EYEONID GROUP AB (publ): EyeonID fördjupar sitt samarbete med Telenor-koncernen och lanseras nu i Danmark

| 26 november, 2021 | 0 kommentarer

Eyeonid Group AB kan idag offentliggöra att den icke namngivna danska telekomoperatör som annonserades till marknaden 2021-08-09 är Telenor Danmark. Detta innebär att EyeonID fördjupar sitt samarbete med Telenor-koncernen och stärker sitt grepp om den nordiska marknaden kring ID-skyddslösningar.

Tisdagen den 23 november 2021 lanserade Telenor Danmark produkten ”ID Vagt” som bygger på EyeonID:s plattform för ID-skyddslösningar. Produkten är en del av företagets satsning NetSikker Plus, som ämnar motverka ID-stölder och kränkningar på nätet.

 

Till grund för Telenor Danmarks beslut att lansera produkten ”ID Vagt” ligger bland annat en undersökning från analysinstitutet Norstat, som gjorts på uppdrag av Telenor. Undersökningen påvisar att mer än var tredje dansk är orolig för identitetsstöld och bedrägerier med Nem-ID (motsvarande Bank-ID), bank- och kreditkort. Och rädslan tycks inte vara ogrundad. Dansk statistik från 2020 visar att hälften av befolkningen återanvänder sina lösenord för sociala medier på andra tjänster, medan var åttonde använder samma inloggning på sociala medier och NemID.

 

Nu kan EyeonID gå ut med att det var just Telenor Danmark som var den icke namngivna danska telekomoperatören som annonserades till marknaden den 9 augusti, vilket är glädjande för bolaget. Inte minst då EyeonID anser att Telenor Danmark – precis som Telenor Norge – har en mogen syn på digital säkerhet, förstår ämnet och vet vad kunderna efterfrågar.

 

”Att få igenom den här typen av affärer är en komplex process som är såväl tids- som resurskrävande. Därav är det viktigt att vi väljer våra samarbeten med omsorg så vi har bästa möjliga förutsättningar att lyckas kommersiellt, och det är något jag tycker att den här affären är ett väldigt bra exempel på. Inte minst då Telenor Danmark kan inspireras och dra lärdomar av Telenor Norge som har lyckats väldigt bra med att lansera våra ID-skyddslösningar på den norska marknaden”, säger Tomas Olsson Tillförordnad VD Eyeonid Group AB.

 

Mer om affären

Som tidigare meddelats till marknaden (2021-08-09):

 

  • Affären bygger på att EyeonID levererar ett urval av ID-monitoreringsfunktioner för proaktiv ID-bevakning samt inkluderar tjänsten EyeonMarket.
  • Integration sker via API som kunden inkluderar i sina lösningar och digitala gränssnitt.
  • Affärspåverkan bedöms ske med begränsad omfattning från och med november 2021 med fokus på 2022 och framåt.

 

För mer information, kontakta

Erik Hallberg, styrelseordförande, Eyeonid Group AB (publ.)

Telefon: 070-658 16 16

E-post: [email protected]

www.eyeonid.com
 

 

Om EyeonID

Eyeonid Group AB (publ) grundades 2015 och är en SaaS-leverantör som genom egenutvecklad teknologi för insamling, analys och paketering av data utvecklar och säljer smarta lösningar som gör livet på internet enklare och tryggare för människor, företag och organisationer. Bolaget tillhandahåller i affärslösningar inom IT säkerhet, integritetsskyddande tjänster och AI baserade datalösningar. Dessa riktas i första hand mot B2B marknaden i Europa för branscher som t.ex. bank, försäkring, telekom, health-tech samt service och eventindustrin. I koncernen ingår affärsområdena EyeonID, Bolder, Air By Bolder och EyeonTEXT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *