Folkhem byggstartar nästa steg i Cederhusen

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Nu byggstartar Folkhem det tredje av totalt fyra hus i Cederhusen –  Stockholms första stora flerbostadshus i massivträ.  Nu framställs ytterligare 63 vackra och klimatsmarta bostäder i ett av världens största trähusprojekt i innerstadsmiljö tillsammans med entreprenören ByggPartner.

Totalt byggs fyra huskroppar på mellan 10 -13 våningar. Tillsammans bildar de en ny front i söderläge mot parken i Hagastaden och varje hus utgör en egen etapp i projektet, som fått ett fantastiskt mottagande.

Cederhusen, som tidigare under våren tilldelades den prestigefyllda utmärkelsen  ”Årets bygge 2022” av Byggindustrin, fortsätter sin resa framåt utan att slå av på takten genom detta byggstartsbeslut.

Det är oerhört roligt att äntligen byggstarta den tredje etappen av Cederhusen tillsammans med ByggPartner. Vår förhoppning är att detta pionjärprojekt inom hållbart byggande ska ge ringar på vattnet och skapa förändring i hela byggbranschen, säger Anna Ervast Öberg, Affärs- och projektutvecklingschef Folkhem.

De två första etapperna är i princip slutsålda, där inflyttning redan påbörjats och ska stå helt färdigställda i augusti i år. Då startar byggnationen av det tredje huset på allvar, med sikte på färdigställande under våren 2024.

-Cederhusen är ett riktigt spännande och meningsfullt projekt för oss på ByggPartner. Att tillsammans med Folkhem få utveckla och bygga ett så nytänkande och unikt hus, det är något vi är mycket stolta över, säger Sture Nilsson, vd för ByggPartner.

För mer information, kontakta:
Anna Ervast Öberg, Affärs- & Projektutvecklingschef Folkhem, [email protected],  073-349 83 17

 

Om Folkhem:

”Folkhem är en bostadsutvecklare som enbart bygger hus i trä. Bolaget arbetar med Sveriges bästa arkitekter för att producera framtidens boende, där naturen sitter i väggarna. Med drivkraften att vara en förebild och innovatör inom hållbart byggande, tar Folkhem med sina hus i trä ett tydligt ställningstagande i klimatfrågan. Folkhem har sitt säte i Stockholm och har idag över 1200 byggrätter under utveckling i Stockholm, Sundbyberg och Uppsala. För mer information, besök: www.folkhem.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.