Eskilstuna kommun har tagit fram riktlinjer för skälig levnadsnivå under beredskap

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

PRESSMEDDELANDE

 

Vård- och omsorgsnämndens nya riktlinje ska säkra upp att de mest nödvändiga insatserna, enligt socialtjänstlagen, kan utföras även under undantagstillstånd.

Riktlinjen slår fast vad nämnden anser vara skälig levnadsnivå under undantagstillstånd. Den blir därmed ett stöd för biståndshandläggare och utförare för att prioritera bland ansökningar, förenkla utredningarna och bättre hantera utredningstiderna.

Riktlinjen ska endast användas i undantagstillstånd och aktiveras av förvaltningschefen på vård- och omsorgsförvaltningen. Den är inte aktiverad i nuläget.

Det är viktigt att vi som nämnd agerar för att säkerställa att eskilstunaborna kan få tillgång till de mest nödvändiga insatserna inom hemtjänst, boendestöd eller särskilt boende. De här riktlinjerna gäller endast när vi befinner oss i extraordinära omständigheter, säger Mikael Edlund (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

För mer information kontakta:
Mikael Edlund (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, 070-086 65 26

Monica Helmisaari, biståndschef, 070-089 38 90

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *