Connect with us

Marknadsnyheter

Fortsatt ökad bruttomarginal – Vaxxa släpper preliminära siffror för juli och augusti 2023

Published

on

Den positiva utvecklingen för bruttomarginalen under 2023 har fortsatt under juli och augusti månad och nådde 8,3% i juli och 8,7% i augusti, främst drivet av att de samarbeten som bolaget etablerat fortsätter att driva objekt och trafik till auktionsplattformen. I juli 2022 hade bolaget en negativ bruttomarginal på -0,5% och i augusti 2022 var bruttomarginalen 3,3%. Bruttomarginalen för kvartal 1 2023 var 5% och i kvartal 2 2023 var den 8%.

Augusti 2023 Augusti 2022 Juli 2023 Juli 2022
Intäkter 4.3 MSEK 3.3 MSEK 2.2 MSEK 4.3 MSEK
Bruttomarginal 8.7% 3.3% 8.3% -0.5%

Marknaden är stillsammare under juli med färre auktioner, köpare och avslut men trots det nådde bolaget intäkter på 2.2 MSEK vilket är en minskning mot 2022 då intäkterna var 4.8 MSEK, men eftersom fokuset för Vaxxa ligger på lönsam tillväxt så har det varit viktigare att nå en högre marginal genom att anpassa kostnaden för juli. Augusti har varit en mer intensiv månad och det visar sig i intäkterna som nådde 4.3 MSEK med stark bruttomarginal som redovisats ovan. För motsvarande månad 2022 var intäkterna 3.3 MSEK motsvarande en tillväxt på 28,5%.

”Vaxxa fortsätter att utvecklas mycket väl och den fortsatt goda utvecklingen av bruttomarginalen och omsättningen visar att vi är på rätt väg och att de samarbeten vi har inlett bär frukt. Jag träffar dagligen nya potentiella partners och bedömer att de kommer hjälpa oss och dem att accelera respektive bolags affärer och resultat. Återkopplingen från kunder, partners och marknaden är att Vaxxas erbjudande är starkt,” säger VD Karl Frindberg.

Utsikterna för september är goda och enligt plan, och bolaget bedömer att trenden från augusti 2023 fortsätter för både bruttomarginal och omsättningstillväxt.

Fullständig rapport för kvartal 3 2023 offentliggörs 27 oktober.

Karl Frindberg, VD Telefon: 0705-303123

Om Vaxxa AB

Vaxxa är ett svenskt publikt aktiebolag, listade på Spotlight Stock Market i Sverige. Via bolagets auktionsplattform vaxxa.se, erbjuder vi privatpersoner och företag att sälja och köpa begagnade objekt inom fordon, maskin, bygg och industri. Genom att kombinera självbetjäningsfunktioner med tillgång till erfarna auktionsmäklare levererar vi en flexibel och pålitlig försäljningsupplevelse över hela Norden. Vår passion och motivation är att göra försäljningsprocessen mer tillgänglig för både privatpersoner och företag, samtidigt som vi strävar efter att främja en mer cirkulär marknad.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.