Fortum eNext and Uniper Engineering utvecklar gemensamt erbjudande till energibranschen och elintensiv industri

| 8 juni, 2021 | 0 kommentarer

Fortum eNext och Uniper Engineering är några av de första affärsverksamheterna inom Fortumkoncernen som nu utvecklat ett gemensamt erbjudande. Målet är att båda verksamheternas expertis och serviceerbjudande ska komma till nytta för kunderna inom såväl energibranschen som industrin. De nya utvecklade tjänsterna är för dels turbin- och generatorunderhåll och -modernisering, dels konstruktions- och leveranstjänster för nästa generations smarta CO2-snåla energisystem.

Den nya alliansen förenar två självständiga tjänsteleverantörer vars 1 500 experter servar kunder i hela världen och även har lokal närvaro i Sverige, Finland, Tyskland och Storbritannien. Båda företagen har idag en stark marknadsnärvaro och ett etablerat tjänsteerbjudande baserat på en bred erfarenhet av att jobba tillsammans med elintensiv industri och en omfattande teknisk kunskap om kraftverkets hela livscykel.  

-I vårt nya utvecklade erbjudande har vi dragit nytta av varandras olika expertis, något som gör att vi tillsammans kan erbjuda fler olika tjänster, säger Cord Landsmann, chef för Uniper Engineering.  

Ett ökat antal experter nära kunderna innebär både ökad flexibilitet som förbättrad responstid för kunderna.

-Med utökade resurser och fler förmågor kan vi i ännu högre grad erbjuda den tekniskt bästa lösningen för varje enskild affär och även erbjuda våra kunder precis den support som de behöver. I praktiken har vi redan börjat arbeta tillsammans med konkreta projekt där vi ser denna effekt, säger Kimmo Kohtamäki, chef för Fortum eNext.

Det var i samband med att Fortums uppdaterade strategi presenterades i december 2020 som de båda företagen meddelande att de tillsammans hade identifierat ett antal samarbetsområden som beräknades ge ungefär en miljard svenska kronor årligen med full effekt från och med 2025. I maj i år meddelade Fortum och Uniper att de båda, som en del av detta, genomfört planeringsfasen för utvecklat samarbete inom de tre områdena Nordisk vattenkraft och fysisk elhandel, vind- och solkraftsutveckling samt vätgas. Den bärande principen är att alla samarbeten mellan företagen ska skapa värde för både våra kunder och för Fortum och Uniper. 

För mer information, kontakta gärna
Per-Oscar Hedman, Kommunikationschef Sverige, Fortum, tfn 070-214 75 45

Torbjörn Larsson, Presschef, Uniper Sverige, tfn 070-637 32 77

Om Fortum
Fortum är ett europeiskt energiföretag med verksamhet i mer än 40 länder. Vi förser våra kunder med el, gas, värme och kyla samt smarta lösningar för att förbättra resurseffektiviteten. Vi vill involvera våra kunder och samhället i omställningen till en renare värld. Tillsammans med vårt dotterbolag Uniper är vi den tredje största producenten av fossilfri el i Europa. Med ca 19 000 anställda och en gemensam omsättning på 69 miljarder euro har vi storleken, kompetensen och resurserna att driva energiomställningen framåt. Fortums
 aktie är listad på Nasdaq Helsinki och Unipers aktie på Frankfurtbörsen. www.fortum.se   

Om Uniper
Uniper är ett internationellt energibolag med ungefär 11 000 medarbetare och verksamhet i mer än 40 länder. I Sverige är vi ungefär 1000 medarbetare. Som en del av globala energikoncernen Uniper, är vi i Sverige en stor elproducent för industri och samhälle – och garant för trygg och stabil elförsörjning. Vi har produktionsanläggningar runt om i landet med fossilfri vattenkraft och kärnkraft samt ansvar för Nordens största topp- och reservkraft.  
 

Om Fortum eNext
Fortum eNext hjälper energiföretag och elintensiv industri att förbättra sin verksamhet och minska utsläppen. Baserat på den erfarenhet och kunskap vi byggt upp genom driva och optimera våra egna anläggningar erbjuder vi  högspecialiserade tjänster över ett kraftverks hela livscykel. Vi har mer än 300 experter och mer än 2000 kunder över hela världen. www.fortum.com/enext

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *