Förändring i Essitys koncernledning

| 8 september, 2022 | 0 kommentarer

Don Lewis, chef för affärsenheten Professional Hygiene och medlem av Essitys koncernledning, har beslutat att lämna Essity.

Don Lewis började i bolaget 2002 och har haft olika ledande befattningar inom Essitys verksamheter för Professional Hygiene och Consumer Goods i Nordamerika och Latinamerika, senast inom Professional Hygiene i Nordamerika, Europa och MEIA. År 2011 blev han medlem av koncernledningen. Han lämnar sin tjänst som chef för affärsenheten Professional Hygiene vid utgången av 2022. 

Hans efterträdare kommer att kommuniceras vid ett senare tillfälle.

– Don har fått Essitys verksamhet för Professional Hygiene att växa och har gjort varumärket Tork till världsledande. Under sin tid på Essity har han värdefullt bidragit till bolagets strategi och lett några av våra större förvärv. Han har varit drivande när det gäller digital innovation och att utveckla försäljningskanaler för professionella hygienprodukter som ger Essity en stark position både idag och i framtiden. Jag vill tacka Don för hans bidrag och önskar honom lycka till framöver, säger Magnus Groth, Essitys vd och koncernchef.

För ytterligare information, kontakta:
Per Lorentz, Vice President Corporate Communications, 0733 – 13 30 55, [email protected]
Johan Karlsson, Vice President Investor Relations, 0705 – 11 15 81
, [email protected]

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom Actimove, JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, TOM Organic, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2021 var cirka 122 miljarder kronor (12 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök www.essity.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.