Essity förvärvar Modibodi – ett ledande bolag inom absorberande underkläder

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Hygien- och hälsobolaget Essity förvärvar det australiensiska bolaget Modibodi, ett ledande bolag inom absorberande underkläder i Australien, Nya Zeeland och Storbritannien. Köpeskillingen uppgår till 140 MAUD (cirka 985 MSEK) på kontant- och skuldfri basis. Genom förvärvet stärker Essity sin ställning inom absorberande underkläder, det snabbast växande produktsegmentet inom Intimate Hygiene som omfattar Feminine Care och Incontinence Products.  

Absorberande underkläder har en förväntad årlig tillväxttakt på över 20 procent under de kommande fem åren*. Essity har idag en närvaro på marknaden för absorberande underkläder inom Feminine Care med varumärken som Libresse, Bodyform, Saba och TOM Organic, och inom Incontinence Products med varumärket TENA.

– Förvärvet av Modibodi stärker Essitys position inom absorberande underkläder och möjliggör snabbare tillväxt inom “bättre för dig och bättre för planeten”-produkter. Modibodi har de egenskaper vi söker som ledande marknadspositioner, ett starkt varumärke och stark hållbarhetsprofil, samt framgångsrik digital marknadsföring och e-handel, säger Magnus Groth, vd och koncernchef på Essity.

Modibodi, grundat 2013, erbjuder absorberande underkläder för mens och inkontinens, inklusive underkläder, badkläder, sportkläder och mammakläder. Bolagets försäljning sker direkt till konsument via e-handel samtidigt som försäljningen via detaljhandeln och e-handlare växer.

2021 redovisade bolaget en nettoomsättning på 56,7 MAUD (cirka 365 MSEK) och en försäljningstillväxt på 18 procent. EBITDA uppgick till 5,7 MAUD (cirka 36 MSEK) och EBITA till 5,6 MAUD (cirka 36 MSEK). Bruttomarginalen var hög och EBITA marginalen uppgick till 9,8 procent. Modibodi har 45 medarbetare och huvudkontor i Sydney, Australien.

– Jag är stolt över det vi har skapat med Modibodi de senaste nio åren och uppskattar att Modibodi nu blir en del av Essity. Som en global ledare inom hygien och hälsa har Essity den kunskap och de resurser som krävs för att ta varumärket vidare i sin tillväxtresa och göra ett ännu större avtryck, säger Kristy Chong, grundare och vd för Modibodi.

Transaktionen beräknas slutföras under det andra halvåret 2022.

*Marknadsdata är sammanställd av Essity baserat på externa källor och exkluderar Asien.

För ytterligare information, kontakta:
Per Lorentz, Vice President Corporate Communications, 0733 – 13 30 55, [email protected]
Johan Karlsson, Vice President Investor Relations,
0733 – 13 30 55, [email protected]

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2021 var cirka 122 miljarder kronor (12 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök www.essity.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.