Fitbit lanserar: Dagsform

| 25 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Få styrka genom återhämtning – Fitbit Premium och Dagsform

På Fitbit har sättet vi pratar om hälsa förändrats och vuxit långt bortom att bara handla om fysisk styrka. Idag är vi mer intresserade av att förstå vår hälsa utifrån ett holistiskt perspektiv, inte bara hur många burpees vi kan göra eller hur mycket vi orkar ta i marklyft. Visst, att vara fysiskt stark är en sorts styrka, men under året som gått har vi lärt oss att vi behöver vara starka även på andra områden. Att ta hand om oss handlar lika mycket om att veta när vi kan pusha oss själva till nästa nivå, som att ha styrkan att veta när vi ska vila.

Med detta i åtanke kommer vi snart att lansera flera nya verktyg och funktioner i Fitbit Premium,1 som tillsammans med avancerade mätverktyg och personliga rekommendationer hjälper dig att nå holistiska mål med din hälsa. Hopkopplad med din Fitbit-enhet, inklusive nya Charge 5, får du en djupgående analys av din personliga hälsa, som hjälper dig att träna smartare, hantera din stress, sova lugnare och äta bättre.

Fitbit Premiums kommande verktyg ”Dagsform” är personligt utformad utifrån din hälsa. Genom att mäta och sammanföra data på din aktivitetsnivå, pulsvariabilitet (HRV) och hur din sömn har varit, hjälper Dagsform dig att veta när du är redo att prestera på max och när du borde prioritera återhämtning.2

Varje morgon får du ett personligt ”score” tillsammans med en genomgång över vad som har påverkat det. Därtill ges du förslag på en rekommenderad ansträngningsnivå för dagen. Med hjälp av Dagsform kan du ta välgrundade beslut just för dig och din kropp, just idag. Dessutom blir träningspassen mer effektiva när du varvar träning med vila.

Dagsform är baserat på forskning som visar att tid för återhämtning kan ge dig starkare träningsresultat, jämfört med att ständigt köra på max. För hög aktivitetsnivå utan vila kan leda till överträning och skador på humör, sömn, aptit och vikt. Med hjälp av Dagsform och Fitbit Premiums breda innehåll kan du forma en smart rutin som är i linje med just vad kropp behöver. Dagsform kommer att finnas tillgängligt i Fitbit-appen för Premium-medlemmar med Fitbit Sense, Versa 3, Versa 2, Charge 5, Luxe och Inspire 2.  

Hur Dagsform är uppbyggt

Parametrarna som Dagsform bygger på mäts utifrån din baslinje och formas alltmer noggrant efter dig över tid. Dag för dag blir mätningarna mer personanpassade och följer detaljerat hur din hälsa och styrka förändras, både fysiskt och psykiskt.

Aktivitet/kondition

Genom att mäta pulsen 24/7 kan vi följa hur din dagliga aktivitet påverkar din kropp. Varje ansträngning räknas – från att springa 10 kilometer till att leka med dina barn. Beroende på hur hårt du har pressat dig dagen innan, kommer din föreslagna aktivitetsnivå variera. För att få ut det mesta av din kapacitet rekommenderar vi dig 30 minuters pulshöjande aktivitet, mätt i Active Zone Minutes (AZM), minst tre gånger i veckan. 

Hjärtslagsvariation (HRV)

Under djupsömnen mäts variationen på dina hjärtslag. Det är ett gott sätt att mäta kvalitén på din återhämtning. Ett högt HRV-score är att föredra, det betyder att din kropp med lätthet kan övergå från vila till aktivitet och tillbaka till vila igen. Faktorer som stress, överansträngning eller en kommande förkylning kan sänka ditt HRV-score och påverka hur redo du är för nya ansträngningar under dagen.

Sömn

Om du har sovit dåligt ett par nätter kan du känna dig tröttare än vanligt eftersom sömn har en kumulativ påverkan på din kropp. För att avgöra din dagsform mäter vi därför din sömnkvalitet under flera nätter och inte bara föregående natt. Ett högt score tyder på att din kropp är redo för fysisk aktivitet, medan ett lägre score indikerar att det är dags för vila och återhämtning. Vi har optimerat vår algoritm för att förbättra din kondition samtidigt som tröttheten minimeras.

Träna smartare

Oavsett vad dina träningsmål är och vad din kropp behöver får du som Premium-användare tillgång till fler än 200 ljud- och video-träningspass som du kan spela upp på din telefon eller spela upp på din TV när du vill, var du vill. Passen är skapade av certifierade och populära träningsexperter såsom Aaptiv, barre3,Daily Burn, obé, Physique 57och POPSUGAR. Vid ett högt score kommer vi motivera dig ett högre personligt AZM mål, tillsammans med förslag på olika Premium-träningspass.

LES MILLS

Vi är glada att få lägga till 25 nya högintensiva workouts från en av världens främsta träningskedjor, LES MILLS, till vårt bibliotek. Som ett populärt val i över 21,000 gym världen runt, är LES MILLS synonymt med högintensiva och vetenskapligt utformade program som hjälper dig maximera dina resultat tillsammans med några av världens främsta instruktörer. Träningspass som BODYPUMP, BODYATTACK, BODYCOMBAT tar med dig på träningspass som får ditt hjärtat att slå – för att nå dina dagliga mål.

Få hjälp att varva ned och minska stressen

Det handlar inte bara om att vara fysiskt stark – mental styrka minst lika viktigt. Vårt nya innovativa Stress Management Score visar dig hur din stresstålighet, ansträngningsbalans och dina sömnmönster ser ut, hur de påverkar din stressnivå och allmänna hälsa. Med över 300 mindfulness-övningar från olika hälsoexperter såsom Aaptiv, Aura, Breethe, Mindful Method by Deepak Chopra och Ten Percent Happier kan vi hjälpa dig att få grepp om din psykiska hälsa och emotionella balans.

Calm

För att stötta din fysiska och psykiska hälsa har Fitbit inlett ett samarbete med Calm, ledande inom sömn, meditation och avslappning. Premium-medlemmar kommer få tillgång till 30 figursydda program från Calm i sju olika språk. 3 Med Charge 5 och Sense kan du starta en EDA scanning på handleden efter en mindfulness-övning. Se hur pulsen och den elektrodermala aktiviteten förändras och följ hur din stressnivå sjunker.

Allt detta kan hjälpa dig under de dagar då du har ett lågt Dagsform-score. Vi guidar dig till vila och visar hur du kan ladda om batterierna med allt från aktiva återhämtningsövningar såsom yoga eller stretchövningar, till vila- och avslappningsövningar såsom meditation eller mindfulness.

Som Premium-medlem kan du använda ditt Dagsform-score tillsammans med dina Stresshanterings- och Sömn-score för att få en holistisk överblick på din hälsa, varje dag. Dagsform fungerar som ett kraftfullt komplement, oavsett om du är en träningsentusiast som vill optimera din träningsrutin, eller om du behöver en liten extra push för att känna dig (och prestera) på topp. Genom tid till återhämtning i stället för att träna hårt hela tiden, kan du öka din fysiska och psykiska kapacitet, samtidigt som du minskar risken för skador.

Genom att hjälpa dig förstå din kropps signaler på stress visar ditt dagliga Stresshanterings-score om du är redo för nya utmaningar, eller om du borde ta dig tid till återhämtning. Samtidigt kan ditt Sömn-score hjälpa dig att bättre förstå hur din sömnkvalitet ser ut och hur den kan förbättras. Premium uppgraderar din Fitbit-upplevelse genom att hjälpa dig förstå hur redo du är för träning, hur din kropp påverkas av stress och hur dina sömnmönster ser ut, allt tillsammans med vägledning och kunskap som kan hjälpa dig att nå dina mål inom hälsa, träning och välmående.

Dagsform kommer att finnas tillgängligt i alla språk i Fitbit-appen för Premiumanvändare med kompatibla enheter. LES MILLS träningsklasser finns tillgängliga redan idag för alla Premiumanvändare, innehåll från Calm kommer nästa månad.

[1] Premium content and features may change. Content may be in English only.

[2] Daily Readiness is coming soon and requires a Fitbit Premium membership. Premium content recommendations are not available in all locales and may be in English only.[3] Calm content only available in English, French, German, Japanese, Korean, Portuguese and Spanish only.

Hämta bildmaterial här: Presskit 
 

För mer information, kontakta:
Lisa Högkil, StrandbergHaage
[email protected]

Om Fitbit

Fitbit hjälper människor att leva ett hälsosammare och mer aktivt liv genom data, inspiration och vägledning så att de enklare kan nå sina mål. Fitbit skapar produkter och upplevelser som ger motivation för vardaglig hälsa och träning. Fitbits produkter finns att köpa hos cirka 39 000 återförsäljare i fler än 100 länder. Fitbits mångsidiga och innovativa produktlinje inkluderar smartklockorna Fitbit Sense™ och Fitbit Versa™, aktivitetsarmbanden Fitbit Charge 4™, Fitbit Inspire 2™ samt barnklockan Fitbit Ace 2™.  I sortimentet finns även den smarta vågen Fitbit Aria Air.

Fitbits plattform ger personligt anpassade upplevelser, insikter och vägledning genom en ledande mjukvara och interaktiva verktyg, som Fitbits app och Fitbits operativsystem för smartklockor. Fitbits prenumerationstjänst, Fitbit Premium, erbjuder avancerade analyser och vägledning i Fitbit-appen för att hjälpa dig nå ditt hälso- och träningsmål. Fitbit Premium + Health Coaching erbjuder virtuell coaching med hälsoexperter samt personligt anpassade planer baserade på din data. För företag finns också Fitbit Health Solutions med speciellt utformade program och hälsoplaner för anställda.

Fitbit och Fitbits logotyp är varumärkesskyddade av Fitbit, Inc. i USA och andra länder. Ytterligare information om varumärkesskydd finns på www.fitbit.com/legal/trademark-list. Tredje parts varumärkesskydd tillhör respektive ägare.

Söker du efter motivation? Då har du hittat rätt – besök oss på Facebook och Instagram. Vi vill höra från dig så dela med dig av din upplevelse med Fitbit med oss här.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *