Fem ukrainska soldater får vård på Karolinska Universitetssjukhuset

| 7 juni, 2022 | 0 kommentarer

Fem skadade ukrainska soldater förs under eftermiddagen och kvällen till Karolinska universitetssjukhuset i Solna för att få vård. Det här är de första skadade soldater som sjukhuset tar emot från Ukraina.

Transporten av de skadade sker från Polen med flygplan via Karolinskas egen transporttjänst.

Det här är de första icke-civila patienter från kriget i Ukraina som tas emot på Karolinska Universitetssjukhuset. Karolinska är ett av Europas mottagande sjukhus för skadade från kriget i Ukraina. Sedan krigets början i februari har det funnits en intern plan för att ta emot krigsskadade och avlasta den ukrainska sjukvården. 

– Vi räknar med att vi kommer att ta emot patienter med skador som kan uppstå vid modern krigföring. Många soldater har idag skyddsväst på sig, så det handlar främst om att rekonstruera extremiteter och behandla svåra frakturer på armar och ben, säger Gunnar Sandersjöö, chef för Traumacentrum Karolinska.

Det EU som via svenska MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ställt frågan om att ta emot de skadade.

Presstjänsten Karolinska Universitetssjukhuset

08-123 740 10

[email protected]

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. För oss är sjukvård, forskning och utbildning lika viktiga delar i arbetet för att förlänga och förbättra människors liv.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.