Förlossningar, dramatik och kärlek i nya ljudboksserien Barnmorskorna av Kristin Rohman

| 5 juli, 2022 | 0 kommentarer

Idag, den 5 juli, släpps de första två avsnitten i sommarföljetongen Barnmorskorna, skriven av Kristin Rohman. Det är en ny serie i tio avsnitt, där lyssnaren får följa barnmorskorna Rana, Lisen och Helen i deras vardag på Nya Södersjukhuset. I en vecka framöver släpps två avsnitt om dagen hos alla prenumerationstjänster för ljudböcker. Den 13 juli tillgängliggörs e-boken och en ljudbok där alla avsnitt finns samlade.

– Att föda barn är ju ett ämne som alltid är aktuellt, men kanske extra mycket dessa dagar när vi läser mycket om krisen i förlossningsvården och hur det drabbar både födande kvinnor och personal. Här får vi i en helt fiktiv historia komma in bakom kulisserna och följa både utmaningar och framgångar och det går inte att värja sig mot alla känslor det väcker, säger Lisa Tell, förläggare på Bazar Förlag.

– Det var väldigt roligt och intressant att skriva Barnmorskorna. Jag älskar förlossningsberättelser och jag tycker mycket om mina karaktärer. Min ambition var att efterlikna teveserieformatet. Barnmorskorna är uppbyggd med avsnitt som spänner över en säsong, precis som i sjukhusserierna på teve. När jag förlade handlingen till en förlossningsavdelning var det förstås känslorna jag ville åt. Men det var också ett bra ställe att ta upp kvinnofrågor och samhällsproblem, säger författare Kristin Rohman.

Om Barnmorskorna:

I dramaserien ”Barnmorskorna” får du följa Rana, Lisen och Helen i deras vardag på Nya Södersjukhuset i Stockholm. Du får vara med på spännande förlossningar och träffa besvärliga ekonomer med sparkrav. Se konflikter mellan kollegor och flirtiga ögonkast. Följa drömmen om egna barn eller utmaningen att välja rätt väg i livet. Och kampen och viljan att orka. För i slutändan är det oslagbart– att ha ett yrke där du får vara med vid livets början.

Kristin Rohman är född 1972. Hon växte upp i Mora i Dalarna, men bor nu utanför Stockholm med man och tre barn. Hon är journalist och har de senaste femton åren jobbat med inriktning på föräldraskap och graviditet. Nu delar hon sin tid mellan arbetet som redaktör på 1177 Vårdguiden och författandet.

Cecilia Eklund[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.