EY meddelar köp av design- och innovationsföretaget Doberman

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

EY ska fokusera ännu mer på innovation, kundupplevelse och digital design tillsammans med design- och innovationsföretaget Doberman. EY kommer att förvärva Doberman och stärker EY:s kompetens inom transformation, innovation och kundupplevelse.

För revision- och rådgivningsföretaget EY är kundupplevelse och innovation viktigt för en framgångsrik transformation av verksamheter och det kräver i sin tur nya arbetssätt, kompetenser och samarbeten. En sammanslagning av EY:s och Dobermans kompetenser gör det möjligt att leda denna utveckling och där kommer spetskompetens inom strategi, kundupplevelse, digital design och innovation vara central.

– Kreativitet blir allt viktigare för dagens verksamheter. Dobermans kunskap, erfarenhet och kapacitet kompletterar väl EY:s befintliga kompetens i Norden. Tillsammans kommer vi på ett nytt och unikt sätt kunna hjälpa våra kunder utvecklas och tänka nytt genom att fläta samman strategi- och kundupplevelseperspektivet, säger Jesper Almström, Nordenchef på EY.

I Norden har EY cirka 7 100 medarbetare och av dem arbetar cirka 1 500 inom affärsområdet Consulting som erbjuder konsulttjänster inom transformation, strategi och teknik till privat och offentlig sektor. Doberman har cirka 100 medarbetare på kontor i Stockholm och New York. Doberman hjälper företag att skapa innovation och designa nya och bättre tjänster samt kundupplevelser. Förvärvet stärker EY:s kompetens inom kundupplevelsedesign och innovationsområdet avsevärt och kommer att ge ytterligare stöd till kunder i deras transformationer.

– Doberman har idag en över tjugo år lång historia och vi har genom åren blivit uppvaktade av hundratals aktörer. EY är de första som på djupet delar vår principfast höga ambition. På Doberman har vi byggt en kultur med väldigt lite tålamod för snack utan verkstad. Vår drivkraft är att skapa. Och design och kreativitet har aldrig varit viktigare för både företag och samhället i stort än vad det är idag. Därför är det här ett stort men naturligt steg för oss i att både förverkliga vår ambition och agera på kundernas ökade behov. Tillsammans med EY kommer vi nu kunna skala och det till en helt ny nivå, säger Lisa Lindström, vd på Doberman.Förvärvet är planerat att ske i maj 2020 förutsatt vissa villkor.

Personer i bilden frn vnster Jonna Kloow Customer Consulting Competency Lead p EY Tove Blomgren Creative Director p Doberman Bakom Anna Svanberg vd fr EY i Sverige Olof lenius vice vd p Doberman Lisa Lindstrm grundare och CEO p Doberman Jesper Almstrm Nordenchef p EY Hkan Molin Nordic Consulting COO p EY Sittande I soffan Elin Ankerblad grundare och Business Director p Doberman Henrik Karlsson grundare och vd p Doberman

Personer i bilden från vänster: 
Jonna Kloow, Customer Consulting Competency Lead på EY, Tove Blomgren, Creative Director på Doberman
Bakom: Anna Svanberg, vd för EY i Sverige, Olof Ålenius, vice vd på Doberman, Lisa Lindström, grundare och CEO på Doberman
Jesper Almström, Nordenchef på EY, Håkan Molin, Nordic Consulting COO på EY
Sittande I soffan: Elin Ankerblad, grundare och Business Director på Doberman, Henrik Karlsson, grundare och vd på Doberman.

För mer information, kontakta:
Jesper Almström, Nordenchef på EY, [email protected], 070 318 9399
Lisa Lindström, vd på Doberman, [email protected], 0709 275 201
Stina Gustafsson, PR-chef på EY i Sverige, [email protected], 0733 550631

 

Om EY
EY är världsledande inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. EY refererar till den globala organisationen samt kan avse en eller flera medlemsföretag i Ernst & Young Global Limited. Varje medlemsföretag utgör en egen juridisk person. www.ey.com/se

Om Doberman
Doberman är ett design- och innovationsföretag med kapacitet som sträcker sig från strategi och transformation till användarupplevelse och teknik. I samarbete med modiga organisationer skapar företaget innovation, designar och levererar tjänster samt kundupplevelser som når fram genom bruset. https://doberman.co/

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *