Förvärv av Liab Instrumenteringar

| 4 maj, 2022 | 0 kommentarer

Instalco förstärker sitt industriutbud genom förvärv av Liab Instrumenteringar AB i Karlstad. Bolaget tillverkar och installerar styrsystem och automationsutrustning till industrin.

Liab grundades 1988 av ägarna och bröderna Tomas Lundquist och Nils-Olov Lundquist. Idag har bolaget 17 anställda med en omsättning om cirka 36 miljoner.

Bolagets verksamhet består av främst av tillverkning och installation av automationsutrustning till industri- och processanläggningar. Kunderna finns primärt inom läkemedelsindustrin, pappers- och cellulosaindustrin samt oljeindustrin.

– Genom förvärvet av Liab fortsätter vi expansionen av vår industridisciplin där vi nu har vuxit till 15-tal dotterbolag. Liab drivs av entreprenörer med den rätta Instalcoandan och med dem ser vi möjligheter till synergier inom vår industrigrupp, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr och Industri.

– Vi har sedan tidigare samarbete med Instalcobolag och nu ser vi fram emot att utveckla det vidare genom att bli en del av Instalcokoncernen, säger Tomas Lundquist, vd på Liab.

För ytterligare information:
Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr, 070-566 91 23, [email protected]
Fredrik Trahn, kommunikations- och IR-chef Instalco, 070-913 67 96, [email protected]

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 110-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.