Footway rekryterar Daniel Claesson som CCO

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Footway Group har som ett led i sin fortsatta tillväxtresa rekryterat Daniel Claesson som Chief Commercial Officer. Daniel kommer närmast från rollen som Chief Product Officer på H&M Group.
 

I sin roll som CCO för Footway Group kommer Daniel att ansvara för den kommersiella verksamheten på gruppens multistore-plattform som idag samlar 8 nischade butiker med försäljning på 24 marknader. Utöver att förvärva och starta egna butiker på plattformen optimeras den också för att kunna växa med externa butiker som då kommer att få en stärkt konkurrenskraft genom att nyttja plattformens skalfördelar inom bland annat räckvidd, logistik och kundsupport.

Daniel har en mycket omfattande erfarenhet inom retail och e-handel. I sin senaste roll, som CPO på H&M Group, har han varit en del av koncernledningen och ansvarat för strategi, utveckling och drift av samtliga digitala produkter inom H&M-koncernen. Tidigare har han varit global affärsutvecklingschef för H&M Group och global e-handelschef för H&M. Daniel är civilingenjör i industriell ekonomi från Linköpings tekniska högskola och civilekonom från Linköpings universitet.

”Jag brinner för digitala affärer och ser fram emot att få bidra på Footway Groups fortsatta tillväxtresa med en tydlig ambition att växa sin plattform med fler butiker, både egna och externa. Footway Group har med sina nischade butiker och sin multistore-plattform en unik position inom europeisk e-handel. Mitt fokus kommer vara att stärka respektive butiks kunderbjudande genom att nyttja plattformen optimalt och samtidigt expandera med nya butiker”, säger Daniel Claesson.

”Med Daniel ombord stärker vi teamet med branschledande expertis när vi gör oss redo att kunna ta emot ännu fler butiker på plattformen. Daniels tunga erfarenhet från global expansion kommer utgöra ett värdefullt stöd för alla butiker på plattformen när de fortsätter växa med fokus på kundupplevelse, data och gemensamma funktioner”, säger Louise Liljedahl, HR-chef och medgrundare på Footway Group

Daniel Claesson börjar i sin nya roll i januari 2022.

För ytterligare information:

Louise Liljedahl, HR
Email: [email protected]
Mobil: 076-316 81 40

Om Footway Group
Team Footway driver specialiserade butiker online. Vi vill skapa relevanta platser för mötet mellan kunder och tillverkare. Kundernas värderingar inom kvalitet, pris och miljö tror vi kommer vara avgörande för framtidens produkter. Våra onlinebutiker finns idag på 24 marknader och har årligen 2 miljoner kunder och ca 800 varumärken.

Footways aktier är listad på Nasdaq First North Growth Market med kortnamn FOOT B och FOOT PREF. Erik Penser Bank AB är Certified Adviser och nås på 08-463 83 00 eller via email: [email protected] Mer information om bolaget finns på footway.com/se/investors

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *