Förvaltningsrätten upphäver Spelinspektionens beslut att bötfälla Betsson Nordic Ltd

| 15 juni, 2021 | 0 kommentarer

Förvaltningsrätten har upphävt Spelinspektionens beslut i ett ärende där Spelinspektionen menar att Betsson Nordic Ltd, ett dotterbolag till Betsson AB, brutit mot bestämmelser i spellagen.

Enligt Spelinspektionen har Betsson Nordic Ltd brutit mot bonusreglerna samt felaktigt använt ombud för försäljning av värdebevis för spel. Spelinspektionen beslutade därför att förelägga en varning samt en sanktionsavgift på 20 miljoner kronor. Beslutet kom som en överraskning för Betsson som valde att överklaga domen.

Enligt förvaltningsrätten saknar Spelinspektionen grund för sitt beslut på samtliga punkter och beslutet upphävs därför i sin helhet. Spelinspektionen kan fortfarande överklaga beslutet till kammarrätten.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Jenny Lilljeqvist, VP Communications & Sustainability Betsson AB

+46 733 68 33 69
[email protected]    

Martin Öhman, CFO Betsson AB

[email protected]

Om Betsson AB
Betsson AB (publ) är ett holdingbolag som investerar i och förvaltar snabbväxande bolag inom onlinespel. Bolaget är ett av de största inom onlinespel i Europa och har som ambition att växa snabbare än marknaden, både organiskt och genom förvärv. Detta ska ske på ett lönsamt och hållbart sätt, och med olika lokala anpassningar. Betsson AB är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap (BETS).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *