Marknadsnyheter
Food Pharmacy blir delägare i FOR REAL! FOODS


Den hälsosamma fryspizzan med brödfri botten är redan ett självklart val för många medvetna pizzaälskare. Nu går Food Pharmacy in som delägare i FOR REAL! FOODS, som också uppdaterat sitt recept och skapat sin nya Super Crust. Den vitkålsbaserade pizzabotten innehåller nu ännu mer näring, är allergenfri, rullbar och dessutom helt växtbaserad.
I hjärtat av Skärhamn på Tjörn, i en båthall i hamnen, växte pizzaföretaget fram med drömmen att göra hälsosam snabbmat tillgänglig för alla. För Daniel och Kristin Nowak, som startat och driver företaget tillsammans, är mat inte bara bränsle, utan en källa till välbefinnande. Deras passion för mat och hälsa går hand i hand med en önskan om att sprida matglädje och att förbättra folkhälsan. Nu kliver Food Pharmacy in som delägare.
Hälsosam matglädje: Food Pharmacy delar FOR REAL! FOODS vision
”Vi har valt att gå in som delägare av flera skäl, pizzorna är inte bara en smakupplevelse, utan en möjlighet för alla matälskare att njuta av pizza när som helst. FOR REAL!FOODS och Food Pharmacy är en perfekt match och tillsammans underlättar vi för människor att göra medvetna val som är hållbara för såväl hälsan som för miljön”, säger Mia Clase från Food Pharmacy.
Pizzan har under åren genomgått en fascinerande utveckling av olika kulturella smaker och trender. Hälsotrenden har också gjort avtryck med ökad efterfrågan på glutenfria, vegetariska och växtbaserade alternativ. FOR REAL! FOODS tog den amerikanska trenden ‘brödfri pizzabotten’ till Norden och förra året utsågs deras pizzor till Årets Bästa Snabbmat av tidningen MåBra, utifrån smak, hälsa och hållbarhet. De hållbara pizzabottnarna uppdateras nu även med nytt recept: The Super Crust, som gör den form- och rullbar, perfekt till sommarfesternas mingelmat och bufféer. Det finns även färdigtoppade pizzor för den som vill göra det ännu enklare för sig.
En pizza som täcker hela tallriksmodellen
Pizza är inte längre något vi bara kan unna oss ibland. Genom att äta en FOR REAL! FOODS-pizza kan vi få i oss alla näringsämnen vi behöver enligt Livsmedelsverkets klassiska tallriksmodell. En brödfri hälsopizza innehåller bland annat vitamin C, vitamin D, vitamin B12, zink, koppar och endast ca 710 kcal, 32 g kolhydrater och hela 52 g protein, vilket kan jämföras med en genomsnittlig fryspizza med liknande toppings som går på 850 kcal, 82 g kolhydrater och 35 g protein.
”Vår pizza är mer än bara ett smakrikt tillskott till vardagsmenyn, den representerar en hållbar trend som kan ätas av alla – glutenkänsliga, diabetiker, näringsjägare, träningsentusiaster och de som söker enkelhet i det goda. Vår ambition med The Super Crust är att göra det möjligt för fler att njuta av pizzan nu när botten är allergenfri och växtbaserad. Våra produkter är alltid gjorda med stor omsorg på naturliga råvaror”, berättar Daniel Nowak, VD och grundare av FOR REAL! FOODS.
Brödfri pizza – nu i Finland
FOR REAL! FOODS tar nu ytterligare ett viktigt kliv genom expansionen till Finland där de lanserar sina fryspizzor hos kedjan Kesko. Företaget utökar också sin närvaro i Finland genom samarbeten med grossisten Kespro och fortsätter därmed sin resa mot att erövra kök och hem internationellt.
Om FOR REAL! FOODS
Grundat och drivs av hälsoentreprenörerna Kristin och Daniel Nowak som vill bidra till en mer hälsosam värld genom att göra det enklare att välja rätt. Ledorden som representerar pizzasortimentet är näringstätt, fryst, mindre svinn och lokalproducerat. Produkterna säljs hos ICA, Coop, Hemköp,Mathem.se, Mylla.se samt i deras egen webshop. På forrealfoods.se/butiker hittar du alla butiker där pizzorna säljs.
Om Food Pharmacy
Food Pharmacy grundades av Lina Nertby Aurell och Mia Clase år 2014. Resan började med en önskan att förstå och förhindra sjukdom genom smarta val. Hälsovarumärket är idag en plattform för kunskapsdelning om hälsa och livsstil genom blogg, podcast och böcker. De strävar efter att sprida sitt koncept internationellt för att bekämpa livsstilsrelaterade sjukdomar.
För mer information, bilder eller pressprover, vänligen kontakta:
Marilyn Roseneld, presskontakt, Shomei
marilyn.r@shomei.se, 079 313 20 73
Daniel Nowak, VD
Södra Hamnen 3 471 32, Skärhamn
031-144 666
Taggar:
Marknadsnyheter
Regeringen föreslår lättnader i byggkraven för studentbostäder
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss med förslag till lättnader i byggkraven för studentbostäder. Syftet är att öka möjligheterna till flexibilitet vid byggandet.
– På många studieorter är det svårt för studenter att hitta boende. Därför behöver byggregelverket förenklas. Syftet är att möjliggöra för fler studentbostäder genom sänkta byggkostnader och ökad flexibilitet, säger infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson.
Förslaget innebär att det blir möjligt att göra undantag från kraven på tillgänglighet och användbarhet i en byggnad som innehåller studentbostäder. Undantagen ska kunna tillämpas vid både nyproduktion och vid ändring av en byggnad.
Det ska vara möjligt att göra undantag för högst 80 procent av studentbostäderna i ett byggprojekt. Minst 20 procent av studentbostäderna ska fortfarande uppfylla gällande krav på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.
Lagändringen ger större flexibilitet vid byggande av studentbostäder och skapar fler tänkbara sätt att utforma planlösningar. Till exempel kan bostadsytan minskas och fler bostäder rymmas inom en given yta.
De föreslagna undantagen ska inte hindra personer med funktionsnedsättning att vara delaktiga i sociala sammanhang. En studentbostad som omfattas av undantagen ska kunna besökas av en person med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.
Regeringen breddar också definitionen av studentbostäder till att inkludera all vuxenutbildning för att göra det möjligt för fler kommuner att erbjuda studentbostäder.
Förslagen föreslås träda i kraft den 1 juli 2025.
Lagrådsremissen: Lättnader i byggkraven för studentbostäder – Regeringen.se
Presskontakt
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-12 70 488
ebba.gustavsson@regeringskansliet.se
Marknadsnyheter
“Vi behöver tillsammans enas om vettiga avtal, som sätter standard för branschen”


Sveriges Radios Kulturnytt gör just nu en mycket välkommen granskning av villkoren i musikbranschen. Igår lyftes artisten Siw Malmkvists situation med ett avtal som inte förnyats på över 60 år. Hennes situation är tyvärr långt ifrån unik. Musikerförbundet har länge uppmärksammat att majorbolagen fortsätter att betala extremt låga royaltynivåer till artister vars kontrakt skrevs på 1960-talet – en tid då digital streaming inte existerade.
– Jag kan intyga att artisterna som talar ut i P1 är långt ifrån ensamma om sin situation och vi uppmanar deras artistkollegor att gå ut med sitt tydliga stöd till de som vågar bryta tystnaden om oskäliga ersättningar, säger Musikerförbundets ordförande Karin Inde.
Musiker och artister skapar det värde som skivbolagen tjänar pengar på, men ändå ser vi gång på gång hur bolagen behåller stora delar av intäkterna. Att en av Sveriges mest folkkära artister, med en karriär som sträcker sig över decennier, fortfarande har en oskälig royalty är ett tydligt bevis på branschens obalans.
– Tystnadskulturen kring prissättning är enbart bra för bolagen. Både artister och musiker skulle verkligen tjäna på att dela med sig till varandra om hur betalningar och dealar verkligen ser ut. Förstås i trygga, egna rum. Det är bara bolagen som tjänar på att vi inte pratar med varandra om pengar, säger Karin Inde.
Stort tack till de modiga artister som ser till att lyfta problematiken! För att vi ska få till en i grunden mer rättvis musikbransch behöver de stora parterna i sammanhanget – skivbolagen, musikerna och artisterna – göra som de flesta andra svenska branscher lyckas med:
– Vi behöver tillsammans enas om vettiga och balanserade avtal, som sätter standard för branschen. Musikerförbundet är redo att göra vår del i arbetet för bättre villkor i musikbranschen, frågan är om skivbolagen är redo, säger Karin Inde.
Karin Inde
Förbundsordförande
karin.inde@musikerforbundet.se
+46 (0)704447228
Musikerförbundet är fackförbundet för professionella musiker och artister. Vi arbetar för förbättrade upphovsrättsliga och arbetsrättsliga villkor och för att våra medlemmar ska få en rättvis del av de värden de skapar i samhället.
Marknadsnyheter
Bönor från egen kaffeskog, sump till jord – Viking Lines nya kaffe gör gott på många olika sätt


Viking Lines resenärer dricker varje år 8,5 miljoner koppar kaffe. Nu satsar rederiet på ett helt nytt kaffe som ger minskade klimatutsläpp och bättre levnadsvillkor för odlarna. Kaffet från Slow Forest odlas på rederiets egen odling i Laos utan kemiska gödningsmedel, handplockas och rostas därefter i Danmark.
Allt kaffe som serveras på Viking Lines fartyg är nu hållbart producerat Slow Forest-kaffe, odlat på rederiets 75 hektar stora odling på högplatåerna i Laos och rostat i Danmark. Kaffeplantorna odlas bland träd på återbeskogad mark, i stället för på traditionellt skövlade plantager. Viking Lines odling ligger i en kolsänka där målsättningen är att plantera 30 000 träd, vilket innebär nästan 400 träd per hektar. Kaffeskogen förbättrar också den lokala biologiska mångfalden i området.
Odlingen, bearbetningen och rostningen av kaffet hanteras av Slow Forest Coffee. För företaget är det viktigt att produktionskedjan är rättvis och transparent. Utöver miljöfördelarna erbjuder Slow Forest bättre lönevillkor och sjukersättning för byns odlare.
”Den traditionella kaffetillverkningens koldioxidavtryck är stort och merparten av intäkterna går till Europa i stället för produktionsländerna. Vi ville göra annorlunda. Våra kunder vill göra hållbara val, och nu kan de njuta av sitt kaffe med bättre samvete än någonsin tidigare,” berättar Viking Lines restaurangchef Janne Lindholm.
Bönorna till Slow Forest-kaffet får sakta mogna i skuggan av träden, utan kemiska gödningsmedel. De plockas också för hand, vilket avsevärt förbättrar kaffets kvalitet och smak. Viking Lines nya kaffe består till 100 procent av Arabica-bönor, med en balanserad syrlighet samt smak av nötter och choklad. Rostningsprofilen har skapats av den världsberömda danska rostningsmästaren Michael de Renouard.
”Vi valde en mörkrost till fartygets kaffe, vilket passar både finländarnas och svenskarnas nuvarande smakpreferenser gällande rostning. Finländarnas smak gällande kaffe har under de senaste åren utvecklats mot en mörkare rostning. Innan vi gjorde vårt slutgiltiga val testades det nya kaffet i Viking Cinderellas bufférestaurang och personalmässen – och båda testgrupperna gav toppbetyg. Då 8,5 miljoner koppar kaffe bryggs varje år kan inget lämnas åt slumpen!” säger Janne Lindholm.
Viking Lines hållbarhetsmål stannar inte vid produktionskedjan. Kaffesump från fartygen återvinns nämligen som råmaterial för trädgårdsjord. Detta minskar avsevärt användningen av jungfrulig torv vid tillverkningen av mylla.
”Vi har som mål att allt som tagits ombord på fartygen som är möjligt att återvinna ska återanvändas eller återvinnas. Det gäller inte bara kaffet utan även matavfall och till exempel textilier som tas ur bruk. Ett bra exempel på vårt livscykeltänkande är att frityrolja från fartygets restauranger blir till biobränsle för den finska sjöfartsindustrin,” säger Viking Lines hållbarhetschef Dani Lindberg.
Slow Forest Coffee – 5 fakta:
- Slow Forest Coffee är ett kaffeföretag som verkar i Laos, Vietnam och Indonesien i samarbete med över 500 lokala kaffeodlare.
- Företaget grundades år 2019 av Pinja Puustjärvi, driven av en vilja att skydda skogarna i Laos och stötta lokala odlare. Puustjärvi bodde som barn i Laos på grund av sin fars arbete.
- Kaffet odlas i restaurerade kaffeskogar, som binder stora mängder kol och ökar den biologiska mångfalden.
- Det är viktigt för företaget att produktionskedjan är ansvarsfull och transparent, samt att verksamheten gynnar både miljön och de lokala samhällena.
- Slow Forest Coffee betalar odlarna bättre ersättning än genomsnittet i Laos och erbjuder förmåner som underlättar deras liv: förskottsbetalningar, utbildning och möjligheten att låna pengar från en krisfond.
Mera infomation om Slow Forest Coffee här
Tilläggsinformation:
Janne Lindholm, restaurangchef
janne.lindholm@vikingline.com, tel. +358 400 744 806
Dani Lindberg, hållbarhetschef
dani.lindberg@vikingline.com, tel. +358 18 27 000
Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör
johanna.boijer@vikingline.com, tel. +358 18 270 00
Christa Grönlund, informationschef
christa.gronlund@vikingline.com, tel. +358 9 123 51
-
Analys från DailyFX9 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter5 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX12 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Marknadsnyheter2 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Analys från DailyFX12 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Analys från DailyFX8 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Nyheter6 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke