Förlängning av nationella stödet till jordbruket i norra Sverige

| 12 maj, 2022 | 0 kommentarer

Regeringen har idag uppdragit åt Jordbruksverket att ta fram förslag till utformning av ansökan till EU-kommissionen om förlängning av det nationella stödet till jordbruket i norra Sverige. I uppdraget ingår att analysera och vid behov föreslå eventuella justeringar av stödet.

Enligt Sveriges anslutningsfördrag till EU har Sverige möjlighet att lämna ett långsiktigt nationellt stöd i syfte att försäkra sig om en fortsatt jordbruksverksamhet i särskilda regioner. I och med att nuvarande beslut från EU-kommissionen gäller till och med 2022 behöver Sverige nu lämna in en ansökan om förlängning av stödet för kommande period 2023‑2027. Nuvarande stöd får uppgå till i genomsnitt högst 423 miljoner kronor per år. Huvuddelen av stödet går till mjölkproduktionen.

– Jordbruksverket har nu fått i uppdrag att ta fram förslag på utformning av det av det nationella stödet till jordbruket, fram till 2027, för i norra Sverige. Viktigt för livsmedelsförsörjningen, flera miljö- och klimatmål och en levande landsbygd i norra Sverige. Hela Sverige ska skörda, mjölka och producera kött till våra tallrikar, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Presskontakt:
Max Ney
Pressekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg 
Tel 073 094 25 40 
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.