter kräver allt mer gedigen kliniska data. Episurf sitter i en perfekt sits med hänsyn till dessa förändringar. Under de senaste åren har jag sett hur Episurf har lyckats hantera den centrala problemställningen hos alla unga medicintekniska företag – ett ouppfyllt kliniskt behov – och därefter etablerat en rad grundläggande bitar – robusta kliniska data, en innovativ produktpipeline och en stark investerarbas. Jag är glad över att ansluta till företaget vid en så spännande och viktig tidpunkt och ser fram emot att arbeta med våra kunder för att säkerställa att ingen patientgrupp fortsätter att bli bortprioriterad.”

Det är med stort nöje som vi välkomnar Patrick till Episurf. Patrick har varit inom ortopedbranschen sedan somrarna under universitetstiden, och kan verksamheten utan och innan. Men ännu viktigare är att han har visat att han är en ledare som framgångsrikt kan genomföra strategiska initiativ. Han har arbetat för såväl mindre företag som för de stora marknadsledarna, och hans erfarenhet passar mycket väl in i vår vision. Vi har en spännande pipeline för den amerikanska marknaden, vilken inkluderar kliniska prövningar och produktlanseringar, och Patrick kommer att spela en viktig roll för att driva dessa initiativ”, säger Pål Ryfors, vd Episurf Medical.

För mer information, vänligen kontakta:

Pål Ryfors, vd, Episurf Medical
Tel:+46 (0) 709 62 36 69
Email: [email protected]

Om Episurf Medical

Episurf Medical arbetar för att erbjuda människor med smärtsamma ledskador ett aktivare och friskare liv genom att tillgängliggöra minimalt invasiva samt skräddarsydda behandlingsalternativ. Episurf Medicals individanpassade implantat Episealer® och kirurgiska instrument Epiguide® används för behandling av lokala broskskador i leder. Med Episurf Medicals μiFidelity®-system anpassas implantaten kostnadseffektivt till respektive persons unika skada för optimal passform och minimalt ingrepp. Episurf Medical har huvudkontor i Stockholm, Sverige. Aktien (EPIS B) är noterad på Nasdaq Stockholm. Mer information finns på bolagets hemsida: www.episurf.com.

Denna information är sådan information som Episurf Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 08.00 den 23 augusti 2021.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *