EYEONID GROUP AB (publ): Eyeonid Group ingår avtal med A1 Telekom Austria Group för lansering av Eyeonid Freemium

| 8 juni, 2022 | 0 kommentarer

Eyeonid Group AB har idag tecknat ramavtal med A1 Telekom Austria Group.

A1 Telekom Austria Group, noterat på Vienna Stock Exchange och är en ledande leverantör av digitala tjänster och kommunikation i Central- och Östeuropa. Bolaget har 26 miljoner kunder och erbjuder allt från kommunikations-, betalnings-, och underhållningstjänster samt integrerade företagstjänster. Under 2021 hade A1 ca 4,75 miljarder euro i intäkter och ca 18 000 anställda. A1 är den europeiska enheten av América Movil, en av de ledande telekomaktörerna i världen. A1s huvudkontor ligger i Wien. 

Under början av året 2022 lanserade Eyeonid Freemium som affärsmodell, utvecklad under 2022 med avsikt att snabbt bygga volym av slutanvändare i plattformen och därefter erbjuda mervärdestjänster. 

Samarbetet med A1 kommer initialt avse Eyeonid Freemium och riktas till såväl mobilkunder som internetkunder i Österrike, dock ej bunden till geografin eller huvudvarumärket inom A1 vilka kan adderas inom ramavtalet. Det är ett årligt åtagande som förlängs med tolv månaders intervaller. 

Affärsmässigt innebär upplägget att operatören betalar en reducerad licensavgift för de licenser som brukas av Freemium-användare. När kunder väljer att uppgradera upphör Freemium-licensen och ersätts av en betallicens där Eyeonid och operatören delar på intäkten. Fördelen för operatören är att Eyeonid subventionerar licenserna för de som inte uppgraderar, samtidigt som det för Eyeonid inte innebär en omfattande ekonomisk risk. Då detta blir Eyeonids första implementering av den nya affärsmodellen blir affärsvärdet svårare att estimera och föremål för båda parters insatser när det kommer till att göra samarbetet lyckosamt, men förväntansbilden på samarbetet är materiell.

Lansering planeras under Q3-Q4 2022 och kommer ge ekonomisk effekt från start.

För mer information, kontakta

Georg Tsaros, VD, Eyeonid Group AB (publ.)

Telefon: 070 882 68 28

E-post: [email protected]

www.eyeonid.com
 

Om EyeonID

Eyeonid Group AB (publ) grundades 2015 och är en SaaS-leverantör som genom egenutvecklad teknologi för insamling, analys och paketering av data utvecklar och säljer smarta lösningar som gör livet på internet enklare och tryggare för människor, företag och organisationer. Bolaget tillhandahåller affärslösningar inom IT säkerhet, integritetsskyddande tjänster och AI baserade datalösningar. Dessa riktas i första hand mot B2B marknaden i Europa för branscher som t.ex. bank, försäkring och telekom. I koncernen ingår affärsområdena EyeonID och EyeonTEXT.

Denna information är sådan information som Eyeonid Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-06-08 kl. 14:28 CET.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.