Försvarsmakten väljer Knowit för uppgradering av system för den svenska marinen

| 4 juli, 2022 | 0 kommentarer

Knowit har mottagit en beställning på uppgradering av det ”command & control” system som ursprungligen levererades av Knowit 2018. Uppgraderingen innefattar utökade funktioner, och inkluderar FMN (Federated Mission Networking) och IT-säkerhetslösningar. Uppgraderingen innebär också ökade möjligheter till samverkan med Finland och NATO. Det totala värdet på ordern är (inkl optioner) cirka 70 MSEK

Knowit har i snart 30 år samarbetat med både Försvarsmakten, FMV och försvarsindustrin och byggt upp en hög komptens och förståelse för de specifika krav som ställs på utvecklingen av nya proudukter och tjänster inom försvarssektorn.

  • Vi är idag mycket stolta över att Knowit fått fortsatt förtroende att stödja Försvarsmakten att utöka möjligheten till samverkan med Finland och NATO. Det känns extra angeläget i den osäkra omvärld vi just nu befinner oss i. Den här affären innebär en ytterligare bekräftelse av vår position på marknaden inom försvarssektorn, säger Mats Thorstenson, VD för Knowit Dataunit.

Uppgradering av tidigare levererade system kommer att genomföras i samarbete med Knowits finländska partner Navielektro, som levererar delsystemet MATIS.

För mer information, kontakta

Mats Thorstenson, VD Knowit Dataunit, +46 70 378 4908 eller [email protected]

Christina Johansson, Kommunikationschef Knowit AB, +46 70 5421734 eller [email protected]

Om Knowit

Vi är digitaliseringskonsulter och ett nordiskt powerhouse för framtidens digitala affärsmodeller. Vår vision är att skapa ett hållbart och mänskligt samhälle genom digitalisering och innovation. Knowit stöttar sina kunder i den digitala transformationen och skiljer sig från andra konsultbolag genom en decentraliserad organisation och agila arbetssätt i kunduppdrag. Verksamheten är indelad i fyra affärsområden, Solutions, Experience, Connectivity och Insight, som erbjuder tjänster inom skräddarsydd systemutveckling, digitala kundupplevelser, internet of things, cloud, cybersäkerhet och managementkonsulting. Kompetenser från olika affärsområden kombineras ofta i kunduppdrag.

Knowit grundades 1990 och har cirka 3 800 medarbetare, huvudsakligen i Norden, men även i verksamheter i Tyskland och Polen. Knowit AB (publ) börsnoterades 1997, och finns i dag på NASDAQ OMX Stockholm Mid Cap. För mer information om Knowit, besök gärna knowit.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.