Ersättning för nekat avverkningstillstånd i fjällnära skogar

| 8 april, 2021 | 0 kommentarer

Regeringen föreslår i vårändringsbudgeten för 2021 att 365 miljoner kronor tillförs Skogsstyrelsen för ersättning till skogsägare som nekas avverkningstillstånd i fjällnära skogar. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Efter att mark- och miljööverdomstolens domar om ersättning för nekat avverkningstillstånd i fjällnära skogar vann laga kraft 2020 har antalet ansökningar om avverkning i fjällnära skogar ökat kraftigt. En stor del av dessa ansökningar nekas på grund av höga naturvärden. Det innebär att kostnaderna för ersättning till skogsägare som nekats avverkningstillstånd beräknas öka kraftigt.

För att möjliggöra utbetalning av dessa ersättningar föreslår regeringen en förstärkning med 365 miljoner kronor under 2021, vilket bedöms leda till att en majoritet av de berörda fjällnära skogarna i förlängningen skyddas formellt.

Kontakt:
Simon Sätherberg
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Tel 073 086 23 07
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *