Fazer flyttar kontoret i Stockholm till nya lokaler

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer

Fazer flyttar sitt kontor i Stockholm från Lindhagensgatan 120 till Grönstedtska Palatset på Sankt Eriksgatan 119/ Dalagatan 100 i Hagastaden. Fazers flytt av kontoret i Stockholm är en del av företagets framtidssatsning. Företaget vill med de nya lokalerna skapa en attraktiv arbetsmiljö där optimala arbetssätt fortsätter att utvecklas och medarbetare inspireras.

– Att investera i ett nytt och modernt kontor i Sverige är en viktig symbolisk del i vår fortsatta satsning att vara ett innovativt och modernt livsmedelsföretag. Vi vill erbjuda ett inbjudande kontor med en attraktiv arbetsmiljö där vårt arbetssätt utvecklas vidare och våra medarbetare trivs och dagligen inspireras till att fortsätta skapa innovativa produkter och lösningar inom livsmedelsindustrin, idag och imorgon, säger Mats Liedholm, VD för Fazer Sverige.

Grönstedtska Palatset byggdes 1923 åt Vin- & Spritcentralen och var i drygt 40 år centrum för all svensk vinhantering. Byggnaden är ”blåklassad” av Stockholms Stadsmuseum vilket betyder att byggnaden har höga kulturhistoriska värden. Idag skapar man nya vackra och moderna kontorslokaler i byggnaden. Grönstedtska Palatset har ett perfekt läge med bra kommunikationer, Hagaparken runt knuten och ett stort serviceutbud. Fastighetsägare är Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv (publ) och förvaltare Novier.

– Vårt nya hem i Stockholm är i en byggnad med mycket historia, karaktär och nyskapande, precis som Fazer. En mark med lång historia i en del av Stockholm där livsmedel har spelat en stor roll, som vi nu önskar vara en del av och bygga vidare på, fortsätter Mats.

– Det är med glädje som vi och teamet på Novier hälsar Fazer välkomna till vår fina fastighet Grönstedtska Palatset. Fazer passar perfekt in i mixen av hyresgäster på fastigheten och befäster attraktiviteten i den omformning som fastigheten nu genomgår, säger Lars-Eric Andersson, Portfolio Manager, Real Estate på SEB Investment Management. Vår kunniga och kvalitetsinriktade förvaltare Novier kommer ta väl hand om Fazer, fortsätter Lars-Eric.

Ombyggnationen av Fazers nya kontor har nu påbörjats och är formad utifrån de behov samt önskemål som företaget och medarbetare har identifierat. Tillsammans med fastighetsägarens arkitekt Christian Hansen, VD på Nordisk Kombination Arkitekter, skapar Fazer en aktivitetsbaserad arbetsplats med mötes- och fokusplatser samt gemenskapsytor fördelat på 1 331 kvadrat.

Inflyttningen till Fazers nya kontor i Stockholm är planerad till början av 2023. Under pågående ombyggnation av kontorsplan kommer Fazer att flytta in i byggnaden och göra sig hemmastadda men på ett tillfälligt våningsplan.

– Vi ser med spänning fram emot 2023, då vi kan välkomna både medarbetare och samarbetspartners till vårt helt nya kontor, avslutar Mats Liedholm.

Kort om Fazer i Sverige

  • Omsatte 2 211 MSEK (218,6 MEUR) år 2021 (exkl. Trensums Food AB)
  • Ca 1200 anställda
  • Produktkategorier: bröd, frukostflingor, gryner, choklad och konfektyr, smoothies och ett nytt sortiment växtbaserade produkter av havre*  
  • Affärsenheter: Fazer Bageri, Fazer Konfektyr, Fazer Lifestyle Foods med Fazer Kvarn, samt hantverksbagerierna Gateau
  • Varumärken: Fazer, Fazer Willja*, Frebaco, Froosh, Skogaholm, Karl Fazer, Dumle, Geisha, Tutti Frutti med flera
  • Fazers produktionsorter: Eskilstuna, Lidköping, Lund, Stockholm, Umeå och Tingsryd
  • Kontor för den samlade svenska verksamheten i Stockholm

För mer information, vänligen kontakta;

Karin Senning Planstedt, kommunikationsansvarig Fazer Sverige, [email protected], 073 079 58 64

Mats Liedholm, Vd, Fazer Sverige, [email protected], 072 211 40 85

Fazer-koncernen 

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. Vår mission, Mat med mening, bygger på vårt unika 130-åriga arv, djupa konsumentinsikter och innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med våra 8 000 engagerade medarbetare fokuserar vi på konsumentprodukter och vår direkt till konsument-riktade verksamhet i Norden, Baltikum, Ryssland och ytterligare till ca 40 olika länder. Vår verksamhet följer Fazers uppförandekod som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Fazer-koncernens omsättning 2021 uppgick till 1,1 miljarder euro. 

Northern Magic. Made Real.  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.