För att stärka vår närvaro på den nordamerikanska marknaden förvärvar Fagerhult Group återstående aktier i Sistemalux

| 30 augusti, 2021 | 0 kommentarer

För att stärka vår närvaro på den nordamerikanska marknaden har Fagerhult Group förvärvat återstående 30% av aktierna i Sistemalux Inc.

Sistemalux är baserat i Montreal, Kanada, och har en långvarig affärsrelation med iGuzzini. Förutom att erbjuda högkvalitativa belysningslösningar under eget varumärke, så har Sistemalux varit ansvariga för den framgångsrika lanseringen av iGuzzini i USA och Kanada. Under 2020 var omsättning cirka 300 MSEK. 2018 förvärvade iGuzzini 70% av aktierna i Sistemalux och nu förvärvar vi återstående 30%.

’Vi ser fram mot att fortsätta vår resa i Nordamerika, en marknad som är av samma storlek som den i Europa. Fullt ägande i Sistemalux ger oss möjlighet att fortsätta investera och bygga vår närvaro på den nordamerikanska marknaden. Det är en viktig strategisk tillväxtmöjlighet för oss och jag är väldigt glad att kunna välkomna alla kollegor fullt ut till Fagerhult Group, säger Bodil Sonesson, CEO Fagerhult Group

Förvärvet slutfördes den 30 augusti 2021.

För mer information, kontakta:

CEO, Bodil Sonesson, +46 722 23 76 02
[email protected]

CFO, Michael Wood, +46 730 87 46 47
[email protected]

Denna information är information som AB Fagerhult (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU: s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande via kontaktpersonerna som anges ovan, 18:20 CET den 30 augusti 2021.
 

Fagerhult Group är ett av Europas ledande belysningsbolag med ca 4 200 anställda i 28 länder och en omsättning på 6 800 Mkr för 2020. Vi består av 13 varumärken indelade i fyra affärsområden – Collection, Premium, Professional och Infrastructure.

Alla våra varumärken tillverkar högkvalitativa professionella belysningslösningar. Vi jobbar huvudsakligen med specifikationer tillsammans med våra partners. Tillsammans har vi belysningslösningar för nästan alla användningsområden och vår närvaro är global.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *