Connect with us

Marknadsnyheter

För lite vikt läggs vid socialt hållbarhetsarbete inom finansbranschen

Published

on

Hållbarhet i finanssektorn är en av de viktigaste frågorna för Finansanställda, det visar Finansförbundets senaste medlemsundersökning Branschtempen. Samtidigt behöver socialt ansvarstagande och social hållbarhet komma högre upp på dagordningen hos finansföretagen och på politikernas agendor. Det slås fast i Finansförbundets nya position inom hållbar finans, som presenteras tillsammans med Branschtempen.

Hållbarhet har vuxit till att bli en viktig fråga för såväl anställda som företag inom finansbranschen. 45 procent av de svarande medlemmarna i branschundersökningen Branschtempen anser att hållbar omställning och hållbara investeringar är en av de viktigaste frågorna för branschens utveckling och 33 procent ser det som en engagerande fråga. I EU utvecklas just nu gedigna regelverk för hållbara investeringar, vilket innebär nya behov av kompetensutveckling för finansanställda. Även om finansanställda idag uppger att de har fått utbildning i hållbarhetsfrågor och reglering, tyder också svaren på att det skulle behövas ytterligare utbildning.

– Hållbarhetsregelverken genomsyrar hela verksamheten. Därför måste Finansförbundets medlemmar på alla nivåer i företagen känna sig trygga med att de har rätt kunskap och kompetens för att förstå och efterleva dessa. Alla finansanställda behöver få en djupare förståelse för finanssektorns och den egna verksamhetens roll i omställningen, säger Ulrika Boëthius, ordförande i Finansförbundet.

Finansförbundet ser att en större tyngd bör läggas på de sociala hållbarhetsfrågorna. Bland annat behöver den sociala taxonomin som föreslås utvecklas. Detsamma gäller företagens fokus på medarbetares delaktighet. Branschtempen visar att trots att medlemmarna upplever att företagens hållbarhetsarbete är en integrerad del av verksamheten så anser de att det finns en låg grad av inflytande och delaktighet.

– Om arbetslivet för finansanställda ska vara hållbart över tid, behövs en hållbar finanssektor med hållbar tillväxt. Det innefattar också medlemmarnas välmående och en god arbetsmiljö. Vi kan se att den sociala hållbarheten ofta får stryka på foten, både när det gäller regleringar, arbetsvardag och i jakten på övriga hållbarhetsmål, säger Ulrika Boëthius.

Finansförbundet anser därför att;

  • Finanssektorn ska bidra till och främja en socialt och ekonomiskt rättvis klimatomställning (just transition). Här är Finansförbundet en viktig samarbetspartner för att säkra att omställningen sker på ett hållbart sätt. 
  • Medbestämmande, inflytande och tid för kompetensutveckling är avgörande för en lyckad omställning och ett hållbart arbetsliv.
  • Större vikt måste läggas vid finansföretagens sociala hållbarhetsarbete, både internt och externt.

Läs hela Finansförbundets position inom Hållbar finans här.

För fler frågor kontakta:
Anna Kjellander, Pressansvarig
press: 08-614 03 01
press@finansforbundet.se

Om Finansförbundet
Finansförbundet är Sveriges största fackliga organisation inom bank- och finansbranschen med drygt 32 500 medlemmar, varav 26 000 är yrkesverksamma. Finansförbundet är det självklara valet för alla som arbetar inom finansbranschen, oavsett utbildningsbakgrund och befattning. Finansförbundet är partipolitiskt obundet och är ett av förbunden som ingår i TCO.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Holmens styrelse har beslutat om återköp av aktier kopplat till aktiesparprogram

Published

on

By

Styrelsen för Holmen har beslutat att utnyttja bemyndigandet från årsstämman den 16 april 2024 om återköp av egna aktier för framtida leverans av aktier till deltagare i Holmens långsiktiga aktiesparprogram.

Återköp får omfatta högst 50 000 aktier av serie B under perioden från och med 29 april 2024 fram till och med den 31 maj 2024, vid ett eller flera tillfällen. Återköp ska ske på Nasdaq Stockholm i enlighet med dess Regelverk för emittenter till ett pris per aktie inom det på Nasdaq Stockholm vid var tid gällande kursintervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs.

Syftet med återköpet är att säkerställa framtida leverans av aktier till deltagare i Holmens långsiktiga aktiesparprogram.

Holmen innehar vid tidpunkten för detta pressmeddelande 3 289 969 egna aktier av serie B, motsvarande 2 % av totalt antal aktier.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Stina Sandell, Hållbarhets- och kommunikationsdirektör, Holmen, 073 986 51 12

Holmens verksamhet utgår från skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av det. Vi är 3 500 medarbetare som skapar värde för aktieägare, kunder och samhälle. Vår omsättning uppgick 2023 till nästan 23 Mdkr och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Välkommen att besöka holmen.com för mer information.

Continue Reading

Marknadsnyheter

DexTech Medical AB, Delårsrapport 1 juli, 2023 – 31 mars 2024

Published

on

By

Sammanfattning av tredje kvartalet (2024-01-01 – 2024-03-31)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till -1,5 (-1,6) MSEK
  • Resultat per aktie* -0,08 (-0,08) SEK

Sammanfattning av niomånadersperioden (2023-07-01 – 2024-03-31)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0,0 (0,0) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till -3,9 (-3,7) MSEK
  • Resultat per aktie* -0,18 (-0,19) SEK
  • Likvida medel uppgick vid periodens utgång till 21,1 (27,1) MSEK

* Före och efter utspädning. Resultat per aktie: Periodens resultat dividerat med genomsnittligt antal aktier 18 485 857. För jämförelseperioden var genomsnittligt antal aktier 18 485 857. Belopp inom parentes avser motsvarande period föregående år.

VD:s kommentar 

Bolagets fas1 studie avseende OsteoDex behandling av multipelt myelom pågår och patientrekryteringen fortskrider.

 Huvudprövare (principal investigator, PI) är Dr Katarina Uttervall, MD, PhD, Avdelningen för Hematologi/HERM, Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge. Biomarkörer analyseras vid Centrallaboratoriet, Karolinska Universitetssjukhuset, NKS, Solna. Patienter med recidiverande/behandlingsresistent sjukdom och som erhållit 1–5 tidigare behandlingslinjer inkluderas. Primär målsättning är att konfirmera säkerhet och tolererbarhet samt som sekundär målsättning att fastställa eventuell behandlingsrespons. Dokumentering av livskvalité́ kommer även att göras (QoL scores).

Den första patienten behandlades i december vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. De första provsvaren från patient 1 inkom den 23 januari och visar en mycket stark effekt på markören för osteoklast aktivitet (CTX).  Patienten har nu fullgjort behandlingen enligt studieprotokollet och har nu stabil sjukdom. Stabil sjukdom innebär att sjukdomen ej fortskrider (bromsad). Resultatet är viktigt och indikerar att Osteodex kan bromsa recidiverande/behandlingsresistent sjukdom.

Ett amendment till studieprotokollet som innebär att Bolaget kan följa patientens sjukdomshistoria efter fullgjord behandling är nu godkänt av berörda myndigheter. Det ger Bolaget information om durationen av OsteoDex sjukdomsbromasande effekt.

Anders R Holmberg

Kontaktpersoner

Anders Holmberg, verkställande direktör, +46 73 324 27 82

Gösta Lundgren, CFO, +46 70 710 47 88

Denna information är sådan information som DexTech Medical AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 26 april 2024.

DexTech Medical AB är ett svenskt forskningsföretag som utifrån sin teknikplattform har utvecklat fyra läkemedelskandidater som skyddas av patent. Huvudkandidaten är OsteoDex för behandling av kastrationsresistent prostatacancer (CRPC) med skelettmetastaser. En framgångsrik klinisk fas II studie har genomförts med OsteoDex där resultatet visar hög tolererbarhet med lindriga biverkningar samt behandlingseffekt på patienter som sviktar på befintliga läkemedel. DexTechs målsättning är att senast efter genomförd fas II-studie utlicensiera respektive läkemedelskandidat. DexTech Medical AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Paulina Brandberg besöker Falun

Published

on

By

Måndagen den 29 april besöker jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg Falun. Hon kommer bland annat att delta i möte med landshövding Helena Höij kring arbetet mot mäns våld mot kvinnor, annat våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck och göra ett verksamhetsbesök vid Polisen i Dalarna. 

Vid mötet med landshövdingen kommer Paulina Brandberg att få information om ”Ett Dalarna fritt från våld”, Dalarnas jämställdhetsstrategi samt en lägesrapport kring länets regionala resurscentrum mot hedersrelaterat våld och förtryck. Vid mötet deltar landshövdingen, representanter från Länsstyrelsen, Polisen och Region Dalarna. 

Paulina Brandberg kommer också att göra ett verksamhetsbesök vid Polisen för att få en fördjupad inblick i deras arbete mot våldet.

Program 

12.00-14.00 Möte med landshövdingen

14.00-14.30 Tid för media
Adress ges vid anmälan.

14.30-16.30 Verksamhetsbesök Polisen 

16.30-17.00 Tid för media
Adress ges vid anmälan.

Kontakta Emelie Franzén vid intervjuförfrågningar.
 

Kontakt
Emelie Franzén
Pressassistent hos jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg
076-771 09 51
emelie.franzen@regeringskansliet.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.