Connect with us

Marknadsnyheter

Finalisterna i Årets småhus 2023

Published

on

GarBo och juryn för Årets småhus presenterar nu stolt de bidrag som har möjlighet att ta hem titeln Årets småhus 2023. Finalisterna finns i Västervik, Kungsbacka och Trosa.

Det är femte året i rad som GarBo utser Årets småhus som en del av sitt hållbarhetsarbete. Det är en öppen nomineringsprocess där vem som helst kan nominera hus som uppfyller ett antal olika kriterier. Det är sedan en jury som väljer ut finalister och även vinnaren som koras på GarBo-dagen den 23 mars 2023.

– Det är glädjande att se alla fina nominerade bidrag till Årets småhus 2023. Som vanligt har det varit en utmaning för juryn att ta ställning till vilka bidrag som ska till final. Det blir spännande att se vilken av de tre finalisterna som hamnar högst upp på prispallen, säger Linnea Moberg, VD på GarBo.

Årets jury består av David Johnsson (VD på Trä- och Möbelföretagen samt ordförande i juryn för Årets småhus), Linnea Moberg (VD på GarBo), Lennarth Åstrand (Senior Adviser på Calleon Konsult AB och del av GarBos Tekniska råd) samt Oskar Sejnäs (Arkitekt på OS Arkitektur).

Utöver de kriterier som ska uppfyllas för att huset ska kunna nomineras tittar juryn även på form och funktion, innovation, byggprocess, kundupplevelse och hållbarhet. Bakom årets finalister står Trivselhus AB med bidraget ”Villa Kullberg” (i Västervik), Derome Hus AB med bidraget ”Äppelgården hus 6B” (i Kungsbacka) och Eksjöhus AB med ”Drömmen om Öbolandet” (i Trosa).  

De nominerade säger så här om sina finalplatser:

– Vi är väldigt stolta över att vara en av finalisterna till Årets småhus! Kvarteret Äppelgården har präglats av gott samarbete med såväl arkitekter som underentreprenörer. Hus 6B är ett trähus med många kvaliteter där Liljewalls, som ritat huset, hämtat inspiration från en lantlig träbyggnadstradition kombinerat med en modern tolkning av kedjehus som på ett naturligt sätt passar väl in i omgivningen, säger Lisa Nord Svahn, marknadschef på Derome Hus.

– Fantastiskt roligt att vår nöjda kund i sitt vackra hem är en av finalisterna, säger Louise Högberg, säljare på Trivselhus.

– Det är alltid en ära att bli finalist i Årets småhus! Vi har länge vetat att goda relationer och omtanke är grunden till välbyggda hus och nöjda kunder. Det är familjens Melanders hus på vackra Öbolandet ett särskilt bra exempel på. Tillsammans med säljaren Jörgen och entreprenörerna har familjen byggt ett hus utöver det vanliga säger Claes Malmqvist, försäljningschef på Eksjöhus.

Under kommande veckor görs djupintervjuer med husägarna och husföretagen som byggt årets finalisthus. Först därefter utses den vinnare som presenteras på GarBo-dagen i Stockholm den 23 mars. Delar av eventet sänds digitalt.

– Det är som vanligt en komplicerad men spännande process att ta fram de tre finalisterna till tävlingen. Nu vidtar sållning bland dem som passerat det första nålsögat. Det kommer inte att bli lätt, men jag vågar lova att vi kommer att kunna presentera en värdig vinnare på GarBo-dagen 2023 den 23 mars säger David Johnsson, VD på TMF och ordförande för juryn i Årets småhus.

Läs mer om Årets småhus här!
 

Kontakta oss för mer information:
Ulrica Martinsdotter
Marknads- och kommunikationschef
072 – 146 77 67

ulrica.martinsdotter@gar-bo.se

Caroline Huss
Eventansvarig
010 – 22 18 830

caroline.huss@gar-bo.se

GarBo är Nordens ledande leverantör av byggrelaterade försäkringar och tjänster. Sedan över 30 år erbjuder vi bygg- och fastighetsbranschen försäkringar, besiktningar och specialisttjänster som tillsammans bidrar till ökad kunskap, en tryggare byggprocess och minskad ekonomisk risk. GarBo arbetar för att uppnå ett samhälle där alla ska kunna bygga, bo och leva tryggt. Både nu och i framtiden.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Regeringen förstärker innovations- och forskningsprogram som ska bidra till framtidens digitala lösningar

Published

on

By

Vinnova får i uppdrag att öka insatserna i innovations- och forskningsprogrammet Avancerad digitalisering. Programmet bygger på en privat-offentlig samverkan där näringslivet matchar den statliga insatsen krona för krona. Genom samarbetet vill regeringen bidra till en mer offensiv nationell teknikagenda. Vinnova ska under 2023 lägga minst 300 miljoner kronor och under åren 2024–2027 minst 500 miljoner kronor per år.

Utvecklingen inom en lång rad framväxande teknikområden är mycket snabb samtidigt som den globala konkurrensen hårdnar. Forsknings-, handels- och säkerhetsfrågor har blivit alltmer tätt sammanflätade och det finns behov av målmedvetna och långsiktiga satsningar. 

– Sveriges förmåga att utveckla, använda och exportera avancerad teknik är central för utvecklingen av vår konkurrenskraft, vårt näringsliv och vår säkerhet. Sverige ska vara ett land där nästa generations avancerade och kraftfulla digitala lösningar utvecklas, inte minst för att klara den gröna omställningen, säger energi- och näringsminister Ebba Busch. 

Sverige har många världsledande företag och regeringen ser det svenska näringslivet som ett drivhus för välstånd och innovation. Företag, lärosäten och institut har betydelsefulla roller för att Sveriges position som en stark innovations- och forskningsnation och som högteknologiskt land i världsklass ska kunna vidareutvecklas. 

– Framtidens lösningar, utvecklade i Sverige, kommer att vara till nytta för hela samhället inklusive den offentliga förvaltningen. För att samhället ska kunna göra en digital omställning krävs god samverkan mellan det privata och det offentliga, stabil digital infrastruktur och innovativa tillämpningar inom till exempel artificiell intelligens. Myndigheter måste också möta upp med snabba och effektiva tillstånds- och tillsynsprocesser, säger civilminister Erik Slottner.

Vinnova genomför i dag insatser inom bland annat AI, kvant, elektroniska komponenter och system samt i programmet Avancerad digitalisering. Avancerad digitalisering initierades 2021 med visionen om att Sverige och det svenska näringslivet ska tillhöra de främsta i världen när det gäller såväl utveckling av digital teknik inom utvalda styrkeområden som att snabbt införa och se effekterna av ny teknik inom olika branscher och samhällssektorer.

Presskontakt:
Andia Gemsjö
Pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Mobil 076-126 18 28
andia.gemsjo@regeringskansliet.se 

Michaela Binning
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Mobil 076-139 04 63
michaela.binning@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Dometic förnyar banklåneavtal och tecknar kreditfacilitet med Svensk Exportkredit

Published

on

By

Dometic har refinansierat en del av låneavtalet med sin bankgrupp. Det tidigare avtalet omfattar en första del som löper ut 2024 och en andra del som löper ut 2025. Refinansieringen omfattar:

  • Ett lån på 210 MUSD med rörlig ränta som tidigare löpte ut 2024 har ersatts med ett långfristigt lån på 220 MUSD med rörlig ränta med en löptid på 3+1+1 år (3 år med två 1-åriga förlängningsoptioner).
  • Den revolverande kreditfaciliteten på 200 MEUR som tidigare löpte ut 2024 har ersatts med en löptid på 3+1+1 år (3 år med två 1-åriga förlängningsoptioner).

Dometic har dessutom tecknat en 3,5-årig kreditfacilitet med rörlig ränta på 44 MUSD med Svensk Exportkredit. Detta är det första lånet med Svensk Exportkredit, vilket innebär en ytterligare breddning av Dometics finansieringskällor.

Dometic har beslutat att refinansiera den andra delen i låneavtalet som löper ut 2025 i ett senare skede för att sprida ut refinansieringen och bredda exponeringen.

”Vi har proaktivt förnyat låneavtalet med vår bankgrupp. Vi är nöjda med samarbetet med våra banker och har etablerat en solid och flexibel finansieringslösning för vår verksamhet. Det förnyade avtalets kovenant-nivåer ger Dometic fortsatt tillräckligt utrymme. Vi är också glada över att ha inlett en ny långsiktig relation med Svensk Exportkredit. Som kommunicerats i vår rapport för fjärde kvartalet 2022 är vi fortsatt fokuserade på att hantera vårt kassaflöde och är fast beslutna att uppnå vårt mål för nettoskuld i förhållande till EBITDA på omkring 2,5 gånger.” säger Stefan Fristedt, CFO för Dometic.

Denna information är sådan information som Dometic Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 31 mars 2023 kl. 14:40 CEST.

FÖR YTTERLIGGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA: 

Rikard Tunedal, Head of Investor Relations
Phone: +46 73 056 97 35

Email: rikard.tunedal@dometic.com

OM DOMETIC
Dometic är världsledande inom lösningar för det mobila livet. Miljontals människor runt om i världen använder Dometics produkter i frilufts-, hem- och professionella applikationer. Vår drivkraft är att skapa smarta, hållbara, och tillförlitliga produkter med en enastående design för frilufts- och mobil livsstil inom områdena Mat & Dryck, Klimat, Energi & Styrning och Andra Applikationer. Dometic har omkring 8 500 medarbetare världen över, redovisade en nettoomsättning på 29,8 Mdr för år 2022 och har sitt huvudkontor i Solna, Sverige

Continue Reading

Marknadsnyheter

Modern Ekonomi Sverige Holding AB (publ) offentliggör årsredovisning för 2022

Published

on

By

Årsredovisningen för 2022 för Modern Ekonomi Sverige Holding AB (publ) finns nu publicerad på bolagets hemsida och bifogas till detta pressmeddelande.

Årsstämma hålls den 24 april 2023 kl. 15:00 på bolagets kontor, Varnhemsgatan 12, i Skövde.

För fullständig årsredovisning 2022 se följande länk på Modern Ekonomis hemsida:
https://www.modernekonomi.se/a.174/investerare/finansiella-rapporter

Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, 08-503 01 550.

För mer information, v.v. kontakta:
Jens-Oskar Göransson
VD, Modern Ekonomi
Tel: +46 (0) 70-332 84 31
Mail:
jens-oskar.goransson@modernekonomi.se

Modern Ekonomi är en lokalt förankrad redovisningsbyrå med rikstäckande resurser. För att få den bästa lösningen tror vi på en personlig, nära och varaktig relation med kunden. Vår målsättning är att vara en modern och resursstark byrå med hög kunskapsnivå för såväl det mindre som det medelstora företaget. Koncernen startade år 2006 och finns med drygt 120 medarbetare fördelade på 11 platser. Huvudkontoret finns i Västerås. Modern Ekonomi är sedan februari 2014 noterat på Nasdaq First North.

www.modernekonomi.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.