Fjortonde sommaren i rad – Telge Bostäder och Telge Hovsjö ger ungdomar jobbpraktik

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Sommarvärmen är här och snart även det efterlängtade sommarlovet för Södertäljes barn och ungdomar. För ett stort gäng av dem väntar nya erfarenheter under lovet – Telge Bostäder och Telge Hovsjö står redo att hälsa 200 feriepraktikanter välkomna.

Varje sommar tar Telge Bostäder och Telge Hovsjö emot sommarlediga unga vuxna som feriepraktikanter. Under sommarmånaderna arbetar de med att göra fint i bostadsområden – ett arbete som varje år är väldigt uppskattat av många.

– Det kan handla om att måla om bänkar, rensa rabatter, plantera nya växter eller rusta upp lekplatser. Projekt från stort till smått som alla ökar trivseln i våra bostadsområden, säger Hanna Hanna, samordnare för feriepraktiken. Förra året blev vi bjudna på frukost av en hyresgäst som uppmuntran och tack för ett fint jobb.

Det är fjortonde året i rad som Telge Bostäder tar emot kommunens feriepraktikanter. Feriepraktikanterna arbetsleds av äldre ungdomar och för många är det en första kontakt med arbetslivet.

– Att arbetet drivs av ungdomar gör det unikt och extra spännande, det skapar stolthet, delaktighet och framtidstro ute i våra områden. Erfarenheterna från feriepraktiken är många för såväl feriearbetarna som arbetsledarna, säger Gülseren Büyükbalik, chef Social Hållbarhet.

I år tar affärsområde Bo totalt emot 200 feriepraktikanter under sommaren. Feriepraktiken erbjuds till ungdomar som är folkbokförda i Södertälje Kommun och är mellan 16–17 år. Redan den 14 juni börjar de första feriepraktikanterna sin praktikperiod. Arbetet kommer kunna följas på Telge Bostäders sociala medier.

– På Facebook kommer vi att uppdatera med bilder och filmer, berättar Hanna Hanna. Det ska bli jättekul att få visa upp det fina arbete som ungdomarna gör. Det blir nog mycket före- och efterbilder.

Kontakt:

Hanna Sarlén, Pressansvarig

08-550 220 50
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *